بررس وضعیت اکوسیستم استارتاپی در کشور کانادا

اکوسیستم استارتاپی کانادا در سال‌های اخیر به یکی از بسترهای مهم کارآفرینی و نوآوری تبدیل شده است. دولت کانادا با ارایه تسهیلات ویژه از جمله ویزای استارتاپ کانادا به دنبال دستیابی به نوآوری‌های پیشرفته در حوزه تکنولوژی و هوش مصنوعی است.

کانادا همواره عملکرد قابل توجهی در رتبه‌بندی‌های جهانی اکوسیستم استارتاپی دنیا نشان داده است و همچنان جایگاه چهارم خود را در رتبه‌بندی جهانی اکوسیستم StartupBlink در سال 2021 حفظ کرده است.

عوامل مختلفی از جمله حمایت‌های گسترده دولتی، زیرساخت‌های پیشرفته فناوری، دسترسی به منابع مالی و مراکز تحقیقاتی و دانشگاه‌های معتبر از جمله دانشگاه تورنتو کانادا (رتبه 25 دانشگاه‌های جهان)، به توسعه این اکوسیستم کمک می‌کند.

این موفقیت، نشان دهنده فرهنگ پویا و نوآورانه استارتاپی کانادا است که به واسطه‌ی صنعت پر رونق و کارآفرینان خلاق پشتیبانی می‌شود.

در ادامه این مطلب که توسط کارشناسان سوگیموتو ویزا و مطابق با آخرین آپدیت StartupBlink در تاریخ 11 سپتامبر 2024 گردآوری شده است، به بررسی اکوسیستم استارتاپی کانادا می‌پردازیم.

اکوسیستم استارتاپی کانادا در جهان

اکوسیستم استارتاپی کانادا در رتبه چهارم جهان

بر اساس رتبه‌بندی StartupBlink، اکوسیستم استارتاپی کانادا با امتیاز 19.8 بعد از ایالات متحده، بریتانیا و اسرائیل در رتبه چهارم قرار داد. این رتبه نشان دهنده‌ی حضور عوامل مختلف موفقیت‌آمیز از جمله زیرساخت‌های پیشرفته، نوآوری جامعه و حمایت‌های گسترده دولتی است.

همچنین همکاری بخش‌های دولتی و خصوصی کانادا باعث شده تا کارآفرینان با اطمینان بیشتری به توسعه استارتاپ‌های خود بپردازند.

دلیل بیشتر شدن فاصله بین کانادا و این 3 کشور برتر، کمبود استارتاپ‌های کانادایی با حضور بین‌المللی و تاثیرگذاری جهانی است.

بنابراین، چنین کمبودی، بهترین فرصت برای مهاجرت به کانادا و همسو شدن با تحولات جدید در عرصه تکنولوژی و هوش مصنوعی است. در مقاله‌ی ویزای استارتاپ کانادا، کارشناسان سوگیموتو ویزا به معرفی صفر تا صد ویزای استارتاپ کانادا و شرایط اخذ آن پرداخته‌اند.

رشد سریع استارتاپ‌های فناوری در کانادا؛ ظهور یونیکورن‌های کانادایی

یکی از بخش‌هایی که در کانادا به طور قابل توجهی رشد کرده‌است فناوری‌های پیشرفته است. کانادا با داشتن شهرهایی مانند تونتو، ونکوور و مونترال به عنوان قطب اصلی فناوری توانسته‌است استارتاپ‌های موفقی از جمله Shopify و Slack را به جهان معرفی کند.

از زمان شیوع کووید 19، بیش از 10 استارتاپ کانادایی به وضعیت یونیکورن یعنی ارزش بیش از 1 میلیارد دلار کانادا رسیده‌اند. این موفقیت نشان می‌دهد که کشور کانادا نه تنها پتانسیل ایجاد استارتاپ‌های موفق را دارد بلکه می‌تواند آن‌ها را به مرحله رشد جهانی هم برساند.

همچنین سرمایه‌گذاران داخلی و بین‌المللی به پتانسیل بالای استارتاپ‌های کانادایی پی برده‌اند و به همین دلیل، بسیاری از استارتاپ‌های موفق کانادا توجه سرمایه‌گذاران بازارهای جهانی را به خورد جلب کرده‌اند و به دنبال آن، میزان سرمایه‌گذاری روی اکوسیستم استارتاپی کانادا در سال‌های اخیر افزایش یافته است.

چالش‌های اکوسیستم استارتاپی کانادا

اگرچه استارتاپ‌های معروف کانادایی از جمله Slack و Shopify تاثیر جهانی زیادی داشته‌اند اما چالش اصلی همچنان حفظ چنین شرکت‌هایی در داخل کانادا است.

برای مثال، Slack با اینکه ابتدا در ونکوور تاسیس شد اما بعد دفتر مرکزی خود را به ایالات متحده منتقل کرد. دلیل این جابجایی، احساس نیاز به حفط استعدادهای با کیفیت خارجی آن بود.

شهرهای پیشرو در اکوسیستم استارتاپی کانادا

در حالی که بسیاری از شهرهای کانادا شاهد کاهش رتبه‌بندی جهانی بوده‌اند، تونتو، ونکوور و مونترال همچنان در میان 50 شهر برتر جهان قرار دارند. اما برخلاف آن‌ها، ادمونتون و کلگری سقوط قابل توجهی را تجربه کرده‌اند.

مقاله مرتبط و کامل: بهترین شهرهای کانادا برای استارتاپ‌ها

شهرهای پیشرو در اکوسیستم استارتاپی کانادا

حمایت‌های دولتی و نقش ویزای استارتاپ کانادا

یکی از دلایل اصلی موفقیت اکوسیستم استارتاپی کانادا، حمایت‌های گسترده دولتی است. دولت این کشور با راه‌اندازی برنامه‌ی ویزای استارتاپ کانادا توانسته است استعدادهای جهانی مختلف را از سراسر جهان جذب خود کند و به کارآفرینان، فرصت راه‌اندازی کسب‌وکارهای نوآورانه را دهد.

دولت کانادا همچنین با سرمایه‌گذاری در بخش‌های نوآورانه از جمله فناوری‌های پاک و علوم زیستی، مسیر رشد و توسعه بسیاری از استارتاپ‌ها را هموار کرده است. برای مثال، تنها در سال 2021، بیش از 1.4 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در حوزه فناوری پاک در کانادا صورت گرفته‌است.

بخش‌های نوظهور؛ فناوری پاک، هوش مصنوعی و علوم زیستی

طی سال‌های اخیر، استارتاپ‌های مختلفی در بخش‌های نو ظهوری از جمله فناوری پاک، هوش مصنوعی و علوم زیستی در اکوسیستم استارتاپی کانادا رشد کرده‌اند. در ادامه به معرفی بیشتر هر یک از این بخش‌ها می‌پردازیم.

1. فناوری پاک – Cleantech

شهرهای ونکوور و کلگری به دلیل رشد تعداد شرکت‌های فعال در زمینه فناوری پاک و فرصت سرمایه‌گذاری در این بخش مورد توجه قرار گرفته‌اند. سرمایه‌گذاری‌های عمده ودولت فدرال کانادا باعث تقویت این صنعت در این شهرها شده است.

2. هوش مصنوعی – Artificial Intelligence

کانادا از نظر هوش مصنوعی پیشرو و در حال ظهور است. مونترال، ونکوور و تورنتو دارای آزمایشگاه‌های متنوع و بزرگ هوش مصنوعی هستند. مونترال با وجود افت جهانی اما همچنان یکی از عوامل توسعه‌دهنده هوش مصنوعی در کانادا شناخته می‌شود.

تاثیر هوش مصنوعی بر اکوسیستم استارتاپی کانادا

3. علوم زیستی – Life Sciences

منطقه آنتلانتیک کانادا، کلگری، ادمونتون و تورنتو- واترلو به دلیل پیشرفت در بخش علوم زیستی، دریافت بودجه‌های کلان کشوری و سرمایه‌گذاری‌های خطرپذیر مورد توجه قرار گرفته‌اند.

چالش‌ها و چشم‌انداز آینده

با وجود تمام این موفقیت‌ها اما، کم بودن جمعیت برخی شهرهای کانادا از جمله کلگری و ادمونتون به عنوان یک چالش بر سر راه رشد اکوسیستم‌ها به شمار می‌رود. با اینهمه اما سرمایه‌گذاری‌ها و برنامه‌های حمایتی از سوی دولت، نشانه‌های امیدوارکننده‌ای برای رشد آینده اکوسیستم استارتاپی کانادا است.

بنابراین اگر می‌خواهید شانس دریافت ویزای استارتاپ کانادا خود را افزایش دهید، این مقاله از سوگیموتو ویزا را مطالعه کنید.

یادداشت پایانی

جایگاه چهارم کانادا در بین اکوسیستم‌ استارتاپی کشورهای مختلف جهان، نشان از فرهنگ پویا و نوآورانه استارتاپی این کشور است.

با این حال، وجود چنین فضایی در کانادا، فرصت بسیار خوبی برای حضور شرکت های پوپا نوظهور و استعدادهای فعال سراسر جهان است تا با تلاش شایسته بتوانند جایگاه کانادا را در جهان ارتقا داده و از مزایای مختلف این کشور از جمله هوش مصنوعی، فناوری پاک و علوم زیستی در جهت رشد استارتاپ خود بهره‌مند شوند.

بنابراین تمام این اتفاقات بهانه و فرصت خوبی برای شما است، اگر میل مهاجرت به کانادا از طریق ویزای استارتاپ کانادا را دارید. شاید شما یکی از دلایل اصلی صعود رتبه اکوسیستم استارتاپی کانادا به جایگاه نخست جهانی باشید.

برای تسریع روند مشاوره با کارشناسان ما، می‌توانید از طریق تکمیل فرم ارزیابی نیز اقدام نمایید.

سوالات متداول

اکوسیستم استارتاپی در کانادا چگونه است؟

تورنتو به عنوان پایتخت کانادا، در سال 2020 رتبه چهارم جهانی از نظر اکوسیستم استارتاپی را کسب کرد. همچنین تورنتو در لیست 50 اکوسیستم استارتاپی برتر جهانی قرار دارد. بنابراین اینطور می‌توان گفت که اکوسیستم استارتاپی کانادا با رتبه چهارم جهان، فرصت مناسبی برای مهاجرت به کانادا از طریق ویزای استارتاپی است.

فرهنگ استارتاپی در کانادا چگونه است؟

دولت کانادا با تدوین برنامه‌های مختلف در سطح ملی و محلی، حامی رشد استارتاپ‌های کانادایی است. وام، مساعدت‌های مالیاتی و کمک هزینه از جمله انواع حمایت‌های دولت کانادا در طی سال‌های اخیر به اکوسیستم استارتاپی کانادا بوده است.

آیا کانادا مکان خوبی برای استارتاپ‌ها است؟

کانادا به دلیل برخورداری از انواع مراکز تحقیقاتی و نوآوری، یکی از بهترین کشورهای جهان برای راه‌اندازی یک کسب‌وکار نوپا و انواع استارتاپ‌ها است. حمایت‌های دولتی به موقع نیز، دلیل دیگری برای مناسب بودن این کشور به عنوان یکی از برترین قطب‌های اکوسیستمی استارتاپ جهان است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *