کانادا به عنوان یکی از کشورهای مهاجرپذیر، روشهای متنوعی برای متقاضیان مهاجرت به کانادا طراحی کرده است. برای ورود به کشور کانادا بسته بههدف و قصد ورود به این کشور باید یکی از انواع ویزای کانادا دریافت شود. متقاضی سفر به کانادا باید به طور دقیق و مشخص، دلیل و هدف از سفر و همچنین زمان ترک این کشور را در زمان درخواست ویزا مشخص و به سفارت ارائه کند.
به عنوان یکی از روشهای کار در کانادا، بیزینس ویزیتورها یا بازدیدکنندگان تجاری برای فعالیتهای تجاری خود نیازی به دریافت اجازه کار یا همان اجازه کار کانادایی ندارند و میتوانند با دریافت ویزای بیزینس ویزیتور کانادا و در قالب یک سفر موقت کوتاه، وارد خاک این کشور شوند.
کسانی که ویزای بیزنس ویزیتور کانادا را دارند میتوانند برای مدت کوتاه چند ماهه و تا حداکثر شش ماه در کانادا بمانند تا شرایط شروع بیزنس در کانادا را بررسی کنند.
یکی از اهداف سفر به کانادا گسترش ابعاد و مرزهای تجارت کسبوکارها و توافق با شرکتهای بینالمللی در این حیطه است. کانادا یکی از بزرگترین اقتصادهای جهان را دربردارد که هر ساله هزاران بازدیدکننده تجاری را بهصورت کوتاهمدت به خود جذب میکند.
با اقتصاد بازار محور بینالمللی، بهعنوان عضو سازمان همکاری اقتصادی (OECD) و گروه 7 (G7)، و همچنین یکی از اعضا توافقنامه کانادا-ایالات متحده آمریکا-مکزیک که به نفتا شهرت یافته (پیشتر CUSMA شناخته میشد)، شرایط ورود بازدیدکنندگان تجاری بینالمللی را با صدور ویزای بیزینس ویزیتور کانادا به مرزهای این کشور تسهیل کرده است.
از طرف دیگر شرکت در نشستهای اقتصادی و تجاری، انجام معاملات و بازدید از شرکتها و … نیاز به اجازه ورود دارد. پس متقاضیان با این هدف سفر باید برای درخواست ویزای ویزیتوری کانادا اقدام کنند.
در این مقاله شرایط دریافت ویزای ویزیتوری کانادا و محدودیتهای فعالیتهای یک بازدیدکننده تجاری در کانادا را شرح میدهیم.
در هر یک از روشهای مهاجرتی به کانادا، مشاوره با یک وکیل مهاجرت شانس موفقیت شما را بالاتر میبرد. کارشناسان با تجربه ما در گروه مهاجرتی سوگیموتو در این راه در کنار شما خواهند بود.
ویزای بیزنس ویزیتور کانادا چیست؟
طبق قوانین مهاجرتی کانادا که در سایت اداره مهاجرت اعلام شده، فرد بازدیدکننده یا به اصطلاح ویزیتورِ تجاری، یک شهروند خارجیست که برای شرکت در فعالیتهای تجاری بینالمللی وارد خاک کانادا میشود، اما اجازه ورود مستقیم به بازار کار کانادا را ندارد.
بسته به ماهیت کار و فعالیتهای بازرگانی و همچنین ملیت افراد، بازدیدکنندگانِ تجاری با رعایت شرایط و ارائه مدارک مشخصی میتوانند بدون نیاز به اجازه کار یا ورکپرمیت کانادا برای انجام فعالیتهای بازرگانی یا تجاری از این کشور بازدید کنند.
متقاضیان ویزای ویزیتوری کانادا ممکن است برای اموری نظیر تعمیر و سرویس انفرادی، نظارت بر نصابها و فعالیتهای تکنسینها، راه اندازی و آزمایش تجهیزات تجاری یا صنعتی (از جمله نرمافزارهای کامپیوتری) وارد خاک این کشور شوند؛ به دلیل سهولت ورود به مرزها، دولت کانادا بدون نیاز به ورک پرمیت به این دسته از افراد اجازه فعالیت در کانادا را داده است. توجه داشته باشید که کارهای ساختمانی و ساختوساز عملا مشمول این ماده نمیشود.
شرایط دریافت ویزای بیزینس ویزیتور کانادا
همانطور که قبلا هم اشاره کردیم، متقاضی ویزیتور ویزا کانادا باید هدف از سفر را برای افسر ویزا شرح دهد؛ هدف از سفرِ مخاطبانِ این نوعِ ویزا باید ملاقات با مسئولان شرکتهای مشخص یا مشاهده فعالیتهای آنها باشد، یا برای استفاده از خدمات، محصول و معاملات تجاری با آنها درخواست خود را ثبت کنند. در واقع هدف اصلی از سفر باید حول گسترش روابط تجاری باشد؛ پس ارائه مدارک مبنی بر وجود و ارتباط کسبوکار با سفر متقاضی، یکی از مهمترین شرایط دریافت این نوعِ ویزاست.
هر یک از انواع ویزای کانادا بر اساس فعالیتهای متقاضی در کانادا طراحی شدهاند؛ برای مثال تحصیل در کانادا نیاز به ویزای تحصیلی کانادا دارد و در پروسه درخواست آن باید با ارائه مدارک قصد و هدف متقاضی از این سفر و اقامت مشخص شود.
برای اثبات هدف خود از سفر، باید دعوتنامه از طرف شرکت یا همایش مرتبط در کانادا برای درخواست ویزا ارائه گردد، وجود دعوتنامه دریافتی از طرف شرکت میزبان در کانادا در شمار مدارک مورد نیاز این نوع ویزا دیده نمیشود، اما توصیه اکید میکنیم برای نتیجه بهتر، این نامه در کنار دیگر مدارک مورد نیاز ویزای کانادا ارائه شود.
باید توجه داشت که پروندههای درخواست ویزای کانادا، بدون در نظر گرفتن نوع آن، به صورت موردی بررسی میشود؛ اما از مهمترین شرایط اخذ ویزای بیزینس کانادا که متقاضی با ارائه مدارک و شواهد باید اثبات کند، میتوان به نکات زیر اشاره کرد:
- متقاضی باید اثبات کند کمتر از شش ماه در خاک کانادا حضور خواهد داشت،
- متقاضی ویزای ویزیتوری کانادا قصد ورود به بازار کار کانادا را ندارد،
- متقاضی باید اثبات کند قصد خرید کالاها یا خدمات کانادایی برای یک تجارت یا دولت خارجی دارد،
- متقاضی باید اثبات کند برای گرفتن سفارش کالا یا خدمات از داخل کانادا قصد ورود به کانادا دارد،
- محل اصلی کسبوکار متقاضی و منبع درآمد او خارج از کانادا است،
- ادعای متقاضی باید با ارائه اسناد مشخصی پشتیبانی شود،
- متقاضی باید مدارک معتبر هویتی (پاسپورت، مدارک مربوط به کسب و کار و …) خود را ارائه دهد،
- متقاضی باید تمکن مالی کافی برای پوشش هزینههای اقامت و بازگشت ارائه کند،
- و در نهایت حضور متقاضی در خاک کانادا امنیت و سلامتی شهروندان این کشور را به خطر نیندازد.
توجه داشته باشید، اگر قصد حضور در خاک کانادا بیش از 6 ماه را دارید یا در بازه حضور در کانادا اشتغال به کار خواهید داشت، بسته به شرایط ممکن است از نظر افسر ویزای کانادا یک نیروی کار موقت در نظر گرفته شوید؛ در این صورت به اجازه کار یا ورکپرمیت نیاز خواهید داشت.
تفاوت ویزای بیزینس ویزیتور کانادا با ورک پرمیت
ویزای بیزینس ویزیتور کانادا تفاوت عمدهای با اجازه کار یا ورک پرمیت دارد؛ در واقع متقاضی بیزینس ویزیتور کانادا اجازه کار ندارد! اگر به قصد جستجوی کار وارد این کشور میشوید؛ به ویزای توریستی کانادا نیاز دارید. پس اشتغال به کار بدون ورک پرمیت امری غیرقانونی محسوب میشود. اگر در طول دوره اقامت خود با ویزای بیزینس ویزیتور علاقمند به کار در کانادا شدید، باید برای دریافت ورک پرمیت و گواهی LMIA اقدام کنید.
باید توجه داشت که قراردادهای خدماتی که پس از امضای قرارداد فروش یا اجاره با اشخاص ثالث مذاکره میشوند، مشمول این ماده نمیشوند. اگر فعالیتهای شرکت خارجی در کانادا در قرارداد ضمانتنامه یا خدمات پسازفروش نباشد، برای این فعالیتها مجوز کار و ارزیابی تأثیر بازار کار (LMIA) الزامی و در پروسه ویزا مورد نیاز است.
توجه داشته باشید که با توجه به شرایط و موقعیت درخواست ویزا با پاسپورت ایرانی، برای نتیجهگیری بهتر علاوه بر شرایطی که در این قسمت به آن به صورت اختصاصی برای ویزای بیزینس ویزیتور کانادا اشاره کردیم، متقاضی آماده ارائه مدارک ویزای توریستی کانادا هم باشد.
بسته به دیدگاه آفیسر ویزا به پرونده، بازدیدکنندگان تجاری به کانادا ممکن است متقاضی به ویزای اقامت موقت (TRV) یا مجوز سفر الکترونیکی (eTA) نیاز داشته باشند. در برخی موارد ارائه مدارک ویزای توریستی از الزامات پرونده ویزای بیزینس ویزیتور کانادا به حساب میآید.
نکات تکمیلی
- توجه داشته باشید که با توجه به شرایط و موقعیت درخواست ویزا با پاسپورت ایرانی، برای نتیجهگیری بهتر علاوه بر شرایطی که در این مقاله به آن به صورت اختصاصی برای ویزای بیزینس ویزیتور کانادا اشاره کردیم، متقاضی آماده ارائه مدارک ویزای توریستی کانادا هم باشد.
- بسته به دیدگاه آفیسر ویزا به پرونده، بازدیدکنندگان تجاری به کانادا ممکن است متقاضی به ویزای اقامت موقت (TRV) یا مجوز سفر الکترونیکی (eTA) نیاز داشته باشند. در برخی موارد ارائه مدارک ویزای توریستی از الزامات پرونده ویزای بیزینس ویزیتور کانادا به حساب میآید.
- ویزای بیزینس ویزیتور کانادا و اقامت در خاک این کشور از این طریق به تنهایی منجر به دریافت اقامت دائم کانادا نمیشود؛ اگر هدف شما دریافت این ویزا رسیدن به کارت اقامت باشد، روشهای دیگری نیز وجود دارد. برای بررسی وضعیت خود نسبت به روش های مهاجرت به کانادا با مشاوران سوگیموتو ویزا تماس بگیرید.
- پروسه ارائه مجوزهای لازم به متقاضیان ویزای بیزینس کانادا که اغلب از گروه تجار بینالمللی هستند و برای انجام فعالیتهای تجاری در کانادا وارد خاک این کشور میشوند، سادهتر از دیگر انواع اجازه ورود است. کشورهایی که قراردادهای تجاری و مشارکت اقتصادی قویتری با کانادا دارند، معمولا به بازدیدکنندگان تجاری کانادایی اجازه میدهند که تا حد امکان سریعتر و راحتتر وارد کشورهای میزبان شوند. متقابل بودن ویزا یک جنبه مهم از چشمانداز تجاری و موفقیت اقتصادی کانادا است.