ویزای استارتاپ سوئیس

کشورهای اروپایی مانند دانمارک، استونی، فنلاند، فرانسه، لیتوانی، هلند، اسپانیا، پرتغال، ایرلند و آلمان ویزای استارتاپ را برای اتباع خارج از اتحادیه اروپا ارائه می‌دهند. متأسفانه سوئیس ویزای مشابه برای استارتاپ‌ها ندارد. با این حال، سوئیس ویزای ملی نوع D و یک مجوز اقامت ارائه می‌دهد که به شما اجازه می‌دهد در صورت داشتن کارفرما، بیش از 120 روز در این کشور اقامت و کار کنید.

سوئیس در فهرست جهانی اکوسیستم استارتاپی 2024 که توسط مرکز تحقیقات StartupBlink گردآوری شده است، یک پله صعود کرد و در رتبه 10 قرار گرفت. همچنین در مجموع، 17 شهر از سوئیس در بین 1000 شهر برتر جهان قرار دارد که از این بین زوریخ، لوزان، زوگ، ژنو و بازل در رتبه های 60 تا 129 قرار دارند.

ویزای استارتاپ سوئیس

کشور سوئیس که به فضای تجارت دوستانه و خلق نوآوری‌ها معروف است، به دلیل اقتصاد پایدار، نظام بانکی قوی و حمایت‌های دولتی یکی از بهترین گزینه‌ها برای سرمایه‌گذاری در اروپا به شمار می‌رود و از طرفی تعداد صندوق‌های سرمایه‌گذاری این کشور نیز روز به روز در حال افزایش است.

سرمایه‌گذاری روی استارتاپ‌ها از سال 2018 در سوئیس روندی رو به رشد را طی کرده است و تنها در سال 2021 حدود 900 میلیون فرانک یعنی 44 درصد افزایش داشته است. بیشترین میزان سرمایه گذاری استارتاپ‌ها در سوئیس مربوط به شهر زوریخ و علوم فناوری و تکنولوژی بوده است.

اگر شما هم متقاضی مهاجرت به سوئیس هستید، این مقاله که توسط کارشناسان سوگیموتو ویزا و بر اساس آخرین به‌روزرسانی‌های انجام شده تا تاریخ ژانویه 2025 نگارش شده است را مطالعه کنید تا با شرایط، مدارک، مراحل و مزایای ویزای استارتاپ سوئیس بیشتر آشنا شوید.

چرا ویزا استارتاپ سوئیس؟

  • امتیاز کسب و کار (Business score) در جهان: 6
  • رتبه تعداد شعب تحقیق و توسعه شرکت‌های فناوری (از جمله IBM، Intel و Microsoft) در جهان: 2
  • سه اکوسیستم مهم استارتاپی: زوریخ، لوزان و زوگ
  • رتبه جذابیت اکوسیستم استارتاپی در جهان: 10
  • تعداد اتباع غیر اتحادیه اروپا در سال 2024: 2.5 میلیون نفر
  • رتبه استارتاپ‌های زمینه رباتیک شهر زوریخ در جهان: 15
  • مالیات فدرالی: 8.5 درصد
  • نرخ بیکاری در 2024: 2.5 درصد

استارتاپ سوئیس

ویزای تحت عنوان ویزای استارتاپ سوئیس از سوی این کشور ارائه نمی‌شود اما اگر قصد راه‌اندازی کسب‌وکار در سوئیس را دارید می‌توانید با استفاده از ویزای بلند مدت که برای افراد خارجی درنظر گرفته شده است، وارد خاک سوئیس شده و استارتاپ و بیزینس خود را راه‌اندازی کنید.

در واقع برای راه‌اندازی استارتاپ خود در سوئیس تنها کافی است تحت عنوان کارآفرین یا سرمایه‌گذار اقدام به اخذ ویزای این کشور نمایید و هدف خود از مهاجرت را ثبت کسب‌وکار نوپا و خلاقانه در این کشور اعلام کنید.

مجوز اقامت نوع C در سوئیس چیست؟

مجوز Permit C یکی از انواع مجوزهای اقامت در سوئیس است که به اتباع خارجی پس از اقامت طولانی‌مدت در این کشور اعطا می‌شود. این مجوز به عنوان مجوز اقامت دائم (Settlement Permit) شناخته می‌شود و به دارنده آن اجازه می‌دهد به طور دائم در سوئیس اقامت داشته باشد.

تفاوت استارتاپ سوئیس برای کارآفرینان و سرمایه‌گذاران با ثبت شرکت در سوئیس، عدم نیاز به تامین تمام پول لازم برای ثبت کسب‌وکار از سوی کارآفرینان است، بلکه امکان دریافت وام بانکی برای تکمیل این مبالغ نیز وجود دارد. این در حالی است که برای ثبت شرکت در سوئیس، صاحبین کسب‌وکار باید تمام مبلغ لازم برای ثبت شرکت را ارائه دهند.

شرایط راه‌اندازی استارتاپ در سوئیس

برای دریافت ویزای کاری که در ادامه به استارتاپ سوئیس منجر شود لازم است شرایط زیر را داشته باشید:

  • ایده تجاری نوآورانه
  • طرح تجاری قوی
  • اثبات تمکن مالی
  • تاییدیه سازمانی
  • عدم سوء پیشینه
شرایط راه‌اندازی استارتاپ در سوئیس

در ادامه به معرفی بیشتر هر یک از این موارد خواهیم پرداخت.

ایده نوآورانه و جذاب

برای اینکه ایده تجاری شما پذیرفته شود باید نوآورانه باشد و به اقتصاد سوئیس کمک کند. در واقع دولت سوئیس باید به این نتیجه برسد که طرح کسب‌وکار و بیزینس پلن شما شامل یک ارزش افزوده برای اقتصاد این کشور است. معمولا ایده‌هایی در زمینه علوم زیستی، فناوری یا انرژی‌های تجدیدپذیر برای کشور سوئیس محبوب‌تر است.

طرح تجاری قوی

طرح تجاری یا بیزینس پلن باید اهداف، استراتژی و تاثیرات اقتصادی استارتاپ را به وضوح بیان کند. از نظر اداره مهاجرت سوئیس، یک بیزینس پلن خوب شامل موارد زیر است:

اجزای بیزینس پلن ویزا استارتاپ سوئیس

جزءشامل
خلاصه ایده کسب‌وکار، چشم‌انداز، استراتژی، مدیریت، محصولات، بازار، برنامه‌ریزی مالی، احتمالات و ریسک و پیشنهاد سهامداری احتمالی
شرکتساختار حقوقی، ساختار سرمایه، مالک، شرکای استراتژیک و عملیاتی، کنترل مدیریت و مشاور
مدیریت و کارکنان نمودار سازمانی، مسئولیت‌ها، آموزش مدیریت و تجربه کارمندان کلیدی، برنامه‌ریزی و توسعه کارمندان
محصولات و خدماتشرح دقیق محصولات، خدمات همراه با سودمندی برای پایگاه مشتری، وضعیت چرخه عمر، توسعه و نوآوری
بازارها خروجی‌ها (پتانل و رشد)، ساختار پایگاه مشتری، تعداد فروش پیش‌بینی شده، رقبا، تجزیه و تحلیل رقابت و بازار
بازاریابیبازارهای هدف و گروه‌های مشتری، روابط عمومی، تبلیغات، فروش، توزیع، محصول، خدمات و سیاست انتخاب قیمت
ریسک‌های تجاریتجزیه و تحلیل پتانسیل ریسک و احتمالات، ریسک‌هایی که باید از آن‌ها اجتناب کرد
تولید و زیرساختسایت، ابزار، تولید، ظرفیت‌ها، انبار، تامین‌کنندگان و محاسبات
برنامهضرب‌الاجل‌ها و اهداف
متفرقهاختراعات و ریسک و بیمه‌نامه و تعهد عمومی

اثبات تمکن مالی

سرمایه‌گذار باید توان مالی لازم برای راه‌اندازی یک کسب‌وکار در کشور سوئیس را داشته باشد.

تاییدیه سازمانی

برای اینکه طرح تجاری و استارتاپ شما پذیرفته شود باید از سوی یک سازمان حامی از جمله مراکز نوآوری یا شتاب‌دهنده‌ها مورد تایید قرار گیرد.

یادآوری و اطلاعات بیشتر

سوئیس، برخلاف بسیاری از کشورهای اروپایی، ویزای اختصاصی برای استارتاپ‌ها ارائه نمی‌دهد. با این حال، مسیرهای جایگزینی برای اتباع غیر اتحادیه اروپا/منطقه تجارت آزاد اروپا (EFTA) وجود دارد تا بتوانند در این کشور اقامت و کار کنند.

به‌طور کلی، اتباع خارج از اتحادیه اروپا یا منطقه تجارت آزاد اروپا (EFTA) تنها در صورتی می‌توانند برای کار وارد سوئیس شوند که دارای مهارت‌های بالا باشند. این شامل مدیران اجرایی، متخصصان و فارغ‌التحصیلان دانشگاهی با تجربه حرفه‌ای می‌شود. اتباع اتحادیه اروپا برای تأسیس کسب‌وکار در سوئیس نیازی به ویزا ندارند.

مجوزهای اقامت در سوئیس برای اتباع غیر اتحادیه اروپا/EFTA:

  • مجوز B/Ci: اقامت با اجازه کار.
  • مجوز F: اتباع خارجی که به‌طور موقت پذیرفته شده‌اند.
  • مجوز G: مجوز برای افراد مرزی که روزانه رفت‌وآمد می‌کنند.
  • مجوز N: مجوز برای پناه‌جویان.
  • مجوز S: برای افرادی که نیاز به حمایت دارند.

مدارک اخذ ویزا استارتاپ سوئیس

اگرچه کشور سوئیس در میان لیست کشورهای عضو شینگن قرار ندارد اما با اکثر کشورهای اروپایی قرارداد تجاری 2 طرفه به امضا رسانده است که همین امر آن را به مقصدی جذاب برای راه‌اندازی استارتاپ تبدیل کرده است. مدارک زیر برای راه‌اندازی استارتاپ در سوئیس لازم است:

  • پاسپورت معتبر
  • عکس پاسپورتی
  • فرم درخواست ویزا
  • طرح تجاری یا بیزینس پلن
  • نامه تاییدیه از یک شتابدهنده
  • نامه تایید از کانتونی سوئیس (Cantonal) برای تایید سود ده بودن طرح
  • اثبات تمکن مالی
  • شماره مالیات
  • افتتاح حساب بانکی
  • گواهی عدم سوء پیشینه
  • سوابق تحصیلی
  • بیمه سلامت

هزینه اخذ ویزا استارتاپ سوئیس

نکته مهم برای اخذ ویزا استارتاپ سوئیس، هزینه لازم برای اخذ این نوع ویزا از جمله هزینه ویزا و تمکن مالی لازم برای آن است. در جدول زیر با هزینه‌های تقریبی لازم برای اخذ این نوع ویزا بیشتر آشنا شوید.

هزینه‌های اخذ ویزا استارتاپ سوئیس

نوع هزینهمیزان هزینه (به فرانک سوئیس)
سفارت60 تا 130 فرانک
ترجمه مدارک500 تا 1000 فرانک
سرمایه اولیه راه‌اندازی استارتاپ50.000 تا 100.000 فرانک
اجاره دفتر کار500 تا 2500 فرانک
سرمایه اولیه برای ثبت شرکت1000 تا 3000 فرانک
بیمه درمانی سالانه3000 تا 5000 فرانک
مالیات شرکتی11 تا 16 درصد درآمد خالص سالانه
زندگی روزمره شامل خوراک و حمل و نقل برای 1 نفر1500 تا 3000 فرانک در ماه

توجه داشته باشید که این هزینه‌ها تقریبی است و بسته به نوع استارتاپ، شهر و محل کسب‌وکار متفاوت است.

اگر مایل هستید با هزینه کمتر در اروپا اقدام به اخذ ویزا استارتاپ کنید، مقالات زیر را مطالعه کنید:

مراحل اخذ ویزا استارتاپ سوئیس

برای اخذ ویزای استارتاپ سوئیس باید به دولت این کشور ثابت کنید که طرح تجاری شما برای اقتصاد کشور مفید و همراه با سود خواهد بود. مراحل اخذ این نوع ویزا عبارت است از:

  • ثبت مالکیت انحصاری کسب‌وکار
  • ثبت طرح تجاری
  • اخذ اجازه کار و اقامت سوئیس
  • اثبات تمکن مالی
مراحل اخذ ویزا استارتاپ سوئیس

محبوب‌ترین استارتاپ‌ها در سوئیس

سوئیس به عنوان یکی از پیشرفته‌ترین کشورهای جهان، فرصت‌های متعددی را در بخش‌های مختلف به سرمایه‌گذاران به ویژه در بخش استارتاپ ارائه می‌دهد. در ادامه، برخی از بهترین حوزه‌ها برای اخذ ویزا استارتاپ سوئیس و راه‌اندازی استارتاپ در این کشور معرفی شده است.

  • مالی
  • پزشکی
  • هوش مصنوعی
  • انرژی تجدیدپذیر

در ادامه با دلایل رونق و محبوبیت این موضوعات در استارتاپ‌های سوئیس بیشتر آشنا خواهید شد.

فناوری مالی

سوئیس به عنوان یکی از مراکز اصلی مالی در دنیا، استارتاپ‌های مالی متعددی را از جمله در زمینه رمز ارز، بلاکچین و پرداخت‌های دیجیتال در خود جای داده است. دلیل محبوبیت این زمینه در میان استارتاپ‌ها، حمایت‌های دولتی، زیرساخت‌های پیشرفته بانکی و دسترسی به سرمایه‌گذاران خطرپذیر است.

برترین شهرها برای راه‌اندازی این نوع استارتاپ‌ها زوریخ، زوگ و ژنو است. شهر زوگ سوئیس در رتبه 15 برترین شهرهای جهان از نظر جذابیت استارتاپی زمینه بلاکچین قرار دارد.

فناوری سلامت و پزشکی

فناوری‌های مرتبط با بهداشت، سلامت و پزشکی یکی دیگر از زمینه‌های محبوب استارتاپی در سوئیس است به ویژه زمینه‌هایی همچون هوش مصنوعی، بیوتکنولوژی و تله مدیسین که جایگاه خوبی در بازار اقتصادی سوئیس دارند.

وجود دانشگاه‌ها، مراکز تحقیقاتی پیشرفته و سرمایه‌گذاران متعدد در زمینه پزشکی از عمده دلایلی است که این زمینه استارتاپی در کشور سوئیس مورد توجه بسیاری قرار گرفته است.

هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی

هوش مصنوعی یکی از زمینه‌های بیزینسی و استارتاپی پر رونق در جهان و کشور سوئیس است. استارتاپ‌های فعال در زمینه هوش مصنوعی معمولا در بخش‌هایی همچون تحلیل داده و رباتیک فعالیت دارند.

دسترسی به نیروی کار متخصص و امکان همکاری با موسسات و دانشگاه‌های تحقیقاتی برتر از جمله مزایای سوئیس برای رونق این نوع استارتاپ‌ها است.

زوریخ سوئیس در رتبه 60 برترین شهر جهان و 13 اروپای غربی قرار دارد. صنعت برتر این شهر یعنی رباتیک، در رتبه بندی جهانی پانزدهم است. این رتبه‌ها نشان از همکاری اکوسیستم استارتاپی شهر زوریخ با بسیاری از سازمان‌های پشتیبانی آن است.

انرژی‌های تجدیدپذیر

یکی از نکات مهم و قابل توجه در اقتصاد سوئیس، اهمیت و تاکید بر پایداری و کاهش اثرات زیست محیطی است. استارتاپ‌های مرتبط با این موضوعات نیز از جمله انرژی‌های تجدیدپذیری همچون انرژی‌های خورشیدی و بادی و فناوری‌هایی در جهت کاهش سطح کربن از محبوب‌ترین استارتاپ‌های حوزه انرژی تجدیدپذیر در سوئیس به شمار می‌روند.

حمایت‌های دولتی و تمایل جامعه به مصرف انرژی پاک از جمله دلایل اصلی رونق این گونه زمینه‌های علمی در بخش استارتاپی است. شهرهای برن و زوریخ سوئیس نیز مناسب‌ترین شهرها برای راه‌اندازی استارتاپ‌های تجدیدپذیر به شمار می‌روند.

دیگر زمینه‌های محبوب برای اخذ ویزا استارتاپ سوئیس عبارت است از:

  • گردشگری و فناوری سبز
  • صنعت غذا
  • تجارت الکترونیک
  • فناوری آموزشی
  • فناوری کشاورزی

یادداشت پایانی

ویزا استارتاپ سوئیس یکی از روش‌های امن و فوری برای مهاجرت کاری به سوئیس است. کشور سوئیس به دلیل موقعیت جغرافیایی استراتژیک، زیرساخت‌های قوی و تمرکز بر نوآوری، محیطی مناسب برای راه‌اندازی کسب‌وکارهای نوپا و استارتاپی است.

نکته مهم برای رسیدن به موفقیت در این مسیر مهاجرتی، انتخاب دقیق و مناسب زمینه استارتاپ است. انتخاب حوزه فعالیت استارتاپ‌ها بر اساس علاقه، مهارت و شرایط بازار اقتصادی آن در کشور مقصد تا حد زیادی بر موفقیت آن موثر است.

اگر شما هم متقاضی اخذ ویزا استارتاپ سوئیس هستید و هنوز در مرحله انتخاب زمینه فعالیت قرار دارید یا حتی اگر صاحب یک استارتاپ فعال هستید و قصد انتقال آن به کشور سوئیس و مهاجرت از طریق کسب‌وکار خود را دارید، کارشناسان سوگیموتو ویزا با آگاهی و تخصص لازم، تمام مراحل اخذ ویزا را تسهیل و در نهایت عملی می‌کنند.

برای ارتباط با کارشناسان ما کافی است فرم ارزیابی را تکمیل نمایید یا با شماره 91301103-021 تماس بگیرید.

سوالات متداول

آیا اتباع خارجی می‌توانند در سوئیس کسب‌وکار راه‌اندازی کنند؟

بله؛ اتباع غیر اتحادیه اروپا تنها در صورتی می‌توانند در سوئیس کسب‌وکار راه‌اندازی کنند که دارای مجوز تسویه حساب C باشند. همچنین اگر همسر سرمایه‌گذار شهروند سوئیسی باشد یا سرمایه‌گذار یک کارآفرین مایل به پرداخت مالیات بر سرمایه‌گذاری یکجا معادل 150 هزار فرانک در کشور سوئیس باشد.

برای اخذ اقامت دائم سوئیس چقدر سرمایه‌گذاری لازم است؟

پرداخت حداقل 150 هزار فرانک مالیات بر سرمایه‌گذاری یکجا تا حداکثر 1 میلیون فرانک سرمایه اولیه برای اخذ اقامت دائم سوئیس لازم است.

آیا سوئیس کشور مناسبی برای راه‌اندازی استارتاپ است؟

بله؛ بر اساس آمار StartupBlink، سوئیس در سال 2024 به عنوان دهمین کشور جذاب برای استارتاپ‌ها در فهرست جهانی قرار گرفت.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *