مهاجرت به کانادا از طریق سرمایهگذاری، یکی از روشهای رایج برای کسب اقامت دائم کانادا به شمار میرود. شما به عنوان یک سرمایهگذار خارجی، میتوانید از طریق گزینههای متنوعِ مهاجرت به کانادا با سرمایهگذاری، ویزای این کشور را دریافت کنید و بعد از مدت معینی، آن را به اقامت کانادا و سپس شهروندی کانادا تبدیل کنید. البته باید توجه داشت که این سرمایهگذاری باید به صورت کارآفرینی، خوداشتغالی، راهاندازی برنامه استارتاپ، خرید شرکت یا سرمایهگذاری فدرال باشد. در این مقاله به انواع مختلف برنامههای مهاجرت به کانادا از طریق سرمایهگذاری میپردازیم تا ببینید کدام روش مهاجرتی برای شما مناسبتر است.
کانادا با شرایط اقتصادی پایدار و دانش فنی بالا، پذیرای سرمایه گذاران در جهت پیشبرد اهداف اقتصادی و اجتماعی خود است. با سرمایهگذاری در کانادا، فرصت زندگی در یک کشور پیشرفته با ویژگیهایی همچون وضعیت اقتصادی خوب، تحصیلات با کیفیت بالا و صنایع پیشرو دسترسی خواهید داشت. به همین دلیل، تعداد زیادی از افراد به دنبال سرمایهگذاری در کانادا هستند تا از این فرصتهای مناسب برای ایجاد یک زندگی پایدار برای خود و خانوادهشان بهرهمند شوند.

دولت کانادا برنامههای مهاجرتی مختلفی را برای کارآفرینان، سرمایهگذاران و شرکتهای خارجی طراحی کرده است که به متقاضیان امکان اخذ اقامت دائم این کشور را میدهد. به این ترتیب، گزینههای متعددی برای مهاجرت به کانادا توسط سرمایهگذاری وجود دارد. این گزینهها را میتوان به سرمایهگذاری از طریق کارآفرینی، سرمایهگذاری از طریق خوداشتغالی، سرمایهگذاری از طریق خرید بیزنس یا ثبت شرکت، سرمایهگذاری از طریق برنامه استارتاپ و سرمایهگذاری فدرال تقسیم کرد که در ادامه به توضیح آنها میپردازیم.
توجه داشته باشید که انتخاب یک برنامه مهاجرتی مناسب و درست، نقش مهمی در موفقیت استراتژی مهاجرتی شما ایفا خواهد کرد. شما باید برنامهای را برای مهاجرت به کانادا انتخاب کنید که برای کسب و کار و سوابق و رزومه شخصی شما مناسبتر از همه باشد. حتی ابزارهای آنلاین متعددی هم وجود دارند که به شما کمک میکنند تا در انتخاب نحوه مهاجرت به کانادا از طریق سرمایهگذاری تصمیم درستتری بگیرید.
نحوه مهاجرت به کانادا از طریق سرمایهگذاری
انتقال درون شرکتی (ICT)
اگر شما یک کسب و کار واجد شرایط و تثبیتشده در کشور خود داشته باشید، میتوانید آن را با استفاده از برنامه مهاجرتی ICT به کانادا انتقال دهید. به طور کلی پس از ۱ سال کار در کانادا، واجد شرایط اقامت دائم این کشور خواهید بود.
برنامه ویزای خوداشتغالی کانادا
ورزشکاران بینالمللی و حرفهای یا افرادی که در صنعت، فرهنگ و هنر مشغول به کار هستند و میتوانند ثابت کنند که پتانسیل خوداشتغالی سودآور در کانادا را دارند، واجد شرایط ویزای مهاجرت تجاری کانادا هستند، مشروط بر اینکه معیارهای انتخاب برنامه افراد خوداشتغال فدرال را داشته باشند. در مقایسه با سایر شیوههای مهاجرت تجاری که در آن متقاضیان ملزم به سرمایهگذاری مبلغی از وجوه شخصی خود در یک شرکت یا دولت هستند، از متقاضیان واجد شرایط این برنامه فقط خواسته میشود مدرکی دال بر تجربه آنها در صنعت مدنظر و همچنین خوداشتغالی موفقیتآمیزشان، ارائه دهند.
از شرایط لازم برای ویزای خوداشتغالی کانادا میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- داشتن حداقل دو سال تجربه کاری (خوداشتغالی) مرتبط در صنعت حرفهای مدنظر در طول پنج سال پیش از درخواست ویزا
- دو سال شرکت در سطح جهانی در حوزه خود، یا
- ترکیبی از یک سال از هر کدام از موارد فوق.
برنامه ویزای استارت آپ کانادا
صاحبان مشاغل خارجی نوآورانه میتوانند از ویزای استارت آپ کانادا بهرهمند شوند. با استفاده از این روش مهاجرت به کانادا، حداکثر ۵ نفر که به عنوان موسس شرکت شناخته میشوند، واجد شرایط اقامت دائم در کانادا خواهند شد. توجه داشته باشید که در این برنامه، معمولا اولویت با استارتآپهایی است که جای پایشان را سفت کردهاند و بر تقویت نوآوری تمرکز دارند. فراموش نکنید که دریافت اقامت دائم از طریق این برنامه ممکن است تا ۲ سال طول بکشد.
بیشترویزای کارآفرینی کانادا
برنامه کارآفرینی کانادا که C11 هم نامیده میشود، یک روش مهاجرتی عالی برای افرادی است که قصد دارند روی یک کسبوکار کانادایی سرمایهگذاری کنند یا خودشان کسبوکار جدیدی راهاندازی کنند. این شیوه مهاجرت به کانادا تحت برنامه تحرک بینالمللی (IMP) ایجاد شده و به کارآفرینان و سرمایهگذاران خارجی اجازه میدهد تا به عنوان افراد خوداشتغال، اجازه کار در کانادا دریافت کنند. این مجوز معمولا برای دو سال صادر میشود و مشروط بر اینکه کسب و کار شما در کانادا فعال و سودآور باشد، میتوان چندین بار آن را تمدید کرد. پس از چند سال فعالیت تجاری موفق در این کشور، این کارآفرینان و سرمایهگذاران واجد شرایط اقامت دائم کانادا خواهند بود.
بیشتربرنامههای استانی مهاجرت به کانادا از طریق سرمایهگذاری
در سطح استانی، استانهای مختلف کانادا برنامههای مهاجرتی مختلفی را برای سرمایهگذاری و اعطای اقامت دائم در نقاط مختلف کشور ارائه میدهند که البته بیشتر به صورت کارآفرینی، خوداشتغالی یا راهاندازی استارت آپ در کانادا است.
برای مثال، برنامه استانی سرمایهگذاری مانیتوبا چند گزینه نامزدی استانی را برای مهاجرت به کانادا از مسیر سرمایهگذاری در مزارع یا مسیر کارآفرینی ارائه میدهد. یا برنامه استانی سرمایهگذاری ساسکاچوان اغلب برای کارآفرینان و صاحبان/کارکنان مزارع ایدهآل است. برنامه استانی سرمایهگذاری کبک هم که از معروفترین گزینههای مهاجرت تجاری به کانادا محسوب میشود، به عنوان یک سرمایهگذار به شما اجازه میدهد یک کسب و کار برای خودتان راهاندازی کنید یا روی یک کسب و کار قدیمی سرمایهگذاری کنید و از این طریق در کبک زندگی کنید.
بیشتردر هر یک از روشهای مهاجرتی به کانادا، مشاوره با یک وکیل مهاجرت شانس موفقیت شما را بالاتر میبرد. کارشناسان با تجربه ما در گروه مهاجرتی سوگیموتو در این راه در کنار شما خواهند بود.
شرایط مهاجرت به کانادا از طریق سرمایهگذاری چیست؟
هر یک از برنامههای بالا شرایط و فرآیندهای درخواست خاص خود را دارد، اما اکثر آنها شرایط مشترک زیر را خواستارند:
- راهاندازی یک کسب و کار موفق یا داشتن بودجه کافی برای خرید یا راهاندازی آن در کانادا
- داشتن حداقل 250 هزار دلار سرمایه که بتوانید در کسب و کار کانادایی خود سرمایهگذاری کنید
- داشتن مهارتهای لازم برای توسعه کسب و کار و مدیریت کردن آن
- داشتن توانایی استفاده از تجربه کسب و کار قدیمی خود برای ایجاد یک کسب و کار جدید در کانادا
به طور کلی، سرمایهگذارها، کارآفرینان، افراد خوداشتغال، مدیران اجرایی یا مدیران ارشد و کارگران ماهر و حرفهای میتوانند این شرایط مهاجرت به کانادا از طریق سرمایهگذاری را برآورده کنند.
هزینه مهاجرت به کانادا از طریق سرمایهگذاری
شما باید بین ۲۵۰ هزار تا ۳۵۰ هزار دلار کانادا در این کشور سرمایهگذاری کنید تا به عنوان یک کارآفرین یا سرمایهگذار خارجی بتوانید اقامت دائم کانادا را دریافت کنید. با چنین سرمایهگذاریای، میتوانید برای یکی از برنامههای مهاجرت به کانادا از طریق سرمایهگذاری درخواست دهید، که بر اساس آن میتوانید پس از مدت معینی فعالیت، واجد شرایط اقامت دائم کانادا شوید. حداقل سرمایهگذاری در کانادا برای شما به عوامل مختلفی بستگی دارد:
نوع کسب و کار: هزینه مهاجرت به کانادا از طریق سرمایهگذاری ممکن است بسته به نیازها و وضعیت کسب و کار شما، کمتر یا بیشتر از ۲۵۰ هزار تا ۳۵۰ هزار دلار کانادا باشد. برخی از کسب و کارها، مانند تولید صنعتی، نیاز به سرمایهگذاری اولیه قابل توجهی دارند. از سوی دیگر، راهاندازی برخی از کسبوکارها مانند خرید حق امتیاز یک فروشگاه خاص یا راهاندازی یک سالن ناخنکاری آسانتر است و هزینههای کمتری دارد.
موقعیت مکانی: کانادا کشوری پهناور با اختلاف بازار بسیار زیاد در مناطق مختلف است. معمولا شهرهای بزرگتر به سرمایهگذاری بیشتری نیاز دارند. برای مثال، مهاجرت به ساسکچوان از طریق خرید یک کسب و کار ممکن است برای شما ۱۸۰ هزار دلار کانادا هزینه داشته باشد، اما در تورنتو یا ونکوور ممکن است همین شیوه مهاجرتی تا ۳۰۰ هزار دلار کانادا خرج بردارد. تفاوت در هزینههای سرمایهگذاری به دلیل موقعیت مکانی بر هزینههای املاک، کارکنان، محصولات و خدمات تاثیر میگذارد.
میزان رقابت: درک میزان رقابت در حوزه کاریتان به شما این امکان را میدهد که هزینههای مهاجرت کسب و کار خود را دقیقتر ارزیابی کنید. تحقیق در مورد بازارهای کانادا میتواند درک بهتری از وضعیت رقابت بازار برای شما به عنوان یک کارآفرین خارجی ارائه بدهد.
سخن آخر
همانطور که مشاهده کردید، روشهای زیادی برای مهاجرت به کانادا از طریق سرمایهگذاری وجود دارد که در نهایت میتواند با رعایت شرایط مد نظر، به اقامت دائم کانادا تبدیل شود. البته نباید فراموش کنید که وقتی با اجازه کار در کانادا مشغول شدید و کسب و کار خود را راهاندازی کنید، برای تغییر وضعیت خود به اقامت دائم کانادا، زنده و سودآور نگه داشتن کسب و کارتان امری ضروری است. فقط صاحبان مشاغلی که شرکتهایشان ماندنی و موفق هستند میتوانند برای اقامت کانادا از طریق سرمایهگذاری درخواست دهند. بنابراین، صرف راهاندازی یک کسب و کار شما را واجد شرایط اخذ اقامت دائم کانادا نمیکند و برای این کار باید کسب و کار خود را به نحو احسنت پیش ببرید.