Search
Close this search box.

ویزای استارتاپ هلند

ویزای استارتاپ هلند – شرایط و هزینه ها

فراخوانی برای همه کارآفرینان بلندپرواز در خارج از اتحادیه اروپا؛ ویزای استارتاپ هلند به کارآفرینان ۱ سال فرصت می دهد تا کسب و کار نوآورانه خود را در یکی از اقتصاد‌های مرفه و باز اروپا، راه اندازی کنند.

هلند (Netherlands)، کشوری که در سال‌های اخیر همیشه در فهرست 10 کشور برتر دنیا در حوزه استارتاپ و کارآفرینی بوده است.

این جایگاه افسانه‌ای بی‌دلیل نیست؛ برای مثال هرجا نامی از صنعت لیتوگرافی مواد نیمه هادی پیشرفته برده می‌شود، می‌توان رد پای استارتاپ‌های هلندی را پیدا کرد. از طرفی این کشور در زمینه تراشه‌های کامپیوتری و فناوری‌های روز نیز در لبه تکنولوژی دنیا قرار دارد.

اگر بخواهیم عظمت اکوسیستم استارتاپی هلند را اثبات کنیم، فقط کافی است به ارزش بازار استارتاپی این کشور اروپایی در سال 2023 اشاره کنیم؛ رقمی بیش از 300 میلیارد دلار!

این مقدار، بیشترین حجم تجارت کسب‌وکارهای نوپا در قاره اروپا است. با این شرایط، آیا شما هم به راه‌اندازی بیزینس در هلند علاقه دارید؟ در این صورت، ویزای استارتاپ هلند یکی از بهترین فرصت‌ها برای شماست. در این مقاله به همه سوالات شما درباره این ویزا پاسخ خواهیم داد.

این یک موقعیت برد-برد برای کارآفرین و جامعه
هلندی است. شما یک تجارت موفق دارید و اقتصاد و جامعه هلند نیز از آن سود می برد.

source: business.gov.nl

ویزای استارتاپ هلند

تعریف ویزای استارتاپ هلند

به زبان ساده، ویزای استارتاپ هلند، یک مجوز قانونی و سریع است که به کارآفرینان و صاحبان ایده‌های تجاری (خارج از کشورهای اتحادیه اروپا) فرصت می‌دهد در هلند اقامت کرده و کسب‌وکار رویایی خود را ایجاد کنند.

در صورت داشتن شرایط لازم و دریافت این ویزا، کشور هلند تمام حمایت‌های لازم را از شما خواهد داشت؛ بااین‌حال ویزای استارتاپ، تنها روش برای ایجد کسب‌وکار در این کشور نیست.

شما می‌توانید از روش دیگری مانند ویزای خوداشتغالی در هلند فعالیت کاری و تجاری داشته باشید.

در هر صورت شما برای دریافت این ویزا بهتر است با یک انکوباتور یا شتاب‌دهنده استارتاپی هماهنگ باشید و از آنها تاییدیه اولیه را بگیرید، در این صورت، شانس شما برای دریافت ویزای استارتاپ هلند بیشتر می‌شود.

منظور از انکوباتور، مجموعه‌ای شتاب‌دهنده است که به کارآفرینان بین‌المللی در راه‌اندازی و توسعه کسب‌وکار نوآورانه در کشور میزبان کمک می‌کند. از جمله خدمات این مجموعه می‌توان به مشاوره تخصصی، برقراری ارتباط‌های لازم با سرمایه‌گذاران و فراهم کردن دسترسی شما به شبکه استارتاپ‌ها در کشور میزبان اشاره کرد.

 

چرا ویزای استارتاپ هلند؟

کشور هلند در سال 2024 با یک پله صعود نسبت به سال قبل، اکنون در جایگاه نهم در لیست بهترین کشورهای استارتاپی دنیا قرار دارد. این رتبه به خوبی، سطح عالی این کشور را از نظر فضای کسب‌وکار نشان می‌دهد. از طرفی اقتصاد هلند در فهرست 20 اقتصاد قدرتمند دنیا جای گرفته است.

در همین لحظه که این مطلب را می‌خوانید بیش از 2000 استارتاپ هلندی در یک بازار پر رونق و هیجان‌انگیز با هم رقابت می‌کنند. از این تعداد، 10 ابر استارتاپ یا یونیکورن هرکدام بیش از یک میلیارد دلار ارزش مالی دارند.

از جمله حوزه‌های برتر استارتاپ‌های هلندی می‌توان به تجارت الکترونیک، هوش مصنوعی، سخت افزار، اینترنت و … اشاره کرد.

جالب است بدانید که براساس ارزیابی سازمان همکاری اقتصادی و توسعه جهانی (OECD)، هلند سریع‌ترین رشد اقتصادی را بعد از همه‌گیری کرونا به خود اختصاص داده است. این کشور پنجمین اقتصاد بزرگ اروپا است و علاوه بر این، در برابر بحران‌های مالی جهانی، مقاومت بسیار بالایی از خود نشان می‌دهد.

از طرفی، هر 13 دانشگاه هلند براساس گزارش رتبه‌بندی timeshighereducation، جزو 250 دانشگاه برتر دنیا هستند. اگر می‌خواهید بدانید چرا ویزای استارتاپ هلند؟ ادامه مطلب را از دست ندهید! قرا است چند ویژگی جذاب این کشور را مرور می‌کنیم:

  • در صورت راه‌اندازی کسب و کار در هلند به یک جامعه مصرف‌کننده از مشتریان با ظرفیت 170 میلیون نفر در اتحادیه اروپا دسترسی خواهید داشت.
  • هلند دارای چهارمین فرودگاه بزرگ اروپا است.
  • تولید ناخالص داخلی هلند بیش از یک تریلیون دلار است.
  • بند روتردام در هلند یکی از بزرگترین بندرهای اروپایی است.
  • این کشور دارای نیروی کار ماهر و تحصیلکرده و همچنین زیرساخت‌های عالی برای اشتغال است.
  • هلند از نظر محیط کسب و کار در سال 2022 در رتبه ششم جهان قرار داشت.
  • این کشور دارای شبکه حامی گسترده از استارتاپ‌ها است که از جمله آن می‌توان به انجمن استارتاپ‌های هلند اشاره کرد.
نمودار حوزه فعالیت استارتاپ‌های هلند
نمودار دایره‌ای توزیع استارتاپ‌ها از نظر حوزه کاری؛ براساس این نمودار، 36 درصد از استارتاپ‌های هلندی در زمینه پلتفرم‌های آنلاین فعالیت می‌کنند

مزایای ویزای استارتاپ هلند چیست؟

از جمله مزایای ویژه ویزای استارتاپ هلند (Netherlands Startup Visa) می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • دسترسی به یک اکوسیستم پررونق و برجسته استارتاپی و حمایت از طرف انکوباتورهای معتبر
  • محیط مناسب برای کسب و کار و مقررات دولتی آسان و حمایت‌کننده
  • نیروی کار ماهر، چند زبانه و تحصیلکرده
  • رسیدن به اقامت دائم از طریق ویزای استارتاپ هلند؛ شما می‌توانید پس از دریافت این ویزا برای کسب مجوز اقامت خوداشتغالی اقدام کنید، با این کار به اقامت دائم دست پیدا می‌کنید.

شرایط ویزای استارتاپ هلند چیست؟

اداره مهاجرت و تابعیت هلند (Immigratie- en Naturalisatiedienst)، مجوزهای اقامت در این کشور را صادر می‌کند. این اداره برای ارزیابی درخواست‌های ویزای استارتاپ، با سازمان اجرایی هلند (RVO) همکاری می‌کند.

به طور کلی، پنج شرط اصلی برای واجد شرایط بودن برای ویزای استارتاپ وجود دارد؛ ما در ادامه در مورد هر یک از آنها صحبت خواهیم کرد.

  • پیدا کردن یک Facilitator یا تسهیل‌کننده

مهم‌ترین شرط برای دریافت ویزای استارتاپ هلند، پیدا کردن یک تسهیلگر (Facilitator) است که از ایده و راه‌اندازی کسب‌وکار شما در هلند حمایت کند. اما نمی‌توانید هرکسی را برای این مسئولیت استخدام کنید.

در حقیقت، تسهیلگر به شخصی گفته می‌شود که به شما در زمینه دریافت ویزا و کارهای مهاجرت، راهنمایی، کمک و مشاوره لازم را ارائه می‌دهد.

این فرد، وظیفه دارد بر اساس برنامه‌ تجاری شما، راه‌حل یا حمایتی اختصاصی ارائه دهد. هر دو نفر؛ کارآفرین استارتاپ و تسهیل‌گر باید مشارکت خود را با توافقنامه‌ای امضا شده، رسمی کنند. تسهیل‌گرها می‌توانند در کارهای مختلفی به شما کمک کنند؛ برای مثال، آن‌ها می‌توانند در زمینه بازاریابی، مدیریت عملیاتی یا تحقیق و توسعه برای ایده‌ کسب‌وکار شما فعالیت داشته باشند.

یک تسهیل‌گر باید:

  • تجربه راهنمایی استارتاپ‌ها را داشته باشد.
  • از نظر مالی باثبات باشد.
  • ورشکسته یا تحت قیمومیت نباشد.
  • بدهی خالص نداشته باشد.
  • سهم اکثریت در شرکت استارتاپ نداشته باشد.
  • تا درجه سوم با متقاضی (پدربزرگ، والدین، فرزند، عمه/عمو) نسبت فامیلی نداشته باشد.

اکثر این شرایط برای اطمینان از آن است که تسهیل‌گر به جای مالکیت، اداره یا سود بردن از استارتاپ، به نقش «تسهیل‌گری» خود پایبند باشد.

  •  محصول یا خدمات نوآورانه و جدید

بهتر است این واقعیت را بدانید که دولت هلند به شدت عاشق استارتاپ‌هایی است که یک ایده نوآورانه و منحصربه‌فرد دارند. این کشور از شرکت‌هایی که باعث اشتغال، توسعه فرهنگ کسب و کار و همچنین رشد اقتصادی هلند می‌شوند، به صورت همه‌جانبه حمایت می‌کند.

بر اساس معیارهای سازمان اجرایی هلند (RVO)، کسب‌وکار شما باید حداقل یکی از شرایط زیر را داشته باشد تا نوآورانه تلقی شود:

  • محصول یا خدمت شما کاملاً جدید و برای اولین بار در هلند ارائه شود.
  • استارتاپ شما از فناوری‌های نوین در تولید، توزیع یا بازاریابی استفاده کند.
  • استارتاپ شما رویکردی نوآورانه در سازماندهی و فرآیندهای کاری داشته باشد.

همانطور که می‌بینید، این شرایط کمی مبهم هستند و می‌توان آنها را به روش‌های مختلفی تفسیر کرد. همچنین مشخص نشده است که کدام بخش‌ها شانس بیشتری برای دریافت ویزای استارتاپ دارند.

سازمان RVO درخواست‌ها را به صورت موردی بررسی می‌کند؛ به همین دلیل، برای افزایش شانس موفقیت، همکاری با یک تیم متخصص ضروری است.

  • برنامه گام به گام برای تبدیل ایده به کسب‌وکار با دوام

شاید تصور کنید تنها با یک ایده‌ نوآورانه می‌توانید نظر مقامات هلند را جلب کنید؛ اما متاسفانه اینطور نیست! دولت هلند فراتر از یک ایده، به نحوه‌ تبدیل آن به یک کسب‌وکار با دوام و عملیاتی بسیار اهمیت می‌دهد. برای اثبات این موضوع، باید یک پلن کسب‌وکار گام به گام ارائه دهید که تمام اطلاعات حیاتی در مورد استارتاپ شما را شرح دهد.

میزان جزئیات برنامه‌ گام به گام شما به صلاحدید خودتان بستگی دارد؛ با این حال، این برنامه باید شامل اطلاعاتی در مورد موارد زیر باشد:

  • ساختار سازمان
  • هدف سازمان
  • قالب حقوقی سازمان
  • کارکنان – به همراه شرح نقش‌ها و وظایف آن‌ها
  • ایده‌ی کسب‌وکار شما – توضیح محصول یا خدمت شما و چرایی نوآورانه بودن آن
  • فعالیت‌های تجاری (به ویژه در سال اول)
  • برنامه‌ی راه‌اندازی کسب‌وکار

در کنار این، شما باید به عنوان کارآفرین، مسئولیت مهمی در سازمان داشته باشید؛ این یعنی سهام‌دار بودن یا اسپانسر مالی بودن به تنهایی کافی نیست.

  • ثبت شرکت در اتاق بازرگاهی هلند (KvK)

برای دریافت ویزای استارتاپ هلند، ثبت شرکت شما در اتاق بازرگانی هلند (KvK) و دریافت شماره‌ ثبت (KVK)  الزامی است. این شماره برای بنیانگذاران استارتاپ و تسهیل‌گر آن‌ها صادر می‌شود.

فراموش نکنید که سازمان اجرایی هلند (RVO) هنگام بررسی درخواست شما، ثبت شرکت در KvK را کنترل می‌کند.

در صورتی که امکان ثبت شرکت پیش از دریافت ویزا وجود نداشته باشد، تسهیل‌گر شما می‌تواند اعلام کند که ثبت شرکت پس از دریافت ویزای استارتاپ انجام خواهد شد.

  • تمکن مالی؛ آخرین شرط

برای دریافت ویزای استارتاپ هلند، باید ثابت کنید که منابع مالی کافی برای تأمین هزینه‌های زندگی و فعالیت‌های تجاری خود در هلند را دارید.

پس از تأیید درخواست ویزای شما، می‌توانید مجوز اقامت موقت خود را از کنسولگری یا سفارت هلند دریافت کنید.  در نهایت، با ورود به هلند، ویزای استارتاپ هلند طی دو هفته برای شما صادر خواهد شد.

مجوز اقامت موقت به همراه یک مجوز اقامت معتبر دیگر (مانند ویزای استارتاپ)، به کارآفرینان غیر اتحادیه اروپا اجازه می‌دهد تا برای بیش از سه ماه وارد هلند شده و در آنجا اقامت داشته باشند.

پس از ورود به هلند، باید خود را در پایگاه داده ثبت احوال شهرداری (BRP) در شهرداری هلندی که قصد سکونت در آن را دارید، ثبت‌نام کنید.

مدارک موردنیاز برای درخواست ویزای استارتاپ هلند

یکی از مهمترین کارهایی که باید قبل از درخواست ویزای استارتاپ هلند انجام دهید، فراهم کردن کامل مدارک موردنیاز است. به یاد داشته باشید که هرگونه نقص در مدارک در نهایت باعث رد شدن درخواست خواهد شد. در زیر، فهرست مدارک لازم آورده شده است:

  • پاسپورت معتبر و مدرک شناسایی
  • داشتن بیمه سلامت
  • ارائه گواهی عدم سوء پیشینه
  • مدرک زبان آیلتس (IELTS)
  • ارائه گواهی سلامت جسمی و روانی
  • مدرک تحصیلی و سابقه کاری
  • ارائه بیزینس پلن

برای دریافت ویزای استارتاپ هلند، لزومی ندارد حتما مدرک زبان داشته باشید؛ اما تسلط روی زبان انگلیسی یا هلندی (مثلا داشتن آیلتس) تا حد زیادی باعث پیشرفت و پذیرش بهتر در هلند می‌شود.

مراحل دریافت ویزای استارتاپ هلند به صورت گام به گام

برای اینکه بدون دردسر بتوانید ویزای استارتاپ خود را از دولت هلند بگیرید، بهترین کار این است که تمام مراحل را به صورت گام به گام و دقیق اجرا کنید و هیچ مرحله‌ای را از قلم نیندازید. در ادامه به تمام این مراحل اشاره خواهیم کرد.

مرحله اول: تنظیم قرارداد با تسهیلگر

پس از اینکه ایده تجاری یا پلن کسب و کار خود را آماده کردید، باید با یک تسهیلگر معتبر در هلند قرارداد ببندید. شما می‌توانید تسهیلگر موردنیاز خود را از لیست موجود در سایت آژانس دولتی هلند (RVO) پیدا کنید.

لیست تسهیلگرهای معتبر از نظر اداره دولتی هلند

مرحله دوم: آماده کردن مدارک موردنیاز

در این مرحله، تمام مدارک موردنیاز که در بخش قبلی به آنها اشاره کردیم را آماده کنید. این مدارک باید کاملا رسمی و معتبر باشند (دارای مهر برجسته دولتی). علاوه بر این، باید تمام مدارک خود را از زبان فارسی به زبان هلندی یا انگلیسی ترجمه کنید.

مرحله سوم: پرداخت هزینه قبل از درخواست

پیش از بررسی درخواست شما برای ویزای استارتاپ هلند، لازم است هزینه‌ موردنیاز را پرداخت کنید. مبلغ این هزینه در صورت ارائه درخواست در تاریخ ۱ ژانویه ۲۰۲۳ یا پس از آن، برای افرادی که به صورت خوداشتغال به راه‌اندازی یک استارتاپ می‌پردازند، ۳۵۰ یورو است.

استثنائات:

  • شهروندان ترکیه: ۷۰ یورو
  • شهروندان سان مارینو و اسرائیل: معاف از پرداخت هزینه

اطلاعات مربوط به هزینه‌های ویزا را می‌توانید در وب‌سایت اداره مهاجرت و تابعیت هلند (IND) به نشانی https://ind.nl/nl نیز بیابید.

مرحله چهارم: پر کردن فرم و ثبت درخواست

در این مرحله باید فرم موردنیاز برای ثبت درخواست ویزای استارتاپ را پر نمایید. در این فرم، اطلاعاتی مانند نام و نام خانوادگی (به حروف)، تاریخ تولد، عکس 35 * 45 میلی‌متر و … از شما خواسته می‌شود. 

دانلود pdf فرم درخواست ویزای استارتاپ هلند

پس از دریافت درخواست، مدارک و هزینه شما، اداره مهاجرت و تابعیت هلند (IND) به بررسی آن می‌پردازد. در صورت وجود هرگونه نقص در مدارک یا عدم دریافت هزینه، با شما تماس گرفته خواهد شد.

همچنین پس از اتمام بررسی، نتیجه به اطلاع شما خواهد رسید. در صورت تأیید درخواست، اطلاعات مربوط به مراحل بعدی را دریافت می‌کنید.

در صورت تأیید درخواست چه می‌شود؟

  • ویزای ورود (MVV) از سفارت/کنسولگری هلند دریافت خواهید کرد.
  • پس از تأیید درخواست، می‌توانید از طریق اینجا برای دریافت ویزای ورود (MVV) وقت ملاقات بگیرید.
  • اداره مهاجرت و تابعیت هلند (IND) تلاش می‌کند تا ظرف چند هفته پس از ورود شما به هلند، مجوز اقامت شما را آماده کند.

هزینه‌ ویزای استارتاپ هلند چقدر است؟

در ادامه، هزینه درخواست ویزای استارتاپ و نیز هزینه کلی زندگی در هلند آورده شده است.

  • هزینه درخواست ویزا: 350 یورو
  • هزینه ماهانه تخمینی برای یک خانواده 4 نفره بدون اجاره بها: 3336 یورو
  • هزینه ماهانه تخمینی برای یک نفر بدون اجاره بها: 955 یورو

نکته: از سال 2023، حداقل دستمزد در هلند 1934.40 یورو در ماه است.

پروسه دریافت ویزای استارتاپ چقدر طول می‌کشد؟

پروسه درخواست ویزای استارتاپ کشور هلند، حداکثر 90 روز به طول می‌انجامد؛ بهتر است در این مدت روی اقدامات لازم برای نقل مکان به این کشور برنامه‌ریزی‌های لازم را انجام دهید.

پس از یک سال از دریافت ویزای استارتاپ هلند، چه اتفاقی می‌افتد؟

پس از اتمام اعتبار یک‌ساله‌ ویزای استارتاپ، می‌توانید برای مجوز کارآفرینی (خوداشتغالی) اقدام کنید. برای ارزیابی روند پیشرفت کسب‌وکارتان بر اساس برنامه‌ اولیه، می‌توانید با تسهیل‌گر خود درباره اهداف و دستاوردهای تعیین‌شده به بحث و تبادل نظر بپردازید.

در صورتی که تسهیل‌گر از پیشرفت شما راضی باشد، می‌تواند با امضای یک گواهی، شما را از الزامات سیستم امتیازدهی ویزای خوداشتغالی معاف کند. این امر به معنای امکان دریافت مجوز کارآفرینی (خوداشتغالی) برای دو سال دیگر پس از اتمام ویزای استارتاپ است.

برخی از چالش‌های زندگی در هلند

هلند با داشتن فضای بین‌المللی برای کسب‌وکار و برخورداری از یکی از بهترین سطوح زندگی در دنیا، کشوری بسیار جذاب بنظر می‌رسد. این کشور همچنین در شاخص جهانی صلح (Global Peace Index) و شاخص زنان، صلح و امنیت (Women Peace and Security Index) در رتبه‌های برتر قرار دارد.

با این حال، در کنار تمام این مزایا، هلند یکی از بالاترین نرخ‌های مالیات در جهان را دارد. اختصاص بیش از ۴۰ درصد از درآمد سالانه به مالیات، می‌تواند بخش قابل توجهی از جذابیت این سبک زندگی را تحت‌الشعاع قرار دهد. به ویژه آنکه در سراسر جهان قطب‌های کارآفرینی وجود دارند که برخی از آن‌ها حتی معاف از مالیات هستند.

اگر علاقه‌مند به بررسی این نوع ویزا هستید، مقالات استارتاپ در کانادا، استارتاپ در فرانسه، استارتاپ در آمریکا، استارتاپ در ایرلند، استارتاپ در استونی و استارتاپ در آلمان هم برای مطالعه در دسترس است.

نتیجه‌گیری و سخن پایانی

در این مقاله به بررسی کامل درخواست ویزای استارتاپ هلند پرداختیم و شرایط قانونی و مزایای آن را مورد بررسی قرار دادیم. کشور هلند، به دلیل زیرساخت‌های عالی برای کسب‌وکارها یکی از بهترین کشورها برای راه‌اندازی استارتاپ است.

شما می‌توانید با دریافت ویزای مخصوص استارتاپ در این کشور از مزایای اقتصادی زیادی بهره‌مند شوید. آیا این مقاله برای شما مفید بود؟ در صورتی که برای دریافت این ویزا سوال یا ابهامی داشتید، لطفا سوالات خود را در بخش نظرات با کارشناسان در میان بگذارید.

سوالات متداول

آیا هلند برای راه اندازی استارت‌آپ مناسب است؟

هلند از نظر ارزش آفرینی برای استارتاپ ها، رتبه چهارم را در قاره اروپا کسب کرده است.

در میان شهرها نیز، آمستردام (پایتخت هلند) یکی از قطب های استارتاپی اروپا شناخته می‌شود که سریع ترین رشد را دارد.

شهرهای برتر برای استارتاپ و کارآفرینی در هلند به ترتیب عبارتنداز:

  1. شهر آمستردام
  2. شهر لاهه
  3. شهر آیندهوون
  4. شهر اوترخت

ویزای استارتاپ هلند یک موقعیت برد-برد برای شخص کارآفرین و جامعه هلندی است. شما یک تجارت موفق دارید و اقتصاد و جامعه هلند نیز از آن سود می‌برد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *