ویزای استارتاپ ایتالیا Italia Startup Visa (ISV) توسط دولت و از سال ۲۰۱۲ به صورت مرتب اجرا میشود. هدف این ویزا جذب کارآفرینان خلاق و باهوش از سراسر دنیا برای تقویت اکوسیستم نوآوری و افزایش بهرهوری اقتصادی است.
ویزای استارتاپ ایتالیا برای شهروندان غیر اتحادیه اروپا مناسب است که به دنبال توسعه کسبوکار خود هستند. برای دریافت این ویزا به حدود 50000 یورو سرمایه و یک بیزینس پلن تاییدشده نیاز است.
البته شرکتهای انکوباتور ایتالیایی از بسیاری از استارتاپها حمایت مالی میکنند و فضای مناسبی را برای شروع کسبوکار در اختیار متقاضیان قرار میدهند و نگرانی در رابطه با سرمایه ذکرشده وجود ندارد.
انکوباتورها نقش مهم و تعیین کننده در سیستم استارتاپ دنیا دارند. برای آشنایی بیشتر با حوزه فعالیت این سازمانها، مقاله انکوباتور استارتاپ (Startup incubator) را در سایت سوگیموتو مطالعه کنید.
در این مقاله به بررسی کامل ویزای استارتاپ ایتالیا، شرایط و مدارک اخذ آن پرداختهایم. تا انتها با ما همراه باشید تا با این مقصد جذاب توسعه کسبوکار به خوبی آشنا شوید.
شرایط اخذ ویزای استارتاپ ایتالیا
ویزای کارآفرینی ایتالیا هم مانند سایر ویزاها شرایطی دارد که باید متقاضی ویزا آنها را داشته باشد. برای دریافت ویزای فناوری ایتالیا شرایط زیر ضروری است:
- باید طرح تجاری دقیق برای پروژه نوآورانه با ویژگیهای قابل اجرا در ایتالیا داشته باشید.
- گواهیهای مالی معتبر و اثبات حداقل 50000 یورو برای راهاندازی کسبوکار لازم است.
- باید تایید نامههای لازم از سازمانهای انکوباتور و حمایت کننده مالی برای راهاندازی کسبوکار در ایتالیا داشته باشید.
- سن متقاضی بالاتر از 18 سال باشد.
- هزینه زندگی خود و خانواده را حداقل برای یکسال داشته باشید.
- مستندات برنامه کسبوکار، مالیات و دیگر اطلاعات مالی و تجاری مربوط به ایده ارائهشده را داشته باشید.
- باید خارج از اتحادیه اروپا یا حوزه شینگن باشید.
- حتما به زبان ایتالیایی تسلط داشته باشید.
- ویزای استارتاپ برای تیمهای کارآفرین (تا پنج نفر) قابل درخواست است.
مدارک لازم برای درخواست ویزای استارتاپ ایتالیا
برای اخذ ویزای فناوری ایتالیا به مدارک مختلفی نیاز است که این مدارک جهت دریافت ویزای مستقیم و ویزا از طریق انکوباتور با یکدیگر متفاوت است.
مدارک برای ویزای استارتاپ به روش مستقیم
- فرم درخواست ویزا که باید در مقابل افسر ویزا تاریخ و امضا شود و اطلاعات آن را تکمیل کنید.
- پاسپورت یا کارت شناسایی معتبر و داری اعتبار داشته باشید.
- دو قطعه عکس متناسب با اندازه پاسپورت و در پسزمینه سفید با نمای تمامصورت لازم است.
- فایلی برای ارائه طرح استارتاپ بهصورت پاورپوینت تهیه کنید.
- پیشبینی هزینهها و درآمدها یا ارائه بیزینس پلن داشته باشید.
- کاورلتر جهت اثبات منابع مالی داشته باشید.
نامه Nulla Osta ISV برای استارتاپ ایتالیا
نامه Nulla Osta ISV تاییدیهای است که کمیته فنی ویزای استارتاپ ایتالیا (Italia Startup Visa Committee) صادر میکند. این نامه به معنای موافقت با درخواست ویزا برای راهاندازی استارتاپ نوآورانه در کشور ایتالیا است و به عنوان گواهی پذیرش برای شروع مرحلههای بعدی ویزا است.
حدودا ۳۰ روز زمان نیاز است تا کمیته فنی بررسیها را انجام دهد و در صورت موافقت نامه Nulla Osta ISV را برای متقاضی صادر کند.
بعد از گرفتن نامه Nulla Osta ISV، متقاضی ۳ ماه فرصت دارد تا به دفتر کنسولگری ایتالیا مراجعه کرده و مراحل بعدی دریافت ویزای خود را انجام دهد.
پس از دریافت نامه Nulla Osta ISV، باید مدارک زیر را به سفارت تحویل دهید:
- پاسپورت معتبر
- 4 قطعه عکس
- گواهی Nulla Osta ISV
- گواهی اقامت در ایتالیا
- گواهی حداقل درآمد سال قبل
- نسخه چاپی فرم درخواست ارسال شده برای ویزای استارتاپ ایتالیا
- نسخه چاپی کاورلتر
- مدرکی مبنی بر اینکه فرد متقاضی دارای اقامت قانونی در کشور مبدا است
مدارک برای اخذ ویزای استارتاپ ایتالیا از روش انکوباتورها
- کپی پاسپورت
- نامهای مبنی بر تعهد شرکت انکوباتور جهت حمایت از استارتاپ
- تهیه و ارائه فایلی برای معرفی ایده و بیزینس پلن موردنظر
- کاورلتر جهت اثبات منابع مالی
این نکته را در نظر داشته باشید که جهت دریافت ویزای استارتاپ از طریق انکوباتورها هم باید در ابتدا گواهی Nulla Osta ISV را دریافت کنید و پس از اخذ نامه تاییدیه، مدارک زیر را به سفارت تحویل دهید:
- پاسپورت معتبر و دارای اعتبار با صفحات خالی
- چهار قطعه عکس
- گواهی Nullaa Osta ISV با حمایت انکوباتور
- گواهی تاییدشده اقامت در ایتالیا
- گواهی اظهارنامه مالیات بر درآمد
- نسخه چاپی فرم درخواست ارسالشده جهت ویزا استارت اپ ایتالیا
- نسخه چاپی کاور لتر
- مدرکی مبنی بر اقامت قانونی فرد متقاضی در کشور مبدا
مزایای ویزای استارتاپ کشور ایتالیا
اخذ ویزای کارآفرینی ایتالیا با مزایای مختلف همراه است که از مهمترین و آشناترین آنها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- اخذ اقامت دائم برای فرد متقاضی و خانواده پس از گذشت 5 سال و درصورت موفقیتآمیز بودن ایده مطرحشده
- برخورداری از حقوق شهروندی ایتالیا
- افتتاح حساب شخصی و شرکتی
- سفر به کشورهای عضو شینگن بدون نیاز به اخذ ویزا
- دسترسی به بازارهای جهانی و اروپایی
- پرداخت مالیات کمتر
مراحل درخواست ویزای استارتاپ ایتالیا
همانطور که گفتیم اخذ ویزای فناوری ایتالیا به دو صورت مستقیم و کمک گرفتن از انکوباتورها امکانپذیر است که هریک تکنیکهای متفاوتی برای اخذ ویزا دارند.
نحوه درخواست ویزای استارتاپ بهصورت مستقیم
- ابتدا فرم درخواست ویزا ایتالیا را بهصورت کامل تکمیل و مدارک موردنیاز را ضمیمه کنید.
- طرح تجاری، بیزینس پلن و اسناد مربوط به تمکن مالی به همراه مدارک شناسایی و کپی پاسپورت را ارائه دهید. باید مدارک را به ایمیل italiastartupvisa{at}mise.gov.it ارسال کنید.
- حدود 30 روز زمان نیاز است تا درخواست تایید یا رد شود. میتوانید اطلاعات بیشتر در رابطه با چگونگی دریافت ویزای استارتاپ ایتالیا را در سایت سفارت ایتالیا بهطورکامل مطالعه نمایید.
نحوه درخواست ویزای استارت اپ ایتالیا از طریق انکوباتور
- از انکوباتور موردنظر خود نامه حمایت رسمی و تاییدشده دریافت و صبر کنید تا سازمان موردنظر درخواست را به سفارت ایتالیا ارسال کند.
- حال مراحل ذکرشده برای درخواست ویزای مستقیم استارتاپ ایتالیا را به ترتیب پشت سر بگذارید.
هزینههای درخواست ویزای استارتاپ ایتالیا
هزینههای درخواست ویزای فناوری کشور ایتالیا و دیگر کشورها شامل هزینههای موردنیاز فرد متقاضی و همراهان او میشود. هزینهها برای پردازش درخواست ویزا است و قابل برگشت نیست. البته هزینهها ممکن است با توجه به هر کشور و کنسولگری کمی متفاوتتر باشد.
- هزینه ویزای استارتاپ ایتالیا برای متقاضی اصلی: 116 یورو
- هزینه ویزای استارتاپ ایتالیا برای همراه هر شخص اصلی: 116 یورو
درخواست ویزای استارتاپ ایتالیا، چقدر طول میکشد؟
زمان تایید و رد انواع ویزا با یکدیگر متفاوت است، اما با این وجود میتوان گفت برای تایید یا رد ویزای استارتاپ ایتالیا باید یکماه منتظر ماند. پس از دریافت این ویزا و اقامت در کشور ایتالیا، حدود 8 روز زمان دارید که کسبوکار خود را آغاز کنید.
رد درخواست ویزا و امکان تجدیدنظر
اگر طرح کسبوکار، نوآوری مناسب یا منابع مالی کافی نداشته باشد، ممکن است درخواست ویزا رد شود. در صورت رد درخواست میتوانید دلایل خود را برای تجدیدنظر ارسال کنید تا دوباره مورد ارزیابی قرار گیرد.
اعتبار ویزای استارتاپ ایتالیا چقدر است؟
میزان اعتبار انواع ویزا ازجمله ویزاهای استارتاپی با یکدیگر متفاوت است. ویزای فناوری ایتالیا یک سال اعتبار دارد و پس از وارد شدن به این کشور میتوانید جهت تمدید آن برای 3 تا 5 سال اقدام کنید.
این ویزا در دسته ویزاهای قابل تمدید به اقامت دائم قرار دارد و میتوانید پس از گذشت 5 سال در صورت دارا بودن شرایط استاندارد، اقامت دائم ایتالیا را هم دریافت کنید.
5 دلیل برای اینکه استارتاپ خود را در ایتالیا راه اندازی کنید:
1. ساخت ایتالیا: عامل کلیدی در توسعه استارتاپ شما
ایتالیا در جهان به هنر، فرهنگ، خلاقیت و کیفیت بالای تولیدش شهرت دارد. این عناصر، پایههای زنجیره تأمین منحصربهفرد محصولات “ساخت ایتالیا – Made in Italy” را تشکیل میدهند.
ایتالیا به شکل ویژهای صنعت، فرهنگ و سبک زندگی را با هم ترکیب کرده است؛ ترکیبی که نه تنها شامل طراحی و کیفیت برتر در حوزههای مد، غذا و مبلمان میشود، بلکه جلوههای هنری در تمامی ابعاد را نیز در بر میگیرد. به طور قابل توجهی، گزارش اخیر KPMG نشان میدهد که “ساخت ایتالیا” سومین برند شناختهشده در جهان است.
با راهاندازی استارتاپ خود در ایتالیا، میتوانید از این فرصت بهرهمند شوید، به محصولات خود ارزش افزوده دهید و کسبوکار خود را توسعه دهید.
2. دسترسی به مهارت و متخصص های باکیفیت
ایتالیا شبکهای گسترده از دانشگاههای باکیفیت دارد که سالانه ۳۰۰ هزار فارغالتحصیل تربیت میکنند و همچنین پارکهای علمی و فناوری بسیاری دارد. بر اساس گزارش OECD، پژوهشگران ایتالیایی یکی از بالاترین نسبتهای بهرهوری را در جهان دارند.
علاوه بر این، دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی ارتباط نزدیکی با صنعت دارند. همکاری بین دانشگاهها، مراکز تحقیق و توسعه شرکتهای چندملیتی مستقر در ایتالیا و شهرک های صنعتی داخلی منجر به تلفیق دانش و تخصص کاری خواهد شد که استارتاپ شما بهراحتی میتواند از آنها بهرهمند شود. همچنین در مقایسه با دیگر مراکز نوآوری و انکوباتورها، دسترسی به تخصص های مورد نیاز با هزینههای معقول امکانپذیر است.
3. فرهنگ و قدرت تولید با قدمت لامبورگینی!
ایتالیا، دومین کشور تولیدی در اتحادیه اروپا، دارای شبکه گستردهای از شرکتهای کوچک و متوسط در صنایع مختلف است که میتوانند بهعنوان تأمینکنندگان باکیفیت و کمهزینه برای استارتاپها عمل کنند. این شبکه پیشرفته، امکان رشد استارتاپها را با سرمایهگذاری محدود فراهم میکند.
4. رم در یک روز ساخته نشد: میراث هنری و فرهنگی ایتالیا
ایتالیا با رتبه نخست در تعداد سایتهای میراث جهانی یونسکو، سرمایهای بیپایان از هنر، تاریخ و فرهنگ دارد که همواره الهامبخش خلاقان و نوآوران بوده است. این میراث عظیم با وجود ارزش بالا، همچنان کمتر بهرهبرداری شده و پتانسیل تجاری فوقالعادهای دارد. اگر استارتاپ شما در حوزه هنر، فرهنگ یا گردشگری فعالیت میکند، حضور در ایتالیا میتواند اثری چشمگیر بر رشد آن داشته باشد.
5. ایتالیا دروازهای به بازارهای استراتژیک
ایتالیا، واقع در قلب مدیترانه، نقطهای راهبردی و گذرگاه اصلی اتصال جنوب اروپا به شمال و مرکز اروپا است و دارای دومین شبکه جادهای و پنجمین شبکه ریلی بزرگ در اتحادیه اروپا است. این کشور به ۵۰۰ میلیون مصرفکننده در اتحادیه اروپا و ۲۷۰ میلیون نفر در شمال آفریقا و خاورمیانه دسترسی دارد. توافقات جدید تجاری اتحادیه اروپا، از جمله TTIP با ایالات متحده، فرصتهای تجاری بیشتری برای ایتالیا و استارتاپ شما ایجاد خواهد کرد.
اگر علاقهمند به بررسی این نوع ویزا هستید، مقالات استارتاپ در کانادا، استارتاپ در هلند، استارتاپ در فنلاند، استارتاپ در استونی و استارتاپ در دانمارک هم برای مطالعه در دسترس است.
جمعبندی
در این مقاله به بررسی ویزای استارتاپ ایتالیا Italia Startup Visa (ISV) و شرایط و مدارک اخذ آن پرداختیم. ایتالیا یکی از بهترین و مناسبترین کشورها برای شروع و توسعه کسبوکار است، اگر یک بیزینس پلن موفق دارید هرچه سریعتر برای اخذ آن اقدام کنید.
البته فراموش نکنید که برای اخذ این ویزا باید تمکن مالی کافی داشته باشید و اثبات کنید که از پس هزینههای خود و خانوادهتان برای یکسال برمیآیید.