ویزای خود اشتغالی آلمان

ویزای خود‌اشتغالی آلمان یک ویزای مناسب و کاربردی برای افراد خلاقی است که قصد مهاجرت به این کشور را دارند. آلمان را می‌توان بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا در نظر گرفت که از گذشته تا به امروز بستری مناسب برای خود‌اشتغالی و راه‌اندازی کسب‌و‌کار‌های شخصی فرآهم می‌آورد.

این کشور همچنین در رده چهارمین کشور‌ مناسب برای کسب‌و‌کار‌های کوچک و رشد آن‌ها قرار می‌گیرد.

ویزای خود اشتغالی آلمان

آلمان از ایده‌های تجاری خلاق به خوبی استقبال و حمایت می‌کند. این حمایت‌ها به‌طور‌معمول در قالب وام یا کمک‌های مالی رایگان است و شما می‌توانید در صورت دریافت ویزای خودد‌اشتغالی از آن‌ها بهره گیرید.

برای دریافت این نوع ویزا باید یک بیزنس پلن یا طرح تجاری ارائه دهید و به دولت آلمان اثبات کنید که برای این کشور منفعت اقتصادی دارید. در ادامه به بررسی کامل ویزای خود‌ اشتغالی آلمان می‌پردازیم و شرایط و چگونگی دریافت آن را بیان می‌کنیم، اگر به دنبال یک روش مطمئن جهت مهاجرت به آلمان هستید، این مقاله می‌تواند به شما کمک کند.

ویزای خود‌ اشتغالی آلمان چیست؟

به زبان ساده، ویزای خود‌ اشتغالی آلمان (German self-employment visa) یکی از انواع ویزا‌های این کشور است که برای علاقه‌مندان به شروع کسب‌و‌کار شخصی بدون داشتن کارفرما در این کشور صادر می‌شود.

آلمان در گروه کشور‌هایی قرار می‌گیرد که که در آن ساکنان غیر‌اروپایی با مهارت و طرز‌فکر کار‌آفرینی، می‌توانند فرصت‌های نا‌محدودی جهت خود‌ اشتغالی داشته باشند و به این ترتیب به مشاغل آزاد مشغول شوند یا حتی کسب‌و‌کار جدید راه‌اندازی نمایند.

برای دریافت ویزای خود‌ اشتغالی در آلمان، یا باید فریلنسر باشید یا یک نیروی کار که قصد دارد خودش یک کسب‌وکار شخصی راه‌اندازی کند؛ بدون اینکه کسی به عنوان کارفرما به او حقوق بدهد. علاوه بر این، ویزای خوداشتغالی به افراد با ایده‌های تجاری نیز ارائه می‌شود.

البته این ایده باید برای کشور آلمان، قابل اجرا و سودآور باشد. پس از درخواست ویزای خود‌ اشتغالی، به‌طور‌معمول با گذشت 3 ماه ویزای شما صادر خواهد شد و بلافاصله پس از این امر می‌توانید به آلمان سفر کنید و ویزای خود را تبدیل به اجازه اقامت نمایید.

این ویزا یک‌ساله است و در صورتی که شما بتوانید سودآور بودن برای آلمان و توانایی مالی خود برای خود‌ اشتغالی را اثبات کنید، تا سه سال قابل تمدید است.

در‌نهایت نیز شما می‌توانید درخواست اقامت دائم در کشور آلمان دهید. البته فراموش نکنید که ویزای خود‌ اشتغالی دائم آلمان تنها در صورتی صادر می‌شود که قصد راه‌اندازی یک استارتاپ یا شرکت در این کشور را داشته باشید.

تفاوت خود‌ اشتغالی و مشاغل آزاد یا فریلنسری

بیش از هر چیزی این نکته را در نظر داشته باشید که در کشور آلمان، مرز باریکی بین فریلنسر بودن و خوداشتغالی وجود دارد. به این ترتیب بسیاری از افراد با این چالش مواجه هستند که آیا شغل آنها خوداشتغالی محسوب می‌شود یا فریلنسر؟!

اما خوب است بدانید که تفاوت محسوسی بین خود‌ اشتغالی و مشاغل آزاد و فریلنسری وجود دارد؛ تمام فریلنسر‌ها خود‌اشتغال هستند، اما در سمت دیگر تمام افراد خود‌اشتغال فریلنسر نیستند. در جدول زیر مهم‌ترین تفاوت‌های میان این دو شغل را ذکر کرده‌ایم.

خود‌اشتغالفریلنسر
در دفتر تجارت ثبت‌نام کنید.مالیات تجارت را پرداخت نمی‌کند.
ملزم به عضویت در سازمان تجارت محلی خود هستند.در ثبت رسمی کسب‌و‌کار ثبت‌نام نمی‌کند.
به‌عنوان خود‌اشتغال در اداره مالیات ثبت‌نام نمی‌کند.مشاغل بسیاری را شامل می‌شود که از آشنا‌ترین آن‌ها می‌توان به مشاوران مالیاتی، وکلا، مهندسان، پزشکان و... اشاره کرد.
حوزه‌های مختلفی را در‌بر‌می‌گیرد که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به شرکت‌های تجاری و صنعتی اشاره کرد.

فراموش نکنید که اگر کسب‌وکار شما در گروه کسب‌و‌کار‌های خود‌اشتغال قرار می‌گیرد، باید آن را در دولت محلی ثبت نمایید و حتی در برخی موارد مجوز‌های بهداشتی یا نظارتی را دریافت کنید. البته مشاغل آزاد نیز تعهدات مالیاتی متفاوتی دارند و باید آن‌ها را در نظر داشته باشید.

چه کسانی برای کار آزاد یا راه‌اندازی کسب‌و‌کار در آلمان به ویزا نیاز دارند؟

شهروندان اتحادیه اروپا، لیختن اشتاین، نروژ و سوئیس، به سادگی و آزادانه یا به عبارت دیگر بدون ویزا و اجازه اقامت، می‌توانند شروع به کار در آلمان کنند.

اما اگر اهل یکی از کشور‌های ذکر‌شده نیستید، باید به دنبال اجازه اقامت و ویزا برای کسب‌و‌کار‌های خود باشید. شایان ذکر است که این تعهد در حال حاضر برای خارجیانی که در آلمان زندگی می‌کنند نیز وجود دارد.

در تاریخ 7 ژوئیه 2023 قانون جدیدی در رابطه با مهاجرت کارگران ماهر به تصویب رسید. این قانون شامل تغییرات و اصلاحیه‌های متععدی برای تسهیل مهاجرت کارگران ماهر و افزایش جذابیت آلمان برای آن‌ها است. به‌طور دقیق مشخص نیست که این قانون چه زمانی اجرا می‌شود. زمان اجرایی‌شدن در همین مقاله به‌روزرسانی خواهدشد. شما می‌توانید وب‌سایت ما را برای اطلاع از آخرین اخبار بررسی نمایید.

درباره ویزای کار آلمان، ویزای استارتاپ آلمان و ویزای تحقیقاتی آلمان بیشتر بخوانید.

چرا ویزای خود‌اشتغالی آلمان؟

اخذ ویزای خود‌اشتغالی آلمان با مزایای مختلف و بسیاری همراه است که به‌طور‌کلی مهم‌ترین و رایج‌ترین آن‌ها عبارتند از:

  • اخذ اقامت دائم در بدو ورود یا در مدت کوتاهی پس از ورود به کشور آلمان و در‌نتیجه تحقق شرایط شهروندی و دریافت پاسپورت معتبر این کشور
  • همراه کردن خانواده از طریق ویزای همراه با ویزای پیوست
  • عدم ارائه مدرک دانشگاهی خاص
  • عدم ارائه مدرک زبان
  • عدم نیاز به سرمایه‌گذاری اولیه
  • تحت حمایت دولت قرار گرفتن در صورت بروز هر‌گونه بحران مالی

شرایط دریافت ویزای خود‌اشتغالی آلمان

 ویزای کار همانند دیگر ویزا‌ها تنها زمانی برای شما صادر می‌شود که شرایط عمومی و مورد‌نظر آن را داشته باشید. به‌طور‌کلی مهم‌ترین این شرایط عبارتند از:

شرایط دریافت ویزای خوداشتغالی آلمان
  • مدرک زبان

ارائه مدرک زبان برای دریافت ویزا الزامی نیست. اما در‌حقیقت شما به زبان نیاز دارید. برای فعالیت در بسیاری از زمینه‌های خود‌ اشتغالی این کشور شما باید به زبان آلمانی تسلط داشته باشید و در غیر‌ این صورت نمی‌توانید الزامات مورد‌نیاز برای ورود به بازار تجارت را کسب کنید و این بازار را بشناسید.

پیشنهاد ما به شما این است که پیش از اقدام جهت اخذ ویزای خود‌ اشتغالی و شروع کسب‌و‌کار خود در آلمان، آموزش و یادگیری زبان را آغاز نمایید.

  • صلاحیت‌های شخصی

به‌عنوان کسی که می‌خواهد در آلمان شروع به کار کند، این نکته را در نظر داشته باشید که آیا شما می‌توانید مستقل کار کنید، تصمیم بگیرید و مسئولیت بپذیرید؟

آیا می‌توانید کارمندان را رهبری و مدیریت نمایید؟ خانواده شما از کسب‌و‌کار شما حماست خواهند کرد یا خیر؟ شما باید پیش از شروع کار تمام پرسش‌های ذکر‌شده را پاسخ دهید.

  • شرایط سنی

سن یک عامل تعیین‌کننده جهت دریافت ویزای خود‌ اشتغالی کشور آلمان نیست، اما با این وجود شما باید حداقل 18 و حداکثر 45 سال سن داشته باشید. در صورتی‌ که بیش‌تر از 45 سال سن دارید، باید اسناد و مدارک معتبری مبنی بر تامین مالی برای دوران بازنشستگی خود ارائه دهید.

در سمت دیگر در صورتی که کم‌تر از 18 سال سن دارید نیز یک قیم قانونی باید در تمام مراحل دریافت ویزا همراه شما باشد.

  • سابقه حرفه‌ای

همانطور که می‌دانید کلید موفقیت در هر کسب‌و‌کاری، مهارت‌ها و آموخته‌های شما یا همان صلاحیت‌ها و توانایی‌های حرفه‌ای شما است.

  • مهارت‌های تجاری

ارائه ایده یا یک محصول جدید به تنهایی نمی‌تواند شما را تبدیل به یک کارآفرین خوب کند. به همین جهت بهتر است در دوره‌ها و برنامه‌های آموزشی تجارت شرکت نمایید و به این ترتیب علم و دانش خود را افزایش دهید.

  • سوابق شغلی و تحصیلی

یکی از مهم‌ترین شرایط دریافت ویزای خود‌ اشتغالی آلمان، داشتن سوابق شغلی و تحصیلی مرتبط است. چرا‌که شما قصد دارید با تخصصی که دارید در یک حوزه برای خود کار کنید و اسناد ذکر‌شده معتبر‌ترین مدارک برای نشان دادن شایستگی شما هستند.

خوب است بدانید که سوابق شغلی و تحصیلی شما باید با ایده ارائه‌شده سازگاری داشته باشند و به عبارت دیگر صلاحیت شما برای شروع کسب‌و‌کار ذکر‌شده را نشان دهند.

مدارک لازم برای اخذ ویزای خوداشتغالی

مدارک مورد‌نیاز برای دریافت ویزای خود‌ اشتغالی آلمان

برای دریافت این نوع ویزای کشور آلمان، شما باید در ابتدا مدارک مورد‌نیاز را به سفارت یا کنسولگری آلمان در شهر محل اقامت خود ارائه دهید. به‌طور‌معمول توصیه می‌شود که سه ماه پیش از تاریخ مهاجرت برنامه‌ریزی‌شده خود مدارک را ارسال کنید.

چرا‌ که در صورت عدم وجود هر‌گونه مشکل، صدور ویزای خود‌ اشتغالی شما به سه ماه زمان نیاز دارد. به‌طور‌کلی مهم‌ترین مدارک اخذ ویزای خود‌ اشتغالی کشور آلمان عبارتند از:

  • پاسپورت یا گذر‌نامه معتبر با حداقل 2 سال اعتبار و دو صفحه خالی
  • عکس جدید در اندازه گذر‌نامه
  • بیمه سلامت
  • گواهی ثبت آدرس در آلمان
  • اجاره‌نامه در صورت وجود
  • اثبات مالکیت خانه در صورت وجود
  • گواهی بازنشستگی برای افراد بالای 45 سال که می‌تواند سند پس‌انداز، حقوق بازنشستگی، دارایی‌ها یا مدرکی مبنی بر بیمه بازنشستگی خصوصی یا بیمه عمر باشد.
  • رزومه قوی
  • مدارک تحصیلی
  • اگر در آلمان به‌عنوان یک هنرمند یا معلم کار می‌کنید، باید برگه اثبات درآمد یا اعلامیه تعهد از شخص ثالث دریافت کنید.
  • پرداخت هزینه درخواست ویزا
  • توصیه‌نامه از کارفرمایان قبلی
  • نمونه‌کار‌ها و مجوز حرفه‌ای فعالیت شما
  • مدارک تحصیلی که مرتبط با حرفه شما است.
  • طرح تامین مالی
  • طرح کسب‌و‌کار یا بیزینس پلن
  • ارائه حداقل 2 تعهد‌نامه از مشتریان یا کار‌فرمایان قبلی
  • سند ازدواج در صورت متاهل بودن
  • اطلاعات تماس متقاضی دریافت ویزا
  • اگر به‌عنوان یک موسس شرکت برای ویزای فریلنسری درخواست می‌دهید، باید شرایط زیر را داشته باشید:
  • طرح جامع بیزینس پلن
  • معرفی شرکت
  • برنامه‌ی تامین مالی
  • دور‌نمای فروش
  • ثبت‌نام در دفتر ثبت تجارت
  • نامه‌ای از دانشگاه محل تحصیل شما که تایید می‌کند دانشی که در دانشگاه به دست آورده‌اید، با ایده کسب‌و‎‌کار شما کاملا مرتبط است.

مدت زمان اعتبار ویزای خود‌ اشتغالی آلمان

مدت زمان و اعتبار ویزای کار آلمان به نوع ویزا و شرایط خاص وابسته است، اما با این وجود می‌توان گفت این ویزا 6 تا 12 ماه اعتبار دارد و شما می‌توانید تا سه‌سال آن را تمدید کنید. تمدید این ویزا تنها در صورتی امکان‌پذیر است که شما سود‌آوری و رشد کسب‌و‌کار خود را اثبات نمایید.

مراحل درخواست ویزای خود‌اشتغالی آلمان

برای دریافت این نوع ویزا شما باید مراحل مختلفی را پشت سر بگذارید که به ترتیب انجام عبارتند از:

1. ثبت درخواست

در گام اول فرم درخواست ویزا را تکمیل و ارسال کنید.

2. آماده کردن بیزنس پلن (طرح تجاری)

شما باید طرح تجاری کسب‌و‌کار خود را جهت ارائه به سفارت ارسال نمایید. این طرح باید قابل رشد و توسعه باشد و برای کشور آلمان سود اقتصادی داشته باشد.

3. آماده‌سازی مدارک

همه مدارک شخصی و مدارک مربوط به کسب‌وکار خود را جمع‌آوری و در ضمیمه فرم درخواست ویزا ارسال کنید. جمع‌آوری دقیق مدارک یکی از مراحل مهم برای درخوست ویزاست و نقص مدرک شانس پذیرش شما را کم می‌کند.

به همین دلیل مهم است این مرحله را با دقت انجام دهید و در صورت نیاز از مشاوران تخصصی کمک بگیرید.

مراحل دریافت ویزای خوداشتغالی آلمان

4. پر کردن فرم

در این مرحله فرم درخواست را به‌طور کامل پر و مدارک مورد‌نظر را ضمیمه نمایید. لازم به ذکر است که اطلاعات این فرم باید به‌صورت صحیح نوشته شوند.

5. رزرو نوبت

برای انجام مصاحبه از سفارت نوبت بگیرید.

6. انجام مصاحبه

حال در این مرحله یک مصاحبه انجام می‌شود که به دو ‌شکل آنلاین (ویدئویی) و یا حضوری قابل انجام است و شما با توجه به شرایط خود می‌توانید مناسب‌ترین روش را انتخاب نمایید.

7. ارزیابی توسط کمیته

در این مرحله درخواست ویزای شما به‌طور کامل بررسی و رد یا تایید شدن آن به شما اطلاع داده می‌شود. شایان ذکر است که ارزیابی و اعلام نتیجه این ویزا حدود 3 ماه طول می‌کشد.

8. دریافت اجازه اقامت از اداره مهاجرت

پس از تایید درخواست شما، یک نامه رسمی دریافت خواهید کرد و می‌توانید به کشور آلمان سفر و کسب‌و‌کار خود را شروع کنید. این نامه سه ماه اعتبار دارد و در این بازه زمانی می‌توانید کار خود را شروع نمایید.

پس از ورود به آلمان چگونه کسب‌و‌کار خود را شروع کنیم؟

پس از دریافت ویزای خود‌ اشتغالی آلمان، شما باید به این کشور سفر و شروع به کار کنید. شروع کار در آلمان 4 مرحله اصلی دارد که در ادامه به معرفی و بررسی آن‌ها می‌پردازیم.

ثبت آدرس محل اقامت

با ویزای خود‌اشتغالی آلمان باید محل سکونت خود را تعیین کنید. البته برای این امر هیچ نیازی به سرمایه‌گذاری در املاک و مستغلات نیست و محدودیتی هم در رابطه با انتخاب حداقل هزینه برای تعیین محل سکونت وجود ندارد.

افتتاح حساب بانکی

پس از دریافت ویزای خود‌ اشتغالی آلمان، شما به یک حساب بانکی معتبر نیاز دارد. این نکته را در نظر داشته باشید از آن‌جایی که شما باید مالیات بر درآمد را نیز پرداخت نمایید، بهتر است به سراغ افتتاح دو حساب بانکی روید و به یک حساب متکی نشوید.

ثبت‌نام در اداره ثبت مالیاتی

از دیگر کار‌هایی که پس از اخذ ویزای کار آلمان و ورود به این کشور باید انجام دهید، ثبت‌نام در اداره ثبت مالیاتی است. در این مرحله اگر شما به‌عنوان یک تاجر در آلمان شروع به کار می‌کنید، شغل خود را باید در دفتر تجارت  محلی ثبت نمایید.

اما اگر به‌عنوان یک فریلنسر اقدام به دریافت ویزای خود‌ اشتغالی آلمان کرده‌اید، باید در اداره مالیات محلی خود، کار را ثبت کنید.

خرید بیمه سلامت

تمام افراد مقیم در کشور آلمان باید یک بیمه درمانی داشته باشند. چرا‌که در این کشور دو نوع بیمه دولتی و خصوصی وجود دارد. افراد آزاد و خود‌اشتغال پس از دریافت ویزای خود‌ اشتغالی و ورود به آلمان می‌توانند بیمه خصوصی را انتخاب نمایند.

این نوع بیمه نسبت به بیمه دولتی هزینه کم‌تری دارد. خوب است بدانید که برای بیمه همگانی شما باید حدود 14 الی 15 درصد از درآمد بیمه خود را کنار بگذارید.

هزینه‌ ویزای خود‌ اشتغالی آلمان

این هزینه به پارامتر‌های مختلف نظیر: مکان، مدت و هدف اقامت شما وابسته است. یک اجازه اقامت حداکثر 100 یورو هزینه دارد و در سمت دیگر برای مجوز اقامت حداکثر 147 یورو نیاز است. هزینه‌های درخواست ویزای کار آلمان را می‌توان حدود 80 یورو در نظر گرفت که شامل هزینه‌های بیمه، صدور ویزا و دیگر امور مشابه می‌شود.

زندگی در آلمان می‌تواند برای افراد هزینه بسیاری به همراه داشته باشد. در جدول زیر به معرفی آشنا‌ترین و مهم‌ترین هزینه‌های زندگی در این کشور می‌پردازیم.

خدماتهزینه
اجاره آپارتمان یک‌خوابه در مرکز شهر822.52 یورو
اجاره آپارتمان سه‌خوابه در مرکز شهر1510.50 یورو
اجاره آپارتمان یک‌خوابه حومه شهر620.26یورو
اجاره آپارتمان سه‌خوابه حومه شهر1161.98 یورو
بلیط اتوبوس یک‌طرفه2.80 یورو
هر کیلومتر تاکسی با تعرفه معمولی2 یورو
هر لیتر بنزین2.20 یورو
یک لیتر شیر0.92 یورو
یک قرص نان تازه(500 گرم)1.64 یورو
یک کیلوگرم برنج سفید1.94 یورو
12 عدد تخم‌مرغ2.39 یورو
یک کیلوگرم پنیر محلی11.95 یورو
یک کیلوگرم فیله مرغ7.10 یورو
یک پاکت سیگار7 یورو
شلوار جین معمولی76.85 یورو
یک جفت کفش ورزشی80.63 یورو
یک جفت کفش مردانه چرمی105.65 یورو
شام ساده برای دو نفر در یک رستوران معمولی36 یورو
بلیط سینما برای دو‌نفر23 یورو
بلیط تئاتر برای دو‌نفر(بهترین صندلی)85 یورو
عضویت ماهانه باشگاه ورزشی36 یورو
یک کیلوگرم گوجه ‌فرنگی2.82 یورو
یک کیلوگرم سیب‌زمینی1 یورو

زمان انتظار برای بررسی درخواست ویزای خوداشتغالی آلمان

برای این امر به حدود 3 ماه نیاز است که نقصی مدارک می‌تواند این زمان را به تاخیر اندازد. البته در صورت ارائه یک بیزینس پلن و ایده تجاری موثر، این زمان ممکن است کم‌تر شود.

یکی دیگر از برنامه های دولت آلمان برای تامین نیروی کار این کشور ارایه ویزای کارت شانس آلمان است.

سخن پایانی

در مطالب فوق به بررسی ویزای خود‌ اشتغالی آلمان و شرایط و مدارک دریافت آن پرداختیم. همانطور که گفتیم آلمان بزرگ‌ترین اقتصاد اروپا است که امروزه بستری مناسب و کار‌آمد برای کسب‌و‌کار‌ها فرآهم می‌آورد. این کشور رشد سریعی در حوزه مشاغل کوچک و تازه تاسیس دارد و شما می‌توانید با خیال راحت شروع به کار کنید.

دریافت ویزای کار آلمان به روش‌های مختلف انجام می‌گیرد که یکی از آشنا‌ترین آن‌ها داشتن تخصص کافی در یک حرفه و دومین روش فعالیت به‌عنوان یک تاجر یا یا سرمایه‌گذار در کشور آلمان است. در روش سوم نیز شما می‌توانید کسب‌و‌کار خود را آغاز و به‌صورت تخصصی در آن فعالیت کنید.

فراموش نکنید که در تمام تکنیک‌های ذکر‌شده شما باید اثبات نمایید که فعالیت شما برای اقتصاد کشور آلمان سود‌آوری دارد.

سوالات متداول

مزایای مهاجرت با ویزای خود‌ اشتغالی آلمان چیست؟

– اخذ اقامت دائم در بدو ورود یا در مدت کوتاهی پس از ورود
– همراه کردن خانواده از طریق ویزای همراه با ویزای پیوست
– عدم ارائه مدرک دانشگاهی خاص
– عدم ارائه مدرک زبان
– عدم نیاز به سرمایه‌گذاری اولیه
– تحت حمایت دولت قرار گرفتن در صورت بروز هر‌گونه بحران مالی

مدارک مورد‌نیاز برای دریافت ویزای خود‌ اشتغالی آلمان چیست؟

. پاسپورت یا گذر‌نامه معتبر با حداقل 2 سال اعتبار و دو صفحه خالی
. عکس جدید در اندازه گذر‌نامه
. بیمه سلامت
. گواهی ثبت آدرس در آلمان
. اجاره‌نامه در صورت وجود
. اثبات مالکیت خانه در صورت وجود
. گواهی بازنشستگی برای افراد بالای 45 سال که می‌تواند سند پس‌انداز، حقوق بازنشستگی، دارایی‌ها یا مدرکی مبنی بر بیمه بازنشستگی خصوصی یا بیمه عمر باشد.
. رزومه قوی
. مدارک تحصیلی
. اگر در آلمان به‌عنوان یک هنرمند یا معلم کار می‌کنید، باید برگه اثبات درآمد یا اعلامیه تعهد از شخص ثالث دریافت کنید.
. پرداخت هزینه درخواست ویزا
. توصیه‌نامه از کارفرمایان قبلی
. نمونه‌کار‌ها و مجوز حرفه‌ای فعالیت شما
. مدارک تحصیلی که مرتبط با حرفه شما است.
. طرح تامین مالی
. طرح کسب‌و‌کار یا بیزینس پلن
. ارائه حداقل 2 تعهد‌نامه از مشتریان یا کار‌فرمایان قبلی
. سند ازدواج در صورت متاهل بودن
. اطلاعات تماس متقاضی

اعتبار ویزای خود‌ اشتغالی آلمان چقدر است؟

بسته به شرایط شما از 6 تا 12ماه اعتبار دارد و تا 3 سال نیز قابل‌تمدید است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *