ویزای استارتاپ دانمارک + شرایط و هزینه
ویزای استارتاپ دانمارک یکی از برنامه های مهاجرتی توسط دولت دانمارک است تا به کارآفرینان با استعداد و ایدهپرداز، فرصت نقل مکان به این کشور اروپایی و رشد استارتاپ آنها در یک فضای بینالمللی را بدهد. استفاده از ویزای استارتاپ دانمارک برای تمامی افراد مستعدی که به دنبال راه اندازی کسبوکار خود با یک ایده نوآورانه هستند، توصیه میشود.
به تصویب دولت دانمارک، این ویزا برای افرادی که عضو اتحادیه اروپا نیستند، صادر شده و فرصت خوبی برای دریافت اقامت در یک کشور اروپایی است.
در ادامه راجع به شرایط دریافت ویزا استارتاپ دانمارک، متوسط هزینهها، مزایای انتخاب دانمارک به عنوان کشور مقصد در مهاجرت و غیره صحبت میکنیم. این اطلاعات به شما کمک میکند تا در کنار سنجیدن شرایط خودتان، بتوانید بهترین شرایط را برای یک مهاجرت موفقیتآمیز، در نظر بگیرید.
ویزای استارتاپ دانمارک چیست؟
ویزای استارتاپ دانمارک (Startup visa Denmark) یک راه بسیار مناسب برای افرادی است که میخواهند با استفاده از تسهیلات یک کشور اروپایی، کسب و کار جدید خود را راه اندازی کرده و به سوددهی برسند.
میتوانید پس از طی کردن روندی که دولت دانمارک در نظر گرفته است، پس از مدتی به صورت رسمی شهروند دانمارک شوید. البته این موضوع منوط به رعایت قوانین و داشتن یکسری شروط است که در ادامه به آن اشاره میکنیم.
این ویزا بستر مناسب و حمایتهای دولتی را در اختیار افرادی میگذارد که میخواهند ایدههای خلاقانه خود را در زمینههای مختلف پیاده سازی کنند.
دانمارک هم با شناخت نیازها و منابع خود، اقدام به اهدای ویزای استارتاپ به افراد متخصص و کاربلد کرده است. آمارها نشان میدهند در نهایت بخش اعظمی از کسب و کارهای نوپایی که در این کشور پایه گذاری شدهاند، به سود دهی خوبی رسیدهاند.
در ادامه راجع به امتیازات منحصر به فرد ویزای استارتاپ دانمارک بیشتر توضیح میدهیم.
شرایط اخذ ویزای استارتاپ دانمارک چیست؟
- ارائه ایده کسبوکار نوآورانه
- تایید ایده توسط اداره کسب و کار دانمارک (Danish Business Authority)
- ارائه طرح بیزینس مورد تایید اداره کسب و کار دانمارک
- درخواست مجوز اقامت و کار از طریق اداره مهاجرت دانمارک (SIRI)
- پرداخت هزینهها به سرویس مهاجرت دانمارک SIRI
چرا ویزای استارتاپ دانمارک؟
دانمارک یکی از کشورهای حوزه اتحادیه اروپا است که به لحاظ مختلف شرایط مناسبی برای مهاجرین در نظر گرفته است. این کشور در بین 39 کشور اروپایی، هفتمین اقتصاد بزرگ را دارد و به لحاظ سرمایه و منابع انسانی هم رتبه 9 را در بین این کشورها به خود اختصاص داده است.
زیرساختهای دانمارک به شدت مستحکم و پایدار هستند به طوریکه رتبه آن در بین کشورهای اروپایی سوم است. دانمارک حدود 6 میلیون نفر جمعیت دارد و به لحاظ فرهنگی کشور مهاجرپذیری محسوب میشود. این کشور 6 شهر بزرگ و صنعتی دارد که هریک میتواند بستر بسیار مناسبی برای رشد یک کسب و کار جدید باشد. البته شهرهای دیگر دانمارک هم میتوانند بسته به حوزه کاری، مناسب باشند.
شاخص نوآوری GII دانمارک از بین 132 کشور رتبه 9 است که یک آمار فوق العاده محسوب میشود؛ میتوانید تصویر مربوط به آن را در پایین مشاهده کنید.
مجموعه این عوامل در کنار شرایط پایدار و امن این کشور به لحاظ شاخصهای امنیتی، حمل و نقل، بهداشت و درمان، آموزش، گردشگری و… باعث میشود تا برنامه ویزای استارتاپ دانمارک به عنوان یکی از بهترین گزینهها برای افراد متقاضی راهاندازی بیزینس در نظر گرفته شود.
مدارک موردنیاز برای ویزای استارتاپ دانمارک
مهمترین مدارکی که باید آماده کنید:
- رسید پرداخت هزینه درخواست ویزا
- کپی تمام صفحات پاسپورت
- تاییدیه بازرگانی دانمارک مبنی بر پذیرفتن ایده کسب و کار
- مدارک اثبات تمکن مالی
- اسناد مالکیت شرکت در صورت لزوم
مزایای ویزای استارتاپ دانمارک چیست؟
استفاده از این ویزا کمک میکند تا با استفاده از آخرین تکنولوژی روز دنیا بتوانید کسب و کار خود را گسترش دهید. در حال حاضر دانمارک به عنوان یکی از دیجیتالیترین کشورهای دنیا شناخته میشود. به همین دلیل میتوانید کسب و کار خود را مطابق با آخرین اپلیکیشنها و تکنولوژیهای روز دنیا مدیریت کنید.
دانمارک یکی از کشورهایی است که در آن زنان به راحتی میتوانند تجارت و کار خود را گسترش دهند. تعداد زنان مدیر استارتاپ و شرکت در این کشور قابل توجه است. به علاوه آمارها نشان داده است که خروجی استارتاپهایی که توانستهاند به صورت موفقیت آمیز در این کشور فعالیت کنند، بالا است.
به طور مثال در سال 2021 حدود 4300 استارتاپ و اسکیل آپ (Scale up) در این کشور شروع به کار کردهاند. این آمارها نشان میدهند که دانمارک توانسته پذیرای انواع ایدههای استارتاپی و نوآورانه باشد. البته شما باید بتوانید طبق سیاستهای دولت دانمارک، معیارهای مورد نظر را برای پایداری و درآمدزایی کسب و کارتان پیاده سازی کنید.
میتوانید با ویزای استارتاپ دانمارک، برای همسر و فرزندان زیر 18 سال خود هم ویزا بگیرید.
برای اخذ ویزا باید چند شرط اصلی داشته باشید تا احتمال پذیرفته شدن طرح از طرف دولت افزایش پیدا کند.
1- اثبات صلاحیت و توانایی کامل برای راهاندازی استارتاپ
ابتدا باید حتما در نظر داشته باشید که مهارت شغلی، تجربه کاری و میزان تحصیلات مورد ارزیابی قرار میگیرد. پس اطمینان حاصل کنید که مدارک خود را به صورت کامل ارسال میکنید.
اگر بتوانید ثابت کنید که در حوزه کاری خود توانایی کافی را دارید، تاثیر مثبتی روی پذیرش شما خواهد داشت.
2- طرح قوی و نوآورانه
مهمترین رکن دریافت ویزای استارتاپ دانمارک ارائه یک طرح قوی و یک ایده کارامد است. طرح توسط افراد متخصص با حوزه کاری مرتبط مورد ارزیابی کامل قرار میگیرد.
حتما باید در معرفی ایده کسب و کارتان مدت زمان تقریبی به سود رسیدن، اجرایی بودن ایده، میزان خلاقانه بودن محصول یا خدماتی که میخواهید ارائه دهید و دیگر موارد را به خوبی شرح دهید.
3- اثبات مهارتهای زبان دانمارکی
در کنار ارائه برنامه زمانی و شرح شفاف ایده، باید حتما ثابت کنید مهارتهایی از جمله تسلط نسبی به زبان و مهمتر از همه توانایی اثبات تمکن مالی برای پایه گذاری استارتاپ را دارید.
البته اگر فکر میکنید از لحاظ مالی توانایی پرداخت تمام هزینهها را ندارید، میتوانید یک حامی مالی پیدا کنید. خوشبختانه دولت دانمارک برای پذیرش حامیهای مالی منعی ندارد.
مراحل درخواست ویزای استارتاپ دانمارک
در این بخش به مراحل درخواست ویزای استارتاپ دانمارک به صورت گام به گام اشاره کردیم.
1. دریافت شناسه
اولین کاری که برای ثبت درخواست ویزای استارتاپ دانمارک باید انجام دهید، دریافت شناسه مخصوص است. این کد به نوعی هویت شما در طول دوره درخواست ویزا است و در تمامی مراحل ثبت درخواست، ارسال مدارک و… باید آن را به خاطر داشته باشید.
برای دریافت شناسه باید به وب سایت SIRI مراجعه کنید.
پس از مراجعه به این سایت قسمت Startup Denmark را انتخاب کنید. سپس باید در این قسمت اطلاعات شخصی خود را از جمله: نام و نام خانوادگی، ملیت، تاریخ تولد، جنسیت، ایمیل و… را وارد کنید. در گام بعدی وب سایت شماره پرونده شخصی شما را نمایش میدهد.
2. پرداخت هزینه اخذ ویزا استارتاپ دانمارک
در مرحله بعدی، باید در وب سایت SIRI هزینه درخواست ویزای استارتاپ دانمارک را پرداخت کنید تا درخواست به صورت رسمی ثبت شود.
واحد پول کشور دانمارک کرون است و باید 2.110 کرون پرداخت کنید. این مبلغ چیزی معادل 255 یورو است.
3. پرکردن فرم درخواست ویزا
در این بخش باید فرم درخواست ویزا را پر کنید. توجه داشته باشید که دادن اطلاعات اشتباهی میتواند روی روند تایید ویزا تاثیر بسیار منفی داشته باشد. پس حتما پیش از ارسال فرم، درست بودن اطلاعات خود را چک کنید. با پیگیری دستورالعملهایی که در سایت وجود دارد، باید نسبت به ارسال مدارک خود به صورت دیجیتالی اقدام نمایید.
4. ثبت اطلاعات بیومتریک
یکی از مراحل ثابت در پروسه اخذ ویزا، ثبت اطلاعات بیومتریک است. در این بخش یک عکس کاملا واضح را ظرف مدت 14 روز پس از ارسال مدارک، باید بگیرید و برای سفارت ارسال کنید.
امکان ثبت اطلاعات بیومتریک در سفارت دانمارک یا یکی از مراکز دیپلماتی دانمارک وجود دارد. به علاوه در شعب SIRI هم امکان ثبت اطلاعات بیومتریک مثل اثر انگشت و… وجود دارد. توجه کنید که حتما تمامی موارد خواسته شده را رعایت کنید و بارگذاری تصاویر به صورت کامل انجام شود.
5. ارسال مدارک برای ویزای استارتاپ
در این مرحله باید تمام مدارک خواسته شده را برای دولت دانمارک ارسال کنید. در صورت نقص در مدارک ممکن است، فرایند بررسی درخواست کمی طولانیتر شود.
6. دریافت پاسخ ویزای استارتاپ دانمارک
مدت زمان پردازش و بررسی درخواست حدود یک ماه است و پس از این مدت جواب درخواست ویزا ایمیل میشود. درصورت تایید میتوانید مراحل بعدی، از جمله دریافت ویزای خانواده را انجام دهید.
تمکن مالی ویزای استارتاپ دانمارک چقدر است؟
باید بتوانید به دولت دانمارک ثابت کنید که توانایی ساپورت کردن هزینههای خود و خانوادهتان را در سال اول اقامت در دانمارک دارید. اگر به صورت فردی میخواهید سفر کنید باید مبلغی حدود 19000 یورو داشته باشید.
اگر میخواهید به صورت دونفری و با همسرتان مهاجرت کنید، باید مبلغی حدود 39000 یورو داشته باشید.
اگر هم قصد دارید به همراه همسر و یک یا چند فرزند زیر 18 سال خود مهاجرت کنید باید مبلغی حدود 44000 یورو داشته باشید. درصورتی که خودتان به همراه فرزندان و بدون همسرتان میخواهید مهاجرت کنید، باید حدود 25000 یورو داشته باشید.
یکی از بزرگترین نگرانیها برای افراد مختلف هزینههای مربوط به فرایند درخواست و تایید ویزا است. ابتدا باید در نظر بگیرید که نمیتوان برای این پروسه هزینههای ثابتی در نظر گرفت. با این وجود هزینههای متغیر بسیاری از جمله: مبالغ پرداختی برای بیمه، وکیل، اقامت، غذا، بلیط و… وجود دارد.
در جدول پایین سعی کردهایم متوسط مبالغ مورد نیاز را در هر بخش ارائه کنیم تا بتوانید یک برآورد حدودی از سرمایه مورد نیاز برای درخواست ویزای استارتاپ دانمارک داشته باشید. در مجموع این فرایند نیاز به مبلغی حدود 10000 تا 25000 یورو دارد.
هزینه ویزای استارتاپ دانمارک
هزینه درخواست ویزا | 2.110 کرون معادل حدودا 257 یورو |
---|---|
بلیط هواپیما | بسته به کشور مقصد و هواپیمایی بین 500 تا 1000 یورو |
معاینات پزشکی | 300 تا 500 یورو |
بیمه درمانی | بسته به نوع بیمه و پوشش درمانی آن از 100 تا 200 یورو در ماه |
خدمات وکالت | بین 1000 تا 2000 یورو |
هزینه اقامت | بسه به هتل انتخابی 500 تا 1000 یورو در ماه |
متوسط هزینه غذا | 200 تا 400 یورو در ماه |
متوسط هزینه حمل و نقل | 100 تا 200 یورو در ماه |
ترجمه مدارک | 50 تا 100 یورو برای هر مدرک |
متوسط هزینههای متفرقه | 100 تا 200 یورو در ماه |
مهمترین نکتهها برای دریافت تاییدیه ویزای استارتاپ دانمارک
برای اینکه طرح نوآورانه و همچنین درخواست ویزای استارتاپ با موفقیت تایید شود، باید به نکاتی که در ادامه آوردهایم، توجه کنید.
- بررسی ایده استارتاپ
ابتدا باید بررسی کنید که آیا ایدهای واقعا نوآورانه برای راه اندازی یک کسب و کار نوپا دارید یا خیر. پایه اصلی دریافت این ویزا روی کیفیت ایده متمرکز است.
دولت دانمارک به صورت ریزبینانه بررسی میکند که ایده، یک فکر رویایی نباشد و پتانسیل خوبی برای اجرا شدن داشته باشد. به علاوه سوابق خود شما هم بررسی میشود تا اطمینان حاصل کنند که توانایی کنترل و تاسیس یک کسب و کار را در حوزه مربوطه دارید یا خیر.
شرط اصلی یک ایده نوآورانه هم این است که بتواند یک محصول یا خدمت جدید و جذاب را ارائه دهد.
- نوشتن طرح تجاری به صورت شفاف
باید بتوانید طرح خود را به صورت شفاف روی کاغد بیاورید. این کار کمک میکند تا در مصاحبه هم بتوانید ایده خود را به بهترین شکل توضیح دهید. توجه به چند فاکتور در این مرحله مهم است. باید از لحاظ زمانی یک چشم انداز تقریبی را برای استارتاپ خود در نظر بگیرید.
اگر فکر میکنید به دستگاه یا مواد اولیه خاصی نیاز دارید یا مجوزهای مخصوصی برای راه اندازی استارتاپتان مورد نیاز است، باید همه را روی کاغذ بنویسید.
نیاز سنجی جوامع مختلف به محصول یا خروجی کسب و کارتان را هم در نظر بگیرید. در نهایت باید معیارهای اقتصادی مثل هزینه حدودی تمام شده محصولات و… را هم مدنظر قرار دهید.
- دریافت تاییدیه SIRI
دقت کنید که باید طرح به تایید وزارت بازرگانی دانمارک برسد. در این اداره طرح توسط کارشناسان متخصص در زمینه کاری خودتان، مورد بررسی قرار میگیرد.
در صورت جذاب بودن طرح، داشتن صرفه اقتصادی و اجرایی بودن، بیزینس پلن مورد تایید قرار میگیرد. پس از دریافت این تاییدیه میتوانید درخواست ویزای خود را ثبت کنید.
- پاسخ صحیح به سوالات در مصاحبه
ممکن است برای شرح بیشتر ایده کسب و کارتان، از شما برای یک مصاحبه هم دعوت بعمل بیاید. اگر دعوت به مصاحبه شدید، حتما سعی کنید پاسخ تمامی سوالات را صادقانه و به صورت شفاف بیان کنید تا نقاط ابهام احتمالی به صورت کامل برطرف شود.
سعی کنید با آرامش کامل در جلسه مصاحبه شرکت کنید و با اعتماد بنفس درمورد ایده خود صحبت کنید.
تسهیلات دولت دانمارک برای استارتاپ ویزا
یک چالش بسیار مهم که پیش روی افراد قرار میگیرد، برنامه ریزی و چگونگی به ثمر رساندن استارتاپ مورد نظر است؛ چرا که بعد از مدت زمان 2 ساله داده شده عملکرد شما مورد بررسی قرار میگیرد. در ابتدا میتوانید با کسب و کارهای کوچک و بزرگ فعال در حیطه کاری خودتان تعامل برقرار کنید و از تجربیات آنها استفاده کنید.
خوشبختانه دولت دانمارک سیاستهای حمایتی خوبی برای اعطلای تسهیلات و وامهای بانکی با درصد سود پایین برای کسب و کارهای نوپا درنظر گرفته است. به علاوه در ابتدا برای راحت کردن پروسه کاری، دولت دانمارک مالیات بر درآمد صفر یا بسیار کمی دریافت میکند.
یکی دیگر از موارد بسیار مهم برای موفقیت کسب و کارتان، شبکه سازی موفق است. درواقع برای کنترل یک استارتاپ نیاز به یک یا چند کارمند متعهد و کاربلد در زمینههای مختلف دارید.
خوشبختانه شاخص سواد در دانمارک بالا است و اکثریت جامعه را افراد تحصیلکرده و کاربلد تشکیل میدهند. میتوانید به سادگی از میان آنها افراد مناسب را انتخاب و با آنها همکاری کنید.
آیا میتوان ویزا استارتاپ دانمارک را تمدید کرد؟
بله، به صورت کلی مدت زمان ویزای استارتاپ دانمارک (Danish Startup visa) دو سال است. باید بتوانید در مدت این 2 سال، وضعیت کسبوکار نوپای خود را تا حد قابل قبولی تثبیت کنید. امکان تمدید این ویزا برای یک مدت 3 ساله وجود دارد. البته باید بتوانید ثابت کنید که استارتاپ شما توانسته وارد بازار کار شود.
اشتغال زایی، گردش مالی حساب بانکی و غیره مورد نظر قرار میگیرد. دانمارک برای دادن شهروندی به افراد خارجی سیاستهای سخت گیرانهای اعمال میکند. مثلا میتوانید پس از 9 سال اقامت بی وقفه در این کشور، اقامت دائم بگیرید.
با ویزای استارتاپ دانمارک اجازه همراه بردن خانواده هم وجود دارد؟
بله اگر موفق به اخذ ویزا شدید میتوانید خانواده را هم همراه خود ببرید. همسر متقاضی میتواند شغل تماموقت داشته باشد و فرزندان زیر 18 سال هم امکان تحصیل رایگان دارند.
درصورت دریافت ویزای استارتاپ دانمارک از چه حقوقی برخوردار میشوم؟
به عنوان یک فرد مهاجر که عضو اتحادیه اروپا نیستید، میتوانید کسب و کار خود را مدیرت کنید. دولت هیچگونه دخل و تصرفی در کارهای جانبی مرتبط با کسب و کار شما ندارد.
اجازه رزرو هر اقامتگاهی که مناسب بدانید را خواهید داشت. به علاوه شهرداری شهری که به عنوان محل سکونت خود انتخاب کردهاید، کلاسهای زبان آلمانی را با دریافت شهریه به شما ارائه خواهد داد. زبان کشور دانمارک نوعی از ژرمنی است که باید تسلط نسبی داشته باشید.
اگر درخواست ویزا استارتاپ ریجکت شد، چه کار کنیم؟
درصورت رد درخواست ویزا میتوانید با بررسی نواقص وارد شده، آنها را رفع کنید. اگر فکر میکنید ایرادهای وارد شده به پرونده صحیح نیست، میتوانید اعتراض خود را ثبت کنید تا درخواست شما دوباره مورد بررسی قرار گیرد. درصورت رد شدن باید در با مراکز توسعه کسب و کار محلی در دانمارک ارتباط برقرار کنید.
یکی از بهترین فرصتها برای مهاجرت به دانمارک
در حال حاضر ویزای استارتاپ دانمارک به عنوان یکی از بهترین فرصتها برای مهاجرت شناخته میشود. میتوانید ایده کسب و کار خود را به همراه مدارک مربوطه و اثبات تمکن مالی برای دولت دانمارک ارسال کرده و درصورت تایید، به مدت 2 سال به این کشور مهاجرت کنید.
این ویزا میتواند برای افرادی که به دنبال گرفتن اقامت دائم دانمارک هستند هم مفید باشد. در این مطب به تمامی اطلاعت مورد نیاز برای اخذ ویزای استارتاپ دانمارک از جمله هزینهها، مدارک مورد نیاز و غیره اشاره شد.
سوالات متداول
اخذ ویزای استارتاپ دانمارک چقدر زمان میبرد؟
معمولاً، به طور میانگین، یک ماه طول میکشد تا درخواست پس از ثبت، بررسی شود. البته زمان بررسی بسته به تعداد متقاضیان و شرایط دیگر نیز متفاوت است.
آیا اخذ ویزای استارتاپ دانمارک به صورت تیمی هم وجود دارد؟
خوشبختانه، امکان دریافت ویزای استارتاپ به صورت فردی و گروهی در دانمارک وجود دارد. باید توجه داشته باشید که اهدای ویزای استارتاپ به صورت گروهی ممکن است مقداری سختتر باشد. دولت دانمارک باید اطمینان حاصل کند که همه اعضای تیم شما برای موفقیت استارتاپ ضروری هستند.
آیا تمکن مالی برای ویزای استارتاپ دانمارک ضروری است؟
اگر شما احساس میکنید که قادر به پرداخت هزینههای اولیه برای شروع استارتاپ نیستید، میتوانید یک حامی مالی مناسب پیدا کنید. بسیاری از استارتاپها با موفقیت توانستهاند حامیان مالی مناسبی را جذب کنند.
دولت دانمارک این امکان را به شما میدهد که از داخل خود دانمارک حامی مالی پیدا کنید. البته، در هنگام ثبت درخواست ویزای استارتاپ دانمارک، باید اطلاعات مربوط به حامی مالی خود را نیز ارائه دهید.