کشور آلمان

کشور آلمان (Germany) یکی از کشور‌های اروپای غربی با برخورداری از منابع طبیعی مانند جنگل ها، رودخانه ها، رشته کوه‌ها و سواحل دریای شمال است.  جالب است بدانید آلمان بیش از 2 هزار سال قدمت دارد. برلین، به عنوان شهر سیاسی و پایتخت این کشور شناخته می‌شود.

آلمان یکی از صنعتی‌ترین کشورهای اروپا محسوب می‌شود که هر ساله میزبان تعداد زیادی از مهاجران است. اقتصاد قدرتمند آلمان و نیاز فوری این کشور به نیروی کار ماهر منجر به هجوم گسترده مهاجران به این کشور شده است.

علاوه بر این وجود فرصت‌های شغلی ایده‌آل و امکان تحصیل رایگان در دانشگاه‌های دولتی آلمان مهاجرت‌های کاری و تحصیلی را در این کشور افزایش می‌دهد.

در این میان دغدغه اصلی متقاضیان مهاجرت به این کشور شرایط زندگی در آلمان است. به همین دلیلی ما در این مطلب اطلاعات جامعی درمورد این کشور در اختیار شما قرار داده تا بتوانید در این مورد تصمیم بهتری بگیرید.

اطلاعات اولیه و ضروری در مورد آلمان:

  • نام: Deutschland – Germany
  • پایتخت: برلین
  • زبان رسمی: آلمانی
  • دولت: جمهوری فدرال، جمهوری پارلمانی
  • صدراعظم: اولاف شولز
  • پیش‌ شماره تلفن آلمان: 0049
  • جمعیت بر اساس اعلام بانک جهانی: 83.8 میلیون (2022)
  • واحد پول: یورو
کشور آلمان

تاریخچه آلمان

تاریخچه آلمان بسیار غنی و پیچیده بوده که از سال‌های اولیه شکل‌گیری آن تاکنون دستخوش تغییرات زیادی شده است. تاریخچه کشور آلمان به چهار بخش آلمان باستان، آلمان در سده میانه شکل‌گیری آلمان جدید و آلمان معاصر تقسیم می‌شود.

ژرمن‌ها از قبایل اروپایی بودند که محدوده رودخانه راین، رود دانوب، دریای شمال و دریای بالتیک را اشغال ‌کردند.

شاید برایتان جالب باشد که بدانید در اوایل تاریخ، رومی‌ها در سرزمین آلمان کنونی فرمانروایی می‌کردند اما جنگ‌هایی که بین رومیان و ژرمن‌ها اتفاق افتاد سبب شد تا بخش عظیمی از سرزمین‌های تحت مالکیت روم به تصرف ژرمن‌ها دربیاید.

بزرگ‌ترین درگیری خونی بین رومیان و ژرمن‌ها جنگ ادرنه بود که طی آن با اشغال فرانسه امپراتوری روم تجزیه شد.

فرانک‌ها از جمله ژرمن‌هایی بودند که با فرمان‌برداری‌های خود توانستند امپراتوری بزرگی به وجود بیاورند. آلمان جدید با امپراتوری ویلهم یکم به وجود آمد که در نهایت با جنگ بین آلمان و فرانسه و تصرف فرانسه توسط آلمانی‌ها به پایان رسید.

در ادامه جنگ‌های جهانی اول اتفاق افتاد تا آلمان از نظر اقتصادی و سیاسی دچار تنزل شدیدی شود. بعد از جنگ جهانی اول با انقلاب آلمان که توسط ملوانان و کارگران آلمانی به وجود آمد، ناسیونال سوسیالیست‌ها (نازی‌ها) روی کار آمدند.

در زمان حکومت نازی‌ها، جنگ سختی با لهستان شکل گرفت که سبب به وجود آمدن جنگ جهانی دوم شد. پس از شکست آلمان‌ها در جنگ جهانی دوم، این کشور بین روسیه، آمریکا، بریتانیا و فرانسه تقسیم شد.

اختلافات شوروی و سه کشور آمریکا، بریتانیا و فرانسه باعث تقسیم شدن برلین بلوک شرق و غرب شد که در نهایت با فروپاشی شوروی اتحاد این دو بلوک شکل گرفت.

بعد از این اتفاقات آلمان کنونی به وجود آمد که توانسته در زمینه سیاست و اقتصاد از دیگر کشورهای اروپایی پیشی گرفته و قدرت خود را در این منطقه افزایش دهد.

همسایگان آلمان

آلمان (به آلمانی: Deutschland) کشوری در اروپای مرکزی و غربی است که از کوه‌های آلپ، در سراسر دشت شمال اروپا تا دریای شمال و دریای بالتیک امتداد دارد. این کشور دومین کشور پرجمعیت اروپا پس از روسیه بوده و از نظر مساحت هفتمین کشور بزرگ در قاره اروپا محسوب می‌شود.

این کشور با ۹ کشور مرز مشترک دارد که شامل دانمارک در شمال، لهستان و جمهوری چک در شرق، سوئیس (تنها همسایه غیر اتحادیه اروپا) و اتریش در جنوب، فرانسه در جنوب غربی و بلژیک، لوکزامبورگ و هلند در غرب می‌شود.

همچنین آلمان با سوئد در شمال و بریتانیا در شمال غربی مرز دریایی مشترک دارد. با درخواست ویزای توریستی آلمان، امکان بازدید و اقامت حداکثر ۹۰ روز را در این کشور خواهید داشت.

ساختار دولت فعلی آلمان

آلمان یک دموکراسی فدرال با احزاب سیاسی قوی، قوه قضاییه مستقل، و دولت‌های منطقه‌ای و محلی قدرتمند است. بخش “فدرال” به نحوه تقسیم قدرت در سطح ملی اشاره دارد.

مؤسسات در برلین دارای اختیارات فدرال خاصی هستند که از مرزهای منطقه فراتر می‌روند. به عنوان مثال، برلین قوانین مربوط به بیمه درمانی را الزامی می‌کند. از سوی دیگر، بسیاری از اختیارات به مجامع منطقه‌ای یا مقامات محلی محفوظ است.

آلمان نیز یک دموکراسی مبتنی بر قانون اساسی است. قانون اساسی این کشور تعیین می‌کند که انتخابات در این کشور به چه صورت باشند، مردم چگونه حق انتخاب دارند و قدرت در این کشور چگونه مشخص می‌شود.

تغییر در قوانین اساسی این کشور تأثیرات عمده‌ای دارد به همین دلیل هر گونه تغییر در این سند باید با توجه دقیق به پیامدهای گسترده‌تر آنها انجام شود.

احزاب سیاسی در آلمان معمولاً با رأی مردم تعیین می‌شوند. انتخابات متعددی در این کشور برگزار می‌شود و شهروندان 18 سال به بالا می‌توانند در انتخابات شرکت کنند.

رئیس جمهور فدرال از نظر پروتکل عالی‌ترین نماینده آلمان و صدراعظم دومین نفر حزب سیاسی آلمان است. دموکراسی آلمان بر احزاب سیاسی مبتنی است و حدود 6 حزب سیاسی در این کشور بر سر رسیدن به کرسی‌های قدرت در رقابت هستند. CPD و SPD احزاب اصلی دولت در 70 سال گذشته بوده‌اند.

صدراعظم کشور آلمان توسط رؤسای بوندستاگ قوه مقننه انتخاب می‌شود. در جدول زیر ترکیب دولت آلمان شرح داده شده است.

سمت در دولتاسمحزب
صدر اعظماولاف شولزSPD
وزیر فدرال در امور اقتصادی و اقدام اقلیمیرابرت هابکGreens
وزیر دارایی فدرالکریستین لیندنرFDP
وزیر کشور و جامعه فدرالنانسی فایزرSPD
وزیر امور خارجه فدرالآنالنا باربوکGreens
وزیر دادگستری فدرالمارکو بوشمنFDP
وزیر کار و امور اجتماعی فدرالهوبرتوس هیلSPD
وزیر دفاع فدرالکریستین لامبرشتSPD

مالکیت املاک در کشور آلمان

از نظر آماری، 55 درصد از جمعیت آلمان در املاک اجاره‌ای زندگی می‌کنند که آن را به یکی از بالاترین نرخ‌های اجاره در اروپا تبدیل کرده است.

این نشان‌دهنده سیستم مسکن منحصر به فرد در آلمان است. در واقع افرادی که در آلمان زندگی می‌کنند بسته به توانایی خود می‌توانند مالک خانه شده یا به‌صورت اجاره‌ای خانه بگیرند.

در ادامه بیشتر با سیستم خرید و اجاره املاک در آلمان آشنا خواهید شد.

اجاره خانه در آلمان

بازار اجاره خانه آلمان طیف گسترده‌ای دارد که مردم این کشور و مهاجران می‌توانند از آن برخوردار شوند. آپارتمان‌های مختلفی در مراکز شهر، حومه و جاهای دنج آلمان وجود دارد که به فروش یا اجاره می‌رسند.

حقوق و قوانین خاصی برای صاحبخانه و مستأجر در اجاره خانه این کشور وجود دارد.

برخی از حقوق مستأجرین شامل حق داشتن یک قرارداد اجاره کتبی، حق داشتن یک محیط زندگی امن و قابل سکونت، و حق حفظ حریم خصوصی است. همچنین حقوق صاحبخانه شامل پرداخت به موقع اجاره بها، نگهداری ملک در شرایط خوب و رعایت مقررات صدا می‌شود.

فرآیند اجاره خانه در آلمان

فرآیند اجاره کردن خانه در آلمان به صورت زیر است:

  1. بودجه‌بندی: بودجه خود را برای اجاره و هزینه‌های آب، برق و… در نظر بگیرید.
  2. انتخاب محل: بر اساس محل کار یا زندگی خود خانه‌ای انتخاب کنید که دسترسی به آن راحت باشد.
  3. جستجوی خانه: برای جستجوی خانه می‌توانید از مشاورین املاک کمک گرفته یا از سایت‌هایی چون ImmobilienScout24، Immowelt، یا WG-Gesucht کمک بگیرید.
  4. آماده‌سازی مدارک: مدارکی چون کپی پاسپورت، گزارش اعتبار و گواهی درآمد (فیش حقوقی اخیر یا قرارداد کاری) را آماده کنید.
  5. درخواست اجاره: اگر به ملکی علاقه‌مند هستید، درخواست اجاره (Mietantrag) را برای صاحب ملک ارسال کنید.
  6. قرارداد اجاره: قرارداد اجاره (Mietvertrag) را به دقت بررسی کنید. قرارداد باید جزئیات اجاره، هزینه‌های آب و برق، سپرده (Kaution)، مدت اجاره، دوره‌های اطلاع‌رسانی، و قوانین خانه (Hausordnung) باشد.
  7. بیمه اجاره‌کننده: توصیه می‌شود بیمه اجاره‌کننده (Hausratversicherung) را دریافت کنید که بدین طریق وسایل شخصی شما را در صورت آسیب یا سرقت پوشش می‌دهد.
  8. ثبت آدرس: پس از نقل مکان، باید آدرس جدید خود (Anmeldung) را در اداره ثبت‌نام ساکنان محلی (Einwohnermeldeamt یا Bürgeramt) ثبت کنید.
  9. بررسی خانه: بررسی (Übergabeprotokoll) از ملک را با صاحبخانه انجام داده و وضعیت خانه را مستند کنید تا مطمئن شوید که در قبال خسارت‌های قبلی پاسخگو نیستید.

قیمت اجاره خانه در آلمان

قیمت اجاره خانه در آلمان به عوامل متعددی بستگی دارد. نوع مسکن که آپارتمانی یا ویلایی باشد، متراژ آن، امکانات خانه، نزدیکی به مرکز شهر و تعداد اتاق خواب‌ها از جمله مواردی هستند که بر اجاره خانه در آلمان تأثیر می‌گذارند.

در جدول زیر متوسط اجاره ماهانه در شهرهای آلمان برای یک آپارتمان یک خوابه مشخص شده است.

نام شهرمتوسط اجاره ماهانه آپارتمان یک خوابه
برلین800 - 1200 یورو
مونیخ1200 - 1800 یورو
هامبورگ900 – 1400 یورو
کلن800 – 1200 یورو
فرانکفورت900 - 1400 یورو

خرید ملک در آلمان

اگر قصد خرید ملک در آلمان را دارید لازم است تا درمورد قوانین و پروسه آن اطلاع داشته باشید. مالکیت املاک در آلمان به دو شکل رایج است که شامل مالکیت آزاد و اجاره می‌شود.

مالکیت آزاد (Eigentumswohnung) به شما مالکیت کامل ملک، از جمله زمینی که روی آن ساخته شده است، می‌دهد. شما حق استفاده، تغییر و فروش ملک را به دلخواه خود دارید.

در مالکیت اجاره‌ای، شما حق استفاده از ملک را برای یک دوره مشخص دارید که معمولاً بین 50 تا 99 سال است. در این نوع خرید شما مالک زمین نیستید، اما حق دارید روی آن بسازید و از ملک استفاده کنید.

فرآیند خرید ملک در آلمان

برای خرید ملک در آلمان پروسه زیر را باید پشت سر بگذارید:

  1. جستجوی ملک: با تحقیق در مورد بازار املاک و مستغلات آلمان و تعیین بودجه و مکان مورد نظر خود شروع کنید.
  2. مشاهده و بررسی دقیق: از مکان مورد نظر دیدن کرده و ارزیابی‌های لازم را درمورد اسناد، هزینه‌های احتمالی و باقی شرایط انجام دهید.
  3. قرارداد خرید: اگر تصمیم به خرید ملک دارید، باید در مورد شرایط خرید مذاکره کرده و قرارداد خرید (Kaufvertrag) را با فروشنده امضا کنید.
  4. تأمین مالی: اگر برای خرید ملک خود نیاز به تأمین مالی دارید، از یک بانک معتبر آلمانی وام مسکن بگیرید. شما برای دریافت وام باید شرایط آن را داشته و تمامی اسناد مورد نیاز را آماده کنید.
  5. قرار دفتر اسناد رسمی: مرحله بعدی شامل تعیین وقت با سردفتر (Notar) برای رسمی کردن خرید است. دفتر اسناد رسمی اطمینان حاصل می‌کند که تمام الزامات قانونی از جمله ثبت ملک و انتقال مالکیت رعایت شده است.
  6. پرداخت و ثبت‌نام: قبل از تکمیل خرید، باید وجوه ملک را به یک حساب امانی انتقال دهید. سردفتر بر پرداخت و ثبت ملک به نام شما نظارت خواهد کرد.
  7. تعهدات پس از خرید: پس از نهایی شدن خرید، مسئولیت پرداخت مالیات دارایی، بیمه و هرگونه هزینه نگهداری یا نوسازی مربوطه به عهده شما خواهد بود. همچنین ضروری است که جزئیات خرید ملک خود را به‌روز نگه دارید.

قیمت خرید خانه در آلمان

قیمت ملک در آلمان بسته به مکان و نوع محل اقامت می‌تواند به طور قابل توجهی متفاوت باشد. شهرهای بزرگی مانند برلین، مونیخ و هامبورگ به طور کلی در مقایسه با شهرهای کوچک‌تر و مناطق روستایی هزینه مسکن بالاتری دارند. در جدول زیر ما قیمت خرید خانه در آلمان را بررسی کرده‌ایم که به شما کمک می‌کند تا بتوانید پیش‌زمینه بهتری از ارزش ملک در آلمان داشته باشید.

نام شهرهزینه خرید خانه در هر متر مربع مرکز شهرهزینه خرید خانه در هر متر مربع خارج شهر
مونیخ11573 یورو8562 یورو
هامبورگ8070 یورو5270 یورو
برلین8314 یورو5836 یورو
فرانکفورت7876 یورو4926 یورو
کلن5182 یورو3729 یورو
هانوفر4333 یورو3066 یورو

اقتصاد آلمان

آلمان بزرگ‌ترین و پرجمعیت‌ترین اقتصاد اتحادیه اروپا و چهارمین اقتصاد بزرگ جهان از نظر تولید ناخالص داخلی اسمی است. این کشور نقشی کلیدی در صحنه اتحادیه اروپا ایفا می‌کند، به طوری که برلین غالباً بر تغییر سیاست در این بلوک تأثیر تعیین‌کننده دارد.

آلمان یکی از اعضای مؤسس منطقه یورو بود و از زمان ایجاد اتحادیه پولی در اوایل دهه 2000، یورو را به عنوان واحد پول خود پذیرفت.

در آلمان، متوسط ​​درآمد سرانه خالص تعدیل شده خالص خانوارها 38971 دلار در سال است که بیشتر از میانگین OECD  یعنی30490 دلار در سال است.

از نظر اشتغال، حدود 77 درصد از افراد 15 تا 64 ساله در آلمان دارای شغل دستمزدی هستند که بالاتر از میانگین اشتغال OECD یعنی 66 درصد است.

آلمانی‌ها از استاندارد زندگی بالایی برخوردار هستند که شامل خدمات اجتماعی جامع مانند مراقبت‌های بهداشتی، مزایای بیکاری و حقوق بازنشستگی می‌شود.

در حالی که استاندارد زندگی در این کشور بالا است، هزینه زندگی نیز به دنبال آن نرخ افزایش دارد، به خصوص در شهرهای بزرگی مانند مونیخ، فرانکفورت و هامبورگ هزینه‌های زندگی بیشتر است. هزینه‌ها در شهرهای کوچک‌تر و در شرق آلمان مقرون‌به‌صرفه‌تر است.

نگاهی به آمار اقتصادی کشور آلمان

ما در این قسمت به بررسی آمارهای اقتصادی کشور آلمان پرداخته‌ایم. سه عامل مهم اقتصادی در آلمان یعنی نرخ تولید ناخالص داخلی، نرخ بیکاری و نرخ تورم در نمودارهای زیر طی سال‌های 2000 تا 2022 مشخص شده است.

تولید ناخالص داخلی آلمان

در عکس زیر نموداری از بررسی تولید ناخالص داخلی آلمان را طی سال‌های 2000-2022 مشاهده می‌کنید. همانطور که در نمودار هم مشخص است، طی این سالها با اینکه نرخ تولید ناخالص داخلی دچار تغییرات عمدهای شده اما در هر حالت کلی با یک رشد صعودی روبرو بوده است.

تولید ناخالص آلمان
Sources include: World Bank - Google

نرخ تورم در آلمان

نمودار زیر حاکی از نرخ تورم در آلمان طی سال‌های 2000-2022 است. دلیل اصلی بالا رفتن نرخ تورم در سالهای متعدد افزایش قیمت انرژی و عدم پیشبینی تغییرات قیمتی بوده است.

تورم در حال حاضر بیش از انتظار بانک مرکزی اروپا است که به بیش از 8 میرسد.

نرخ بیکاری در آلمان

نرخ بیکاری از جمله عوامل مهمی است که در تصمیم برای مهاجرت به این کشور تأثیر عمدهای دارد. افزایش میزان اشتغال در این کشور سبب زندگی با رفاه بیشتر شده و بیکاری معکوس این موضوع را به دنبال دارد.

آمارهای بانک مرکزی طی سال‌های 2000 تا 2022 نشان از کاهشی بودن روند بیکاری در این کشور دارد.

نرخ بیکاری در کشور آلمان
Sources include: World Bank

وضعیت حمل و نقل عمومی در آلمان

کشور آلمان از سیستم حمل و نقل عمومی پیشرفته‌ای برخوردار است. از شهرهای بزرگ گرفته تا شهرهای کوچک در کشور آلمان مجهز به سیستم‌های حمل و نقل عمومی از جمله اتوبوس، تراموا و خطوط راه‌آهن شهری-حومه‌ای هستند که سبب تسهیل رفت و آمد مردم می‌شود.

حمل و نقل عمومی در کشور آلمان انواع مختلفی داشته که تقریباً تمامی مسیرها را پوشش می‌دهند. به همین دلیل دسترسی به کل کشور آلمان از طریق حمل و نقل عمومی آسان است. در زیر روش‌های حمل و نقل عمومی در آلمان توضیح داده شده است.

تراموا

تراموا که بیشتر به عنوان Straßenbahn در آلمان شناخته می‌شود، یک وسیله حمل و نقل است که در راه‌آهن کنار جاده‌ها حرکت می‌کند. از دهه 1860 استفاده از تراموا گسترش بیشتری یافت و در اوایل دهه 1960 جایگزین اتوبوس‌ها شدند. در حال حاضر ترامواها به طور منظم در 20 شهر بزرگ آلمان تردد می‌کنند.

ترامواها نسبت به S-Bahn و U-Bahn سرعت کمتری دارند و این یکی از معایب این سیستم حمل و نقل عمومی در آلمان است.

شما می‌توانید بلیت تراموا را به صورت آنلاین یا در ایستگاه‌های آن به‌صورت حضوری خریداری کنید.

ترامواها معمولاً هر 10 دقیقه یک بار با فرکانس بالا حرکت کرده و ایستگاه‌های تراموا معمولاً با علامت قرمزرنگی که تراموا روی آن قرار دارد مشخص می‌شوند. کرایه بلیت برای یک سفر تکی از طریق تراموا معمولاً 1 تا 2 یورو است.

اتوبوس

بسیاری از مسیرهای شهری در آلمان دارای خطوط اتوبوس هستند که باعث راحتی بیشتر مردم این کشور برای رفت و آمد شده است.

ایستگاه اتوبوس در آلمان معمولاً با H نشان داده می‌شود. اتوبوس‌ها در شب نیز خدمات‌رسانی کرده و مسافران می‌توانند در هر ساعتی از آنها استفاده نمایند.

شما می‌توانید بلیت اتوبوس را به‌صورت آنلاین یا زمانی که در اتوبوس هستند خریداری کنید. کرایه بلیت اتوبوس به مسافتی که در حال سفر هستید بستگی دارد.

S-Bahn و U-Bahn

S-Bahn و U-Bahn دو سرویس حمل و نقل شهری در آلمان هستند که S-Bahn روی زمین و  U-Bahn زیر زمین حرکت می‌کنند.

این سرویس‌های حمل و نقل سرعت بالایی در جابجایی داشته و بسیار کارآمد هستند. S-Bahn و U-Bahn مانند مترو و اتوبوس دارای ایستگاه هستند.

برای S-bahn، توقف به طور کلی با S بزرگ در پس‌زمینه سبز و برای U-bahn، با U بزرگ سفید در پس‌زمینه آبی نشان داده می‌شود.

در برخی موارد، یافتن تفاوت بین این دو ممکن است دشوار باشد زیرا U-banها در شهرها زیر زمین اما در حومه شهر روی سطح زمین عبور می‌کنند.

ریل شهری (Die Stadtbahn)

سیتی ریل به برخی از شهرهایی که حمل و نقل عمومی سریع در آن‌ها در دسترس نیست، خدمات‌رسانی می‌کند.

ریل‌های شهری ترکیبی از S-bahn و U-bahn هستند که روی ریل‌های سبک از طریق تونل‌های زیرزمینی عبور می‌کنند و از تردد وسایل نقلیه جلوگیری می‌کنند.

City Rails خدمات سریع‌تری نسبت به تراموا ارائه می‌کند و در شهرهایی مانند فرانکفورت آم ماین و دوسلدورف که U-ban وجود ندارد، کار می‌کند.

قطار

بخش گسترده‌ای از این کشور دارای خطوط ریلی برای قطارهاست. قطارهای کشور آلمان با سرعت 80 کلیومتر بر ساعت مسافت‌ها را طی می‌کنند.

بلیط قطار معمولاً در آلمان حدود 19.90-29.90 یورو است. سیستم ریلی آلمان به دو دسته تقسیم می شود که شامل Regionalbahn (RB) و اکسپرس منطقه‌ای یا RE است.

RB قطار منطقه‌ای استاندارد، دارای توقف‌های منظم در سراسر کشور است، این در حالی است که RE  نسبتاً سریع‌تر بوده و فقط در ایستگاه‌های اصلی کشور توقف می‌کند.

فری (Ferry)

فری یک سرویس قایق است که مسافران را از یک مکان به مقصد مورد نظرشان می‌رساند. بیش از 500 کشتی هر هفته در 12 مسیر مختلف تردد می‌کنند.

پوتگاردن و کیل از بنادر مهمی هستند که در سواحل شمالی آلمان قرار دارند. عبور کشتی ممکن است 1 ساعت یا در موارد خاص بسته به مسافت 30 ساعت طول بکشد.

فرهنگ و آداب و رسوم کشور آلمان

کشور آلمان به دلیل داشتن مهاجران از کشورهای مختلف دارای فرهنگ متنوعی است که قطعاً شما را شگفت‌زده خواهد کرد.

در فرهنگ مردم این کشور ویژگی‌های منحصر به فردی وجود دارد که شما نمی‌توانید آن را در هیچ کشور دیگر ببینید.

آلمانی‌ها به وقت‌شناسی معروف هستند و شما در این کشور می‌بینید که قطارها بیشتر به‌موقع حرکت می‌کنند.

یکی دیگر از ویژگی‌های آلمانی‌ها صرفه‌جویی آنهاست. مردم آلمان سعی می‌کنند خریدهای خود را محدود به مصارف روزانه ضروری کرده و از ریخت و پاش خودداری ‌کنند.

آنها به حریم خصوصی یکدیگر احترام گذاشته و قوانین کشور را تا حد زیادی بر این اساس وضع کرده‌اند. علاوه بر این مردم آلمان اهمیت زیادی به مفاهیم خانواده و اجتماع می‌دهند.

نکته مهمی که باید در مورد فرهنگ آلمان بدانید این است که از ساکنان انتظار می‌رود به نظم و ساختار احترام بگذارند.

بسیار مهم است که به موقع، در محل کار، مهمانی‌ها و رویدادهای اجتماعی نیز حضور داشته باشید. در زیر به برخی از ویژگی‌های عمده فرهنگی در این کشور می‌پردازیم.

جمعیت کشور آلمان

آلمان جمعیتی بالغ بر 84 میلیون نفر دارد که رقم بالایی است. این درحالی است که آلمان با کمبود تولد مواجه است، یعنی تعداد افرادی که در طول یک سال به دنیا می‌آیند از تعداد افرادی که فوت می‌کنند کمتر است.

در حالی که میزان زاد و ولد کم است، اما آلمان با در پیش گرفتن سیاست‌های جذب مهاجران توانسته رشد قابل توجهی در جمعیت کشور خود داشته باشد.

مهاجرت تنها دلیلی است که جمعیت آلمان همچنان در حال رشد است و تقریباً یک چهارم جمعیت را مهاجران تشکیل می‌دهند.

زبان مردم در آلمان

زبان آلمانی یکی از رایج‌ترین زبان‌ها در اتحادیه اروپا است. آلمانی‌زبان رسمی آلمان، اتریش، سوئیس، لوکزامبورگ و لیختن اشتاین است. زبان آلمانی تفاوت‌های عمدهای با زبان انگلیسی داشته و حتی حروف اضافه‌ای نسبت به زبان انگلیسی دارد.

یادگیری این زبان به نظر زبان‌شناسان زمان‌بر بوده و جزو زبان‌های سخت دسته‌بندی می‌شود. شاید برای شما جالب باشد که زبان آلمانی حدود 12 گویش دارد که هر منطقه آن با گویش مخصوص به خود صحبت می‌کنند.

جشن‌ها و سنت آلمان

جشن‌ها و سنت‌ها جزء جدایی‌ناپذیر در زندگی آلمانی‌ها است که از آن به‌عنوان راهی برای احترام گذاشتن به گذشته، تقویت پیوندهای اجتماعی، و نشانه‌گذاری نقاط عطف زندگی یاد می‌شود. مهم‌ترین تعطیلات و جشنواره‌های آلمان عبارت‌اند از:

  • Neujahr (روز سال نو): 1 ژانویه
  • کارناوال/فاشینگ (کارناوال): فصل جشنی که با رژه، لباس و مهمانی به ویژه در رایلند و جنوب آلمان جشن گرفته می‌شود.
  • Ostern (عید پاک): سنت‌ها شامل شکار تخم مرغ عید پاک و خرگوش عید پاک است.
  • Tag der Deutschen Einheit (روز وحدت آلمان): 3 اکتبر، به مناسبت سالگرد اتحاد مجدد آلمان در سال 1990.
  • Heiligabend و Weihnachten (شب مقدس و کریسمس): 24، 25 و 26 دسامبر.
  • Oktoberfest: بزرگ‌ترین جشنواره فولکس جهان در مونیخ، باواریا برگزار می‌شود.
  • Silvester (شب سال نو): 31 دسامبر، با آتش‌بازی، مهمانی‌ها و سنت Bleigießen (ریختن سرب) برای پیش‌بینی آینده جشن گرفته می‌شود.

حقوق مهاجران در آلمان

مهاجرت به آلمان فصل هیجان‌انگیز در زندگی شما خواهد بود. دسترسی آسان به حمل و نقل عمومی، هزینه‌های زندگی مقرون‌به‌صرفه و تنوع فرهنگی در این کشور از دلایلی است که می‌تواند آلمان را به مکانی مناسب برای مهاجرت تبدیل کند.

تفاوتی ندارد که به‌خاطر کار به این کشور مهاجرت می‌کنید یا می‌خواهید به‌صورت کوتاه‌مدت در این کشور به تحصیل بپردازید، در هر صورت قبل از اینکه خود را برای مهاجرت آماده کنید بهتر است درمورد حقوق مهاجران در آلمان بیشتر بدانید.

ما در این قسمت به بررسی بیشتر این حقوق می‌پردازیم و اطلاعات مفیدی را در اختیار شما قرار خواهیم داد.

قوانین حق کار برای مهاجرین در آلمان

آلمان اقتصاد قوی، بازار کار متنوع و استانداردهای زندگی بالا و مزایای جذابی دارد که باعث شده تا بسیاری از افراد در سراسر جهان تمایل به کار در این کشور باشند.

با این حال شرایط این کشور برای مهاجران کاری ویژگی‌های خاص خود را دارد که ما در زیر به بررسی بیشتر می‌پردازیم.

مشاغل پرتقاضا در آلمان

در این کشور برای برخی مشاغل تقاضای بیشتری وجود دارد و افرادی که در این رشته‌ها تخصص دارند شانس بیشتری برای گرفتن ویزای این کشور را خواهند داشت.

در جدول زیر این مشاغل و متوسط درآمد سالانه آنها به یورو بیان شده است.

مشاغل پر تقاضامتوسط درآمد سالانه
مهندسان مکانیک و برق65,000 یورو
مشاغل توسعه فناوری اطلاعات و نرم‌افزار50,660 یورو
فروش و بازاریابی53,799 یورو
اقتصاد و حسابداری43,978 یورو
مهندسی عمران و معماری61,964 یورو
پرستاری و بهداشت و درمان33,771 یورو
حمل و نقل35,652 یورو
مراقبت از کودکان و آموزش و پرورش33,325 یورو
ساخت و ساز و نگهداری30,598 یورو
خرده‌فروشی و خدمات مشتریان23,916 یورو
خدمات غذایی24,279 یورو
بهداشت و درمان و خدمات اجتماعی23,569 یورو
هتل صنعت21,513 یورو
حسابداری و مدیریت26,498 یورو

انواع ویزای کار آلمان

قبل از شروع کار در آلمان به ویزای کار نیاز دارید. روش دریافت ویزای کار می‌تواند به نوع کار، مدت اقامت و صلاحیت شما بستگی داشته باشد. انواع ویزای کار آلمان به شرح زیر است:

  • ویزای جستجوی کار: این ویزا برای افرادی است که می‌خواهند در آلمان به جستجوی کار بپردازند. ویزای جستجوی کار به شما این امکان را می‌دهد تا شش ماه در کشور آلمان بمانید و به دنبال کار بگردید. پس از یافتن کار در این کشور می‌توانید برای ویزای کار اقدام کنید.
  • ویزا برای متخصصان فناوری اطلاعات: متخصصان فناوری اطلاعات که بیش از 3 سال تجربه دارند می‌توانند این ویزای کاری را انتخاب کنند. با این ویزا می‌توانید کار کنید و از مزایای اجتماعی در آلمان بهره‌مند شوید.
  • ویزای کار برای متخصصان واجد شرایط: این ویزا برای متخصصان واجد شرایطی است که آموزش حرفه‌ای یا تحصیلات عالی را در خارج از آلمان گذرانده و مایل به استخدام هستند. بسته به میزان تخصص می‌توانید به مدت 4 سال در این کشور اقامت داشته باشید.
  • ویزای خوداشتغالی: این ویزا برای افرادی است که می‌خواهند به عنوان فریلنسر کار کرده یا کسب و کار خود را در آلمان راه‌اندازی کنند.

بسته به اینکه بخواهید یک کسب و کار راه‌اندازی یا به عنوان فریلنسر کار کنید، شرایط اقامت شما متفاوت است. این نوع ویزا با نام ویزای استارتاپ آلمان نیز نام برده می‌شود.

  • کارت آبی اتحادیه اروپا: کارت آبی اتحادیه اروپا یک اجازه اقامت است که برای کارگران بین‌المللی بسیار ماهر طراحی شده است. کارت آبی اتحادیه اروپا برای مدت قرارداد کاری شما صادر می‌شود.

انواع ویزای تحصیلی آلمان

کشور آلمان دارای انواع ویزا برای تحصیل مهاجران است. نوع این ویزا بسته به مدت زمان تحصیل و حوزه فعالیت متفاوت است. در زیر به بررسی انواع ویزاهای تحصیلی آلمان و ویژگی‌های آنها می‌پردازیم:

  • ویزای دوره زبان: این یک ویزای یادگیری زبان برای کسانی است که قصد شرکت در یک دوره زبان در آلمان را دارند. اعتبار این ویزا بر اساس مدت زمان دوره بین چند هفته تا چند ماه است. این ویزا برای ثبت‌نام در برنامه‌های دانشگاه نیست.
  • ویزای متقاضی دانشجو (Visum Zur Studienbewerbung): این ویزا برای دانشجویانی است که می‌خواهند شخصاً برای دوره‌های دانشگاهی در آلمان درخواست دهند اما هنوز در برنامهٔ پذیرفته نشده‌اند. این ویزا به مدت 3 تا 6 ماه اعتبار دارد. اگر در حین استفاده از این ویزا در دانشگاه پذیرفته شوید، معمولاً می‌توانید بدون نیاز به ترک کشور آن را به ویزای دانشجویی تبدیل کنید.
  • ویزای دانشجویی (Visum Zu Studienzwecken): این ویزا برای دانشجویانی است که در یک دانشگاه معتبر یا مؤسسه آموزشی مشابه در آلمان پذیرفته شده‌اند. این ویزا بسته به نوع دوره به مدت 1 تا 2 سال اعتبار دارد و در صورت نیاز می‌توان آن را تایید کرد.
  • ویزای تحقیقاتی یا تحصیلی دکترا: برای کسانی که پروژه‌های تحقیقاتی را انجام می‌دهند یا در دوره‌های دکتری ثبت‌نام می‌کنند. متقاضیان معمولاً باید تأییدیه یا موافقت‌نامه‌ای از دانشگاه یا مؤسسه تحقیقاتی آلمان داشته باشند.

قوانین حق تحصیل در آلمان

مهاجران در سراسر دنیا می‌توانند با استفاده از ویزای تحصیلی به کشور آلمان سفر کرده و در دانشگاه‌های آن مشغول تحصیل شوند. شما از طریق ویزای تحصیلی در آلمان می‌توانید به مدت 2 سال در این کشور اقامت داشته باشید.

اگر پس از اتمام تحصیل بتوانید کاری در این کشور پیدا کنید به شما تابعیت آلمان داده می‌شود. از دیگر شرایط و قوانین تحصیل در آلمان شامل موارد زیر است:

  • در کنار تحصیل در دانشگاه، می‌توانید تا 140 روز کامل یا 280 نیم روز در سال کار کنید. هیچ محدودیتی در حقوق یا نوع شغلی که می‌توانید در این مدت انجام دهید وجود ندارد.
  • دانشجویان بین‌المللی می‌توانند تا 20 ساعت در هفته در حین تحصیل کار کنید، اما اگر از این مقدار بیشتر شود ، باید به سیستم تامین اجتماعی آلمان هزینهای پرداخت کنید و ممکن است تاثیر منفی بر تحصیل شما داشته باشد.
  • شما می‌توانید با درخواست اجازه اقامت برای جویندگان کار، اقامت خود را در آلمان تمدید کنید. این اجازه اقامت تا 18 ماه صادر می‌شود.

قوانین حق مراقبت‌های بهداشتی برای مهاجرین در آلمان

بنا بر قوانین کشور آلمان هر کس حق دارد از مراقبت‌های اولیه پزشکی در این کشور برخوردار شود. با این حال، میزان خدمات مراقبت‌های بهداشتی و درمان پزشکی شما به وضعیت اقامت و مدت اقامتتان در آلمان بستگی دارد.

در این کشور می‌توانید از شرکت‌های بیمه خصوصی یا عمومی بیمه درمانی بگیرید که هر یک از این بیمه‌ها مزایا و معایب مخصوص به خود را دارند. برای استفاده از بیمه‌های درمانی قوانینی وجود دارد که در زیر به بررسی آنها خواهیم پرداخت.

  • همه شهروندان و ساکنین در آلمان باید تحت پوشش بیمه‌های درمانی قرار بگیرند.
  • بیمه‌های پزشکی کلیه امور مربوط به تجویز دارو، خرید دارو، بستری در مراکز درمانی و سایر موارد درمانی را تحت پوشش قرار می‌دهد.
  • متقاضیان بیمه می‌توانند آزادانه پزشک معالج و بیمارستان مورد نظر را انتخاب کنند.
  • برخی از طرح‌های بیمه درمانی خصوصی خدمات انحصاری را مانند دسترسی به بیمارستان‌های خصوصی یا پوشش درمان‌های طب جایگزین ارائه می‌دهند که تحت پوشش سیستم دولتی نیستند.

محتوای مرتبط: ویزای درمانی آلمان

 انواع بیمه‌های درمانی در آلمان

در کشور آلمان دو نوع بیمه درمانی که شامل بیمه خصوصی و بیمه دولتی می‌شود ارائه شده و مهاجران و شهروندان این کشور بسته به شرایط خود می‌توانند از آن استفاده کنند. در زیر ما هر یک از این گزینه‌ها را بررسی می‌کنیم.

  • بیمه درمانی عمومی یا دولتی: بیمه درمانی عمومی یا دولتی برای همه ساکنین آلمان اجباری است. افرادی که دارای درآمد زیر 64350 هستند باید تحت پوشش این بیمه قرار گیرند. دانشجویان، جویندگان کار، بازنشستگان و برخی از کارمندان می‌توانند از این بیمه استفاده کنند.
  • بیمه درمانی خصوصی: افراد خود اشتغال، کارمندان دولت و کارمندانی که درآمدشان بالاتر از آستانه بیمه اجباری است، می‌توانند بیمه درمانی خصوصی را انتخاب کنند. حق بیمه در این طرح بر اساس طرح پوشش انتخابی، سن، وضعیت سلامتی و سایر عوامل تعیین می‌شود.

افتتاح حساب بانکی در آلمان

افتتاح حساب بانکی آلمانی یکی از اولین کارهایی است که باید پس از مهاجرت به آلمان انجام دهید. شما برای پرداخت اجاره، دریافت حقوق و خریدهای روزمره به حساب بانکی نیاز دارید.

در آلمان، یک سیستم بانکی «سه ستونی» متشکل از بانک‌های تجاری خصوصی، بانک‌های پس‌انداز عمومی و همچنین بانک‌های تعاونی وجود دارد. جدا از این موارد، می‌توانید انواع بانک‌های بین‌المللی، بانک‌های آنلاین و موبایلی را در آلمان پیدا کنید که کاربرپسند هستند و بانکداری را نسبتاً ساده‌تر می‌کنند.

انواع حساب بانکی در آلمان

دو نوع اصلی حساب بانکی در آلمان عبارت‌اند از:

  • Griokonto: این یک نوع حساب جاری است که برای دریافت چک و همچنین پرداخت قبوض استفاده می‌شود.
  • Sparkonto: این یک حساب پس‌انداز است که می‌توان هم‌زمان با باز کردن Girokonto افتتاح شود. شما می‌توانید از این حساب برای پس‌انداز پول و کسب سود استفاده کنید.

نحوه افتتاح حساب بانکی در آلمان

نحوه افتتاح حساب بانکی در آلمان برای همه بانک‌ها یکسان است. برای این کار تنها لازم است تا اسناد و مدارک مورد نیاز را تهیه کرده و به بانک مراجعه کنید. برای افتتاح حساب در بانک آلمان اسناد زیر مورد نیاز است:

  • پاسپورت معتبر و اجازه اقامت فعلی آلمان شما.
  • مدارک ثبت‌نام/آدرس.
  • سپرده اولیه (حداقل بستگی به بانک مورد نظر شما دارد)
  • اثبات درآمد / اشتغال.
  • اثبات دانشجو بودن شما (اگر حساب دانشجویی باز می‌کنید).
  • رتبه اعتباری SCHUFA (بعضی، نه همه، بانک‌ها به آن نیاز دارند).

سخن آخر

آلمان یکی از بزرگ‌ترین و قدرتمندترین کشورهای قاره اروپاست که بخش زیادی از جمعیت آن را مهاجران تشکیل می‌دهند. مزایای متعدد در این کشور باعث شده تا افراد از سراسر دنیا تمایل به مهاجرت به آلمان را داشته باشند.

کشور آلمان برای جذب مهاجران انواع ویزای تحصیلی و کاری را ارائه می‌کند. ما در این مطلب پس از بررسی موقعیت کشور آلمان و فرهنگ و سنت آن، درمورد ویزاهای این کشور سخن گفتیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *