واقعیت این است که جمهوری فدرال آلمان از نظر سیستم درمانی و کیفیت بیمارستانها یکی از بهترین کشورهای دنیا است. این کشور اروپایی، بیش از 2 هزار بیمارستان و مرکز درمانی پیشرفته دارد و درمان انواع بیماریها را ارائه میدهد.
آلمان به 2 صورت ویزای کوتاهمدت و بلندمدت با اعتبارهای متفاوت و با شرایط، مدارک و مراحل خاص به متقاضیان ارائه میدهد. بیماران میتوانند با کمک ویزای درمانی آلمان به این کشور رفته و از خدمات درمانی پیشرفته بهرهمند شوند.
ویزای درمانی آلمان چیست؟
ویزای درمانی آلمان (Medical Treatment Visa)، یکی از انواع ویزاهای این کشور است که به متقاضیان واجد شرایط آن اجازه میدهد تا اهداف درمانی و خدمات پزشکی موردنیاز خود (معالجه و مراقبت پزشکی) را در این کشور دنبال کنند.
آلمان ویزاهای مختلفی از جمله ویزای استارتاپ آلمان، ویزای کاری، تحصیلی، پیوست، ترانزیت، ویزای خوداشتغالی آلمان و موارد زیاد دیگری دارد که میتوانید برای اطلاع از شرایط هرکدام به سایت سوگیموتو سربزنید یا با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
انواع ویزای درمانی در آلمان
میتوانید ویزای درمانی این کشور را در صورت نیاز، بسته به مدت زمانی که به خدمات پزشکی نیاز دارید، دریافت کنید؛ بر همین اساس، این ویزا به دو صورت صادر میشود.
- ویزای کوتاه مدت برای اقامت تا حداکثر 3 ماه
- ویزای بلندمدت برای اقامت بیشتر از 3 ماه در صورت نیاز
ویزای پزشکی کوتاه مدت
اگر میخواهید برای یک روند درمانی کوتاه به آلمان بروید، این ویزا مناسب است. در حقیقت ویزای پزشکی کوتاه مدت (ویزای شنگن نوع C) برای درمانهایی است که با تشخیص پزشک به بستری شدن نیازی نیست. اگر میخواهید این ویزا را دریافت کنید باید با کلینیک یا بیمارستانی که قرار است در آن درمان شوید، کارهای اداری لازم و امور پزشکی موردنیاز را انجام دهید.
ویزای پزشکی بلندمدت
ممکن است برخی بیماریها به درمان طولانیتر از 3 ماه نیاز داشته باشند. در این صورت، فرد متقاضی باید برای دریافت ویزای پزشکی بلندمدت اقدام کند. به این ویزا، ویزای ملی پزشکی آلمان هم گفته میشود.
چه کشورهایی نیاز به ویزای پزشکی آلمان ندارند؟
ویزای پزشکی آلمان مخصوص افرادی است که به دنبال درمان شدن یا معالجه در این کشور هستند و شرایط لازم برای دریافت این ویزا را دارند. متقاضیانی که از کشورهای اتحادیه اروپا باشند مانند فرانسه، انگلیس، هلند و … نیازی به داشتن روادید ندارند. اما دیگر کشورهای دنیا از جمله کشورهای جهان سوم باید برای ورود به آلمان برای درمان، ویزای پزشکی این کشور را داشته باشند.
متقاضیان کشورهایی که نیاز به دریافت ویزا ندارند:
- اتحادیه اروپا
- استرالیا
- هندوراس
- اسرائیل
- نیوزلندجمهوری کره جنوبی
- آمریکا
شرایط اخذ ویزای درمانی کشور آلمان
اگر قصد دارید برای درمان بیماری به کشور آلمان سفر کنید، قبل از درخواست ویزا باید مراحل زیر را دنبال نمایید:
- انتخاب بیمارستان یا کلینیک: ابتدا بیمارستان یا کلینیکی که میخواهید در آن درمان شوید را انتخاب کرده و با آنها تماس بگیرید.
- ارسال مدارک پزشکی: گزارش تشخیصی پزشک در کشور خود و سایر مدارک مربوط به بیماری را برای بیمارستان ارسال کنید. تیم پزشکی بیمارستان ممکن است درخواست مدارک بیشتری در مورد وضعیت شما داشته باشند که باید ارائه دهید.
- دریافت نامه پذیرش: در صورت موافقت بیمارستان با درمان بیماری، آنها یک برنامه درمانی به همراه برآوردی از هزینههای درمان برای شما ارسال میکنند.
- دریافت نامه دعوتنامه: پس از توافق بر روش پرداخت، بیمارستان / کلینیک برای متقاضی نامه دعوتنامه ارسال میکند. تنها پس از دریافت این نامه میتوانید درخواست ویزای خود را آغاز کنید.
لیست مدارک مورد نیاز برای اخذ ویزا
برای دریافت ویزای پزشکی آلمان، باید مدارک مورد نیاز را آماده کنید. مدارک شامل موارد زیر میشود که باید هنگام درخواست به سفارت تحویل دهید.
- 2 قطعه عکس رنگی 3.5 در 4.5: عکسها باید دارای پس زمینه سفید بوده و حداکثر طی 6 ماه گذشته گرفته شده باشند.
- فرم درخواست: فرمی که متقضای پر و امضا کرده باشد (یا توسط وکیل یا کفیل).
- پاسپورت معتبر: پاسپورت باید دارای تاریخ انقضا (تاریخ اعتبار گذرنامه باید حداقل تا 3 ماه بعد از تاریخ بازگشت از کشور آلمان باشد) باشد. علاوه بر این، پاسپورت باید امضا شده باشد.
- کپی صفحات دوم و سوم گذرنامه: کپی صفحات بایددر ابعاد و سایز A4 باشد.
- بیمهنامه خدمات درمانی معتبر: بیمهنامه باید دارای اعتبار کافی و همچنین پوشش درمانی با حمایت مالی حداقل 30 هزار یورو باشد. از اینجا میتوانید لیست بیمههای معتبر درمانی را ببینید.
- کپی از ویزاهای فرد متقاضی: کپیها باید در 5 سال قبل از درخواست باشند و این ویزاها مهر داشته باشند.
- بلیط پرواز رفت و برگشت
- مدارک و اسناد محل سکونت متقاضی: در صورت نیاز مدارک شخص همراه هم ارائه شود.
- آدرس کامل میزبان: آدرس فردی که از شما در آلمان میزبانی میکند (نام کامل، شهر، خیابان، شماره تلفن و …)
- فاکتور نشاندهنده رزرو هتل در آلمان
- برگ تاییدیه پزشک: تاییدیه یک پزشک در داخل ایران مخصوص بیماری شما ارائه کرده باشد.
- تمکن مالی
- مدارک و پرونده درمانی: تمام مدارک و پرونده درمانی متقاضی تا روز دقیق مصاحبه
- سند تاییدیه و پذیرش بیمارستان: باید مدرک پذیریش بیمارستان موردنظر در آلمان ارائه شود. (در این مدرک باید مدت زمان پیشبینی شده برای درمان، نام فرد همراه در صورت نیاز، تمام کارهای موردنیاز برای درمان و … ذکر شده باشد.)
- فهرست هزینههای قابل پیشبینی
مراحل کامل اخذ ویزای درمانی آلمان
برای درخواست ویزای درمانی آلمان، مراحل خاصی درنظر گرفته شده است. فرقی نمیکند که میخواهید برای ویزای کوتاه مدت یا بلندمدت اقدام کنید، در هر صورت باید این مراحل را با دقت سپری کنید.
1- تکمیل فرم درخواست ویزا
فرم موردنیاز برای درخواست ویزا را تکمیل کنید. برای پر کردن این فرم باید به سایت سفارت آلمان در ایران مراجعه کنید.
2- تکمیل مدارک موردنیاز
تمام مدارکی که در بخش قبل به آنها اشاره شد را جمع آوری کنید؛ دقت کنید که هیچ مدرکی ناقص نباشد در این صورت ممکن است، زمان بررسی درخواست شما طولانیتر شده یا رد شود.
3- رزرو وقت مصاحبه
پس از آنکه مدارک را آماده کردید، از طریق سایت سفارت آلمان در ایران، وقت مصاحبه خود را رزرو کنید. برای نوبتگیری و تعیین وقت مصاحبه، بهتر است از حداقل 3 هفته قبل از تاریخ سفر خود، اقدام کنید. با این کار میتوانید زمان رسیدگی به درخواست خود را کمتر کنید.
4- شرکت در مصاحبه
در روز مصاحبه دقت کنید که تمام مدارک را به افسر و کارشناس مهاجرتی ارائه دهید. همچنین پس از آن باید هزینههای موردنیاز برای درخواست ویزا را پرداخت کنید.
هزینه ویزای درمانی آلمان چقدر است؟
در جدول زیر، هزینه ویزای پزشکی در کشور آلمان اشاره شده است:
هزینه ویزای درمانی آلمان
اقامت کمتر از 3 ماه | اقامت بیشتر از 3 ماه | ||
---|---|---|---|
80 یورو | 75 یورو | ||
کودکان زیر 6 سال | رایگان | افراد بالای 18 سال | 75 یورو |
کودکان 6 تا 12 سال | 40 یورو | افراد زیر 18 سال | 37.5 تا 40 یورو |
چه زمانی برای ویزای درمانی آلمان اقدام کرد؟
برخلاف تصور، امکان درخواست ویزا در هر زمانی وجود ندارد. آلمان قوانین بسیار سختی برای درخواست ویزا دارد. به شدت توصیه میشود درخواست خود را حداقل سه هفته قبل از سفر به آلمان ارسال کنید. طبق قوانین، بهترین زمان برای درخواست ویزای پزشکی آلمان 90 روز قبل از تاریخ سفر و دیرترین زمان 14 روز پیش از سفر است.
اعتبار ویزای پزشکی در کشور آلمان چقدر است؟
اینکه چه نوع ویزایی را دریافت کردهاید، روی اعتبار ویزا تاثیر مستقیم دارد:
- اعتبار ویزای اقامت کوتاهمدت: این ویزا میتواند برای تعداد روز مشخص (مثلاً ۱۵ روز) صادر شود یا نوع چندبار ورود باشد. ویزای چندبار ورود به متقاضی امکان میدهد تا زمانی که کل اقامت در منطقه شنگن طی یک دوره شش ماهه از ۹۰ روز تجاوز نکند، به دفعات دلخواه وارد و خارج شوید.
- اعتبار ویزای اقامت بلندمدت: با این ویزا ممکن است تا ۱۲ ماه اجازه اقامت در آلمان داشته باشید. در صورتی که پس از انقضای ویزا برای تکمیل درمان نیاز به ماندن در آلمان دارید، میتوانید برای تمدید ویزا اقدام کنید.
تمدید ویزای پزشکی و درمانی کشور المان
خبر خوب اینکه دولت آلمان امکان تمدید ویزای پزشکی را در موارد خاص فراهم کرده است؛ بنابراین میتوانید در صورتی که نیاز به درمان طولانیتر و بیشتری دارید، در آلمان بمانید و ویزای پزشکی خود را تمدید کنید. البته برای اثبات اینکه هنوز روند درمانی شما تکمیل نشده است، باید مدارک پزشکی و توصیه پزشک را از بیمارستان یا کلینیک مربوطه دریافت کنید و آن را به اداره مهاجرت تحویل دهید.
ویزا برای موارد اورژانسی
در صورتی که شرایط بیماری فرد متقاضی اورژانسی باشد، سفارت درخواست را سریعتر بررسی میکند. با این حال، پیشنهاد میکنیم حتما برای مراقبتهای پزشکی فوری و دریافت سریعتر ویزای پزشکی از یک وکیل یا مشاور مهاجرتی کمک بگیرید. وکیل مهاجرتی میتواند برای شرایط اورژانسی مانند حمله قلبی، سکته مغزی یا تصادف اقدامات اولیه را فورا انجام دهد.
وکیل میتواند به سرعت هماهنگیهای لازم برای درمان آسیبهای حاد یا بیماریهای ناگهانی را انجام دهد. به محض اینکه وضعیت بیمار برای سفر به اندازه کافی پایدار شد، وکیل مهاجرتی بلافاصله برای سازماندهی هواپیما، آمبولانس و هماهنگی با بیمارستان در آلمان اقدام میکند.
قوانین مهاجرت آلمان برای همراه بیمار
براساس قوانین مهاجرت آلمان، در صورتی که فرد متقاضی یا بیمار کمتر از سن قانونی باشد، این امکان وجود دارد که یک فرد از اعضای خانواده یا والدین بیمار به عنوان همراه حضور داشته باشد. علاوه بر این، در صورتی که وضعیت بیمار به شدت حاد باشد، طوری که نتواند کارهای مهاجرتی خود را انجام دهد، یک نفر میتواند او را در این سفر همراهی کند.
نکتههای مهم پس از دریافت ویزای پزشکی
پس از ورود به آلمان با ویزای درمان پزشکی، باید آدرس خود را در اداره ثبت نام مقیم (the Resident Registration Office) یا اداره خدمات شهروندی ثبت کنید. این آدرس میتواند محل اقامت شما، بیمارستان، آسایشگاه یا یک مرکز درمانی دیگر باشد.
اگر به دلیل وضعیت سلامتیتان قادر به مراجعه به اداره نیستید، افراد مسئول در محل اقامتتان موظف به انجام این کار هستند. همچنین برای اقامت در آلمان جهت درمان پزشکی، نیاز به دریافت اجازه اقامت دارید.
گرفتن ویزای درمانی آلمان
ویزای درمانی یکی از بهترین فرصتها برای بیماران و افراد متقاضی دریافت خدمات درمانی در آلمان است. آلمان به دلیل برخورداری از سیستم پزشکی باکیفیت و مدرن، مقصد بسیاری از مردم دنیا برای معالجه و مراقبتهای درمانی است. قبل از سفر به این کشور، حتما هزینههای درمانی و نرخ عملهای جراحی و … در آلمان را بررسی کنید.
هزینههای درمانی در این کشور به مراتب بیشتر از ایران است و به همین دلیل باید توانایی مالی برای پرداخت آنها را داشته باشید.
افرادی که برای دریافت درمان پزشکی در آلمان نیاز به اقامت در این کشور دارند.
همراهان افراد تحت درمان (در برخی موارد).
هزینه ویزای درمانی آلمان برای اقامت کمتر از سه ماه 80 یورو و برای اقامت بیشتر از سه ماه 75 یورو است.
به طور معمول، صدور ویزای درمانی آلمان 2 تا 4 هفته طول میکشد.