ویزای استارتاپ کانادا

خانه >> مهاجرت به کانادا >> ویزای استارتاپ کانادا

کانادا به عنوان یکی از مهاجرپذیرترین کشورها، روش‌های متنوعی را برای کسانی که به دنبال مهاجرت هستند ارائه می‌دهد. یکی از این روش‌ها مهاجرت از طریق راه‌اندازی استارتاپ در کانادا است. در این مقاله، ما به بررسی جوانب مختلف این روش از جمله مفهوم ویزای استارتاپ، مراحل اقامت در کانادا با استفاده از این روش، شرایط لازم برای مهاجرت، هزینه‌های مهاجرت از طریق ویزای استارتاپ و نیز مزایا و معایب آن خواهیم پرداخت. هدف ما از این مقاله ارائه اطلاعات کامل و جامع در این مورد، پاسخ به سوالات و صفر تا صد ویزای استارتاپ کانادا  است. 

با ما همراه باشید:

مطالعه جدیدترین تغییرات در برنامه ویزای استارتاپ کانادا در سال ۲۰۲۳

ویزای استارتاپ کانادا | سوگیموتو ویزا

برنامه ویزای استارتاپ کانادا چیست؟

مهاجرت به کانادا از طریق سرمایه‌گذاری در استارتاپ‌ها یکی از روش‌های موثر برای کسب اقامت دائم در این کشور است و چندین گزینه و روش مختلف در این زمینه وجود دارد. ویزای استارتاپ کانادا به عنوان یکی از برترین روش‌های مهاجرتی شناخته می‌شود که امکان اخذ اقامت دائم برای فرد و خانواده‌اش را فراهم می‌آورد. در واقع، این روش مهاجرتی در بین سه گزینه برتر برای کارآفرینان قرار دارد.

هدف اصلی این برنامه مهاجرتی، جذب افراد با استعداد و توانایی‌های لازم برای راه‌اندازی یا توسعه کسب‌وکارهای نوآورانه و ریسک‌پذیر است. این افراد می‌توانند از طریق برنامه مهاجرت استارتاپ کانادا به دنبال یک اکوسیستم مناسب تر برای رشد و توسعه کار خود باشند. 

به عبارت دیگر، صاحبان مشاغل نوآورانه و استارتاپ‌های تازه‌تاسیس شده می‌توانند با استفاده از این برنامه به کانادا مهاجرت کرده و در آنجا اقامت دائم خود و خانواده‌شان را تأمین کنند. این فرصت برای کارآفرینان با استعداد، ایجاد محیطی مناسب برای رشد و توسعه کسب‌وکارشان در کانادا را فراهم می‌کند.

فهرست مطالب

جذابیت‌های ویزای استارتاپ کانادا

  • مسیر مستقیم اقدام برای گرفتن اقامت دائم کانادا،
  • بدون محدودیت سنی و تحصیلاتی،
  • بدون نیاز به سطح بالای زبان انگلیسی یا فرانسوی،
  • بدون نیاز به سابقه تحصیل یا کار در کانادا،
  • دریافت اجازه کار باز (Open work Permit) سه ساله در مدت زمان انتظار برای نتیجه پرونده اقامت دائم،
  • قابلیت شراکت تا 5 نفر در یک کسب و کار استارتاپی و اخذ اقامت برای اعضای خانواده،
  • عدم سلب اقامت دائم در صورت شکست بیزنس،
  • عدم نیاز به سابقه قبلی بیزنس و طرح و ایده شما در کشور خودتان،
  • تأمین سرمایه مورد نیاز از طریق شرکت‌های سرمایه گذاری کانادایی.

نرخ موفقیت ویزای استارت آپ کانادا

اگر شما برای پروژه استارتاپ خود یک نامه حمایتی از سازمان‌های مورد تایید اداره مهاجرت کانادا در دست داشته باشید، می‌توانید برای اقامت دائم کانادا اقدام کنید. اداره مهاجرت کانادا اعلام کرده که نرخ موفقیت برنامه استارتاپ ویزا در سال ۲۰۲۱، بیش از ۸۵ درصد بوده، که یکی از بالاترین نرخ‌های موفقیت بین تمامی روش‌های مهاجرت به کانادا محسوب میشود.

میزان موفقیت این ویزا بستگی به نوع سازمان‌ تعیین شده متفاوت است:

  • 78% برای استارتاپ هایی که توسط انکوباتورها Incubators حمایت شدند.
  • 80٪ برای استارتاپ هایی که توسط سرمایه گذار Angel Investors فرشته پشتیبانی شدند.
  • 43٪ برای استارتاپ‌هایی که توسط صندوق‌های سرمایه‌گذاری خطرپذیر Venture Capitals حمایت شدند.

اجازه کار ۳ ساله برای استارتاپ ویزا

دولت کانادا با آگاهی از شکست برخی استارتاپ‌ها، برای افرادی که قصد درخواست استارتاپ در کانادا را دارند، راهی راحت‌تر برای گرفتن اقامت دائم کانادا برای افراد خلاق، کارآفرین و با استعداد قرار داده است. براساس این تصمیم دولت کانادا، ظرفیت برنامه استارتاپ به بیش از ۳ برابر افزایش پیدا می‌کند. بنابراین پرونده‌های بیشتری مورد بررسی قرار می‌گیرند و سرعت بررسی پرونده‌ها نیز افزایش می‌یابد.

علاوه بر این اجازه کار برنامه استارتاپ به یک اجازه کار باز (Open Work Permit) سه ساله تبدیل می‌شود، که علاوه بر اعضای اصلی (Essential Members)، اعضای غیراصلی (Non-essential Members) هم می‌توانند برای این اجازه کار اقدام نمایند.

برای اطلاعات بیشتر در مورد این تغییرات، مقاله "بهبود در برنامه استارتاپ ویزا" را در مجله پاسپورت بخوانید.

توضیحات جناب آقای حامد سوگیموتو درباره اجازه کار ۳ ساله برای استارتاپ ویزا

ایده استارتاپ در کانادا چگونه باید باشد؟

نوآوری، منحصر به فرد بودن، کارآیی و سودآوری از جمله ویژگی‌های یک ایده استارتاپی است. ایده‌ایی که به اشتغال زایی برای ساکنین کانادا و در نهایت رشد اقتصادی این کشور کمک کند. ایده تجاری شما می‌تواند قابلیت اجرا در صنعت  یا  بخش خاص و یا  استفاده در ترکیبی از بخش های مختلف را داشته باشد. به عنوان مثال، استفاده از راه حل‌های هوش مصنوعی در راه اندازی و سازماندهی یک شرکت حمل و نقل.

اگر قصد دارید در آینده کسب وکار خود را در حوزه بین المللی گسترش دهید، از همان ابتدا در برنامه ریزی خود این موضوع را در نظر داشته باشید. دولت کانادا از ایده‌های تجاری که چشم انداز خوبی دارند و می‌توانند به بازدهی و بهره وری برسند حمایت می کند.

برای یافتن بهترین ایده استارتاپ در کانادا نیاز به تحقیقات کافی و جامعی دارید. منطقه ایی که قصد دارید ایده خود را در آن اجرایی کنید، خوب بشناسید. شرایط ساکنان، زندگی، نیازها وکمبودها ... را بررسی کنید.

چگونه برای برنامه ویزای استارتاپ کانادا اقدام کنیم؟

برای درخواست برنامه ویزای استارتاپ کانادا، باید مراحل زیر را دنبال کنید:

  1.  Pitch Deck (مفهوم تجاری) خود را آماده کنید.
  2.  درخواستی  را برای سرمایه‌گذاران مخاطره‌پذیر، سرمایه‌گذاران فرشته یا مراکز رشد ارسال کنید Incubators، Venture capital یا Angel investors.
  3.  دریافت نامه پشتیبانی از سازمان(های) تعیین شده؛
  4.  درخواست  خود را برای اقامت دائم کانادا و اجازه کار ارسال کنید.
  5.  وارد  کانادا شوید و کسب و کار خود را اداره کنید.
  6.  اقامت دائم خود را دریافت کنید؛ و 
  7.  بعد از 3 سال زندگی در کانادا می‌توانید شهروندی کانادا را به دست آورید.
استارتاپ ویزای کانادا | سوگیموتو ویزا

اگر میخواهید صاحب کسب و کار شوید اما ایده مناسبی ندارید، یا گمان میکنید ایده شما به اندازه کافی خلاقانه و مناسب نیست میتوانید با کمک کارشناسان ما به طرح و ایده مناسب برای ارائه در پروسه ویزای استارتاپ برسید. کارشناسان ما در گروه مهاجرتی سوگیموتو ویزا با استفاده از طرح های خلاقانه و مطابق با استانداردهای برنامه مهاجرتی کانادا می توانند طرح اولیه شما را بازبینی و اصلاح نموده و یا از ابتدا یک طرح مناسب کسب و کار برای شما تعریف کنند.

وب سایت سوگیموتو ویزا | سوگیموتو ویزا

 برای بررسی گزینه‌های مهاجرت تجاری خود، می‌توانید با دریافت مشاوره شخصی و جامع‌تر بهترین تصمیم را برای آینده مهاجرت خود بگیرید.

مراحل اخذ استارت آپ ویزای کانادا

احتمال شکست اقدام برای ویزای استارتاپ کانادا در صورت عدم بررسی کامل شرایط و نداشتن دید آگاهانه نسبت به کسب‌وکار نسبتا زیاد است. برای موفقیت پرونده خود، بهتر است با بررسی کلی این روش مهاجرتی، دانش کامل و ارزیابی شرایط خود، اقدام کنید. در زیر مراحل اخذ ویزای استارتاپ را مرور می‌کنیم:

1-     تحلیل ایده تجاری

ممکن است ایده شما در کشور خودتان نو و قابل رشد و ارزشمند باشد اما در بازار کانادا جایگاهی نداشته باشد، یا قابل عرضه در دنیای تکنولوژی مدرن و پیشرفته امروزی نباشد. حتی ممکن است طرح تجاری شما پتانسیل سوددهی برای مدت کوتاهی داشته باشد. بنابراین ارزیابی و تحلیل بازار کانادا و آگاهی از شرایط ایده آل برای ایده تجاری شما از قدم های اولیه در مهاجرت استارتاپ در کانادا است.

2-     بررسی شرایط ویزای استارتاپ کانادا

قدم بعدی اطلاع از شرایط تعیین شده توسط اداره مهاجرت کانادا برای ویزای استارتاپ است. پس قبل از هر اقدامی از واجد شرایط بودن خود اطمینان حاصل نمایید.

3-     مذاکره با سازما‌نهای حمایتی (Designated Organization) مورد تایید دولت کانادا

سازمان‌های حمایتی گروه‌های تجاری هستند که از استارتاپ‌هایی که از طریق برنامه ویزای استارتاپ کانادا قصد ورود به کانادا و شروع کسب و کار دارند، حمایت می‌کنند. این سازمان‌های حمایتی، فرآیند پذیرش خاص خود را برای پیشنهادها و معیارهایی که برای ارزیابی ایده‌های تجاری از آنها استفاده می‌شود دارند. زمینه‌های مورد حمایت، هزینه و شرایط همکاری، نوع حمایت، مقر کسب و کار و … جز فاکتورهایی هستند که در انتخاب سازمان حمایتی تاثیر گذار هستند. ابتدا لازم است سازمان حمایتی که با شرایط شما همخوانی دارد را پیدا کرده و سپس همکاری‌تان را شروع کنید.

4-     آماده سازی بیزنس پلن

شما باید به سازمان حمایتی مورد تایید دولت ایده خود را معرفی کرده و سودآور بودن و کاربردی بود آن را در کشور کانادا تشریح کنید. بیزنس پلن شامل طرح کلی، توضیحات، آینده کسب و کار، تحلیل بازار و روش های بازاریابی است. بیزینس پلن شما باید به قدری حرفه‌ای و مستحکم نوشته ‌شده باشد که توسط مراکز حمایتی مورد تایید دولت و سپس خود دولت کانادا ، هیچ نقطه ابهامی نداشته باشد. به هیچ عنوان با خرید یک بیزینس پلن آماده یا دانلود بیزینس پلن و تغییرات اعداد آن شانسی برای تایید مراکز حمایتی نخواهید داشت. برای آماده کردن بیزینس پلن ویزای استارت آپ استارتاپ کانادا بهتر است با یک متخصص کسب و کار و کارآفرینی مشورت کنید چرا که در صورت ناقص بودن این مدرک، درصد موفقیت شما در گرفتن نامه حمایتی به صورت قابل توجهی کاهش خواهد یافت.

5-     دریافت نامه حمایتی

دریافت نامه حمایتی یا Letter of support منوط به تهیه و ارائه بیزنس پلن و گذراندن شرایط و دوره‌های مراکز حمایتی، خواهد بود. پس از دریافت نامه حمایتی؛ شما آماده راه اندازی کسب و کار خودتان هستید.

6-     ثبت درخواست ویزای استارت اپ

در این مرحله درخواست اقامت دائم خود و خانواده‌تان را به اداره مهاجرت کانادا ارسال می کنید. پاسخ درخواست ویزای استارتاپ کانادا پس از حدود ۲ تا ۳ سال مشخص خواهد شد.

7-     راه اندازی کسب و کار

مرحله آخر پس از ورود به کانادا و گرفتن اقامت دائم کاناداست که شما وارد کانادا میشوید و کسب و کارتان را شروع خواهید کرد.

 شرایط اقدام برای ویزای استارت آپ کانادا چیست؟

  1- داشتن یک کسب و کار واجد شرایط:

- شما باید حداقل 10 درصد از حق رای مربوط به تمام سهام یک شرکت را داشته باشید.

- شما باید حداقل 50 درصد از حق رای مرتبط با سهام شرکت را داشته باشید.

2- یک نامه حمایتی ازیک سازمان تعیین شده داشته باشید:

- شما باید نشان دهید که از حمایت یک صندوق سرمایه گذاری خطرپذیر، گروه سرمایه گذار فرشته یا مرکز رشد کسب و کار برخوردار هستید.

- برای انجام این کار، باید ایده کسب و کار خود را مطرح کنید و سازمان را متقاعد کنید که ارزش حمایت از آن را دارد.

- روند ارائه ایده کسب و کار شما برای هر سازمان متفاوت خواهد بود.

- اگرطرح شما موفقیت آمیز باشد، نامه پشتیبانی از سازمان دریافت خواهید کرد که باید در درخواست ویزای استارتاپ کانادا گنجانده شود.

 

 3- الزامات حداقل نمره زبان را برآورده کنید:

-شما باید یک نمره زبان در یکی از آزمونهای مورد تایید اداره مهاجرت کانادا را داشته باشید و نشان دهید که حداقل سطح معیار زبان کانادایی (CLB) 5 را در زبان انگلیسی یا فرانسوی در صحبت کردن، خواندن، شنیدن و نوشتن دارید.

 نامه ساپورت ویزای استارت آپ کانادا 

پس از نوشتن یک بیزینس پلن دقیق و قوی و ارائه به شرکت‌های سرمایه گذاری، در صورت تایید طرح کسب و کار یا بیزنس پلن ، نامه حمایت یا Letter of Support  را دریافت خواهید کرد. این نامه حاوی اطلاعات کلی طرح کسب و کار، نام بیزینس، میزان تامین سرمایه و ... می باشد.

مسلما نامه حمایتی را نمی‌توانید از هر شرکتی دریافت کنید. سازمان‌های مورد تایید دولت کانادا که شامل سه دسته Venture Capital، Angel Investors و Incubator ها هستند در این بخش معرفی شده اند.

سازمان‌های مورد تایید برای استارتاپ ویزای کانادا

به عنوان بخشی از الزامات و شرایط استارتاپ در کانادا باید مدرکی ارائه دهید (گواهی تعهد و نامه حمایتی) مبنی بر اینکه کسب و کار شما در واقع توسط یک سازمان تعیین شده حمایت می‌شود.

این اسناد جزئیات مربوط به توافق شما با یک یا چند سازمان تعیین شده را پوشش می‌دهد و برای درخواست ویزای استارت آپ در کانادا بسیار مهم است. برخلاف برنامه‌های سرمایه‌گذار فدرال و استانی، که متقاضیان باید خودشان سرمایه‌گذاری کنند، هیچ سرمایه‌گذاری از وجوه خود لازم نخواهد بود.

در عوض، افرادی که نامه حمایت یکی از سازمان های تعیین شده ( Designated Organizations) را دریافت کرده‌اند، حداقل 75,000 دلار از یک سرمایه گذار فرشته کانادایی یا حداقل 200,000 دلار از یک صندوق سرمایه گذاری خطرپذیر کانادایی که توسط دولت کانادا به رسمیت شناخته شده است، تضمین دریافت می‌کنند. اگر متقاضی در یک انکوباتور تجاری معتبر کانادایی پذیرفته شود، تضمینی دریافت نخواهند کرد!

Venture Capitals

شرکت های جزو این دسته به تامین سرمایه در حجم بالا معروف هستند یعنی در صورت اطمینان از کارایی طرح کسب و کار ارائه شده، تا بیش از 200 هزار دلار کانادا را برای ایده های نوین سرمایه گذاری می کنند. نکته مهم در دریافت حمایت مالی از Venture Capital ها این است که باید کسب و کاری که عملی شده است را ارائه دهید نه ایده اولیه را! آنها از شرکت های نو پایی که پتانسیل رشد دارند اما در بحران یا رکورد مالی هستند و به کمک مالی نیاز دارند، حمایت می کنند.

Angel Investors

این دسته از شرکت های حمایتی شرایط نسبتا راحت تری نسبت به Venture Capitals دارند. این شرکت ها معمولا درصدی از سهام شرکتی که روی آن سرمایه گذاری می کنند را در ازای مبلغ سرمایه گذاری دریافت می کنند. حداقل مبلغی که Angel Investors برای توسعه استارتاپ ها سرمایه گذاری می کنند 75 هزار دلار می باشد.

Business Incubators

انکیوباتورها یا مراکز رشد -همانطور که از نام آنها بر می آید- سازمان های غیرانتفاعی هستند که سعی می کنند به استارتاپ ها و شرکت های نوپا کمک کند تا سریع تر گسترش پیدا کنند. نقش آنها آماده سازی استارتاپ ها برای شروع کسب و کار و فعالیت آنها است. Incubator ها مبلغی برای تخصیص به کسب و کار مورد نظر پرداخت نمی کنند.

آنها معمولا خدمات مفیدی مانند فضای اداری، مربیگری، آموزش مدیریت و حتی گزینه های راه اندازی سرمایه گذاری را ارائه می دهند. در تهیه بیزینس پلن و مدیریت هزینه ها به شما کمک می کنند. اشخاص کلیدی و سازمان های مناسب که برای شروع بیزینس به آنها نیاز دارید را معرفی می کنند و البته تمامی این خدمات را در ازای دریافت هزینه برای شما انجام می‌دهند. 

اگر یک انکیوباتور پروژه شما را بپذیرد، نشان می دهد که به مفهوم کسب و کار شما اعتقاد دارند و می‌خواهند شما را در رسیدن به موفقیت تجاری حمایت کنند.

هر یک از این مراکز سرمایه گذاری و حمایتی قوانین و شرایط متفاوتی برای سرمایه گذاری یا سهام درخواستی دارند. برای آگاهی از قوانین و شرایط می توانید به  وب سایت های رسمی این مراکز مراجعه کنید.

هزینه‌های سازمان‌های مورد تایید استارتاپ کانادا

هزینه‌های شرکت‌های سرمایه گذار برای اخذ ویزای استارت آپ کانادا شامل موارد زیر می‌شود:

    Angel Investors & Venture Capitals: 

این دو گروه تمایل به سرمایه گذاری بر روی ایده‌های بزرگ‌تری دارند که تا حدودی به مرحله‌ی عملیاتی شدن رسیده‌اند و فقط مبلغی را برای توسعه‌ی کسب و کار مورد نظر به آن تزریق می‌کنند. بنابراین، افرادی که از این دو گروه سرمایه گذاری، حمایت گرفته باشند، مجبور به پرداخت مبلغی به آن ها نیستند.

    Incubators:

 افرادی که از این گروه برای حمایت مالی کمک میگیرند، بابت برگزاری دوره‌های آموزش کسب و کار و یا منتورشیپ باید مبلغی رو هم پرداخت کنند. این مبلغ با توجه به خدمات ارائه شده و زمینه همکاری متفاوت است. خدمات برخی از این مراکز رایگان است در حالیکه برای دریافت خدمات بعضی از انکوباتورها تا 120 هزار دلار باید هزینه پرداخت کنید.


شما می‌توانید با مشاوره با وکلای مهاجرت ما، بهترین روش مهاجرتی خود را انتخاب کنید!

شروع کن

  تمکن مالی ویزای استارت آپ کانادا

یکی از مهم ترین  شرایط دریافت ویزای استارتاپ کانادا، ارائه مدارکی است که نشان دهد شما از تمکن مالی کافی برخوردار هستید و توانایی تقبل هزینه‌های خود و افراد تحت تکفل خود را دارید. مسلما ارائه تمکن مالی بیشتر می‌تواند نکته مثبتی در تایید پرونده محسوب شود.

از طریق مراجعه به وبسایت اداره مهاجرت کانادا می‌توانید از میزان هزینه لازم که بر اساس تعداد نفرات خانواده تعیین شده است اطلاع پیدا کنید. این هزینه‌ها هر سال توسط دولت کانادا بررسی و به روز رسانی می شود.

درجدول زیر میزان تمکن مالی مورد نیاز به ارائه به ازای هر نفر آورده شده است.

نکته: اگر قصد مهاجرت با خانواده را دارید ماهیانه حدود 4000 تا 5000 دلار کانادا برای تامین هزینه های خود در نظر داشته باشید.

تعداد اعضای خانواده
حداقل تمکن مالی
(دلار کانادا)
۱
۱۳,۲۱۳
۲
۱۶,۴۴۹
۳
۲۰,۲۲۲
۴
۲,۴۵۵۳
۵
۲۷,۸۴۷
۶
۳۱,۴۰۷
۷
۳۴,۹۶۷
برای هر نفر بیشتر از هفت نفر
۳,۵۶۰

 تحصیلات و مدرک زبان مورد نیاز در برنامه ویزای استارت آپ کانادا 

متقاضیان ویزای استارتاپ کانادا با هر سطح و مدرک تحصیلی، در صورت داشتن ایده تجاری قابل اجرا و البته دارا بودن سایر شرایط می‌توانند برای درخواست اقامت دائم کانادا اقدام کنند. در واقع سطح تحصیلات در ویزای استارتاپ کانادا تاثیری ندارد.  اما دارا بودن تحصیلات دانشگاهی، در کنار ایده خلاقانه می‌تواند پرونده قوی و بی نقص‌تری تشکیل بدهد. مسئولان شرکت‌های سرمایه گذاری با بررسی پرونده شما متوجه خواهند شد که شما توانایی و تخصص لازم را برای تاسیس استارتاپ در کشور کانادا خواهید داشت و می‌توانید از سرمایه ایی که در اختیار شما میگذارند بهترین استفاده و بهره وری را داشته باشید. البته سطح زبان انگلیسی مورد نیاز برنامه استارت آپ کانادا حداقل سطح 5 در سیستم CLB ( آیلتس 5) است.


چرا درخواست ویزای استارت آپ کانادا ممکن است به تاخیر بیفتد یا رد شود؟

گاهی اوقات در صورتی که افسر مهاجرت کانادا به واقعی بودن مدارک یا امکان‌ شرکت متقاضی در برنامه ویزای استارت آپ کانادا شک داشته باشد، پروسه بازبینی یا Peer Review را آغاز می کند. هیئت بازبینی، وظیفه دارد در خصوص نهاد تعیین شده بررسی‌های مناسب را انجام داده و اطمینان حاصل کند که موسسه تعیین شده مطابق با استانداردهای صنعت و قوانین رفتار کرده است.

در لیست زیر نکات مهمی که ممکن است منجر به Peer Review یا رد درخواست برنامه مهاجرت به کانادا از طریق ویزای استارتاپ شود را میخوانید:

  • واحد سرمایه‌گذاری دارای درصد نامتناسبی از سهام  است یا نقشی کم یا بدون نقش در کنترل قانونی کسب‌وکار دارد.
  • فرد متقاضی کنترل یا ارزش سهام کمی در تجارت دارد.
  • اکثر متقاضیان همگی با یکدیگر مرتبط هستند یا فاقد تجربه یا تحصیلات هستند.
  • هیچ مالکیت معنوی به پروژه آورده نشده است، و به نظر می رسد که طرح تجاری بسیار "کوکی برش" است.
  • سازمان تعیین شده هزینه های غیرعادی بالایی را دریافت کرده است.
  • یک تیم مدیریتی با عدم تجربه راه اندازی کسب و کار تشکیل شده است.
  • متقاضیان در ارائه شواهدی که نقش اساسی آنها را در شرکت تأیید می کند، کوتاهی می کنند. 
  • متقاضی در طول دوره ای که به طور قانونی مجوز کار در کانادا را داشته است، در راه اندازی کسب و کار و بیزنس خود پیشرفت قابل توجهی نکرده است.

در پروسه مهاجرت از طریق استارتاپ به کانادا به طور کلی، باید شواهد و مستندات محکم و قابل توجهی در پرونده خود ارائه دهید. نشان دادن تعهد و توانایی در راه اندازی کسب وکار با ایده استارتاپ در جلب نظر مثبت افسر مهاجرت بسیار تاثیر گذار است.


دلایل ریجکت شدن ویزا در روش استارتاپ کانادا

امکان ریجکت شدن ویزای کانادا در تمام روش های مهاجرتی وجود دارد. داشتن اطلاعات و آگاهی از دلایل مهم ریجکتی در هر روش می‌تواند در تهیه مدارک و کامل کردن پرونده تاثیر گذار باشد.

ارائه پرونده کامل و بدون نقص از اصول اولیه برای جلوگیری از ریجکت شدن پرونده است. به نکات زیر دقت کنید:

  • نمره مدرک زبان 
  • نبود گواهی تمکن مالی
  • سابقه کیفری مشکلات خاص پزشکی 
  • ارائه مدارک جعلی
  •   تشخیص عملیاتی نبودن طرح تجاری
  •   نبود تجربه کافی و تخصص در تیم استارتاپ

 مدت زمان گرفتن ویزای استارتاپ کانادا

مدت زمان رسیدگی به پرونده و درخواست‌ها به طور دقیق مشخص نیست. متقاضیان باید توجه داشته باشند که مدارک خود را به طور کامل ارسال کرده تا پردازش شوند در غیر این صورت، در صورت ناقص بودن، پرونده بدون پردازش به متقاضی ارسال می‌شود. 

مدت زمان گرفتن ویزای استارتاپ کانادا به طور مستقیم با ایده افراد و نیاز کشور کانادا به ایده ارتباط دارد. هرچه کشور کانادا نیاز بیشتری به ایده داشته و ایده خوب و مشخص شده باشد، این ویزا سریع‌تر صادر می‌گردد. به طور تقریبی مدت زمان گرفتن ویزای استارتاپ کانادا تا ۲ سال به طول می‌انجامد. 

تاخیر در مدت زمان گرفتن ویزای استارتاپ کانادا به طور معمول به ۲ دلیل صورت می‌گیرد:

  • در صورتی که اداره مهاجرت به دلیل مسائل امنیتی و کیفری لازم ببیند راجع به پیشینه متقاضی تحقیق بیشتری به عمل آورد.
  • دفتر ویزا لازم بداند برای تایید اطلاعات متقاضی با دفتر ویزای دیگر در خارج یا داخل کشور کانادا تماس برقرار کند.

در صورتی که افراد قصد دارند سریع‌تر از زمان تعیین شده وارد خاک کانادا شود؛ می‌توانند ویزای کار دریافت کرده و کسب و کار خود را راه اندازی کنند. پروسه مدت زمان اخذ ویزای کار از مدت زمان گرفتن ویزای استارتاپ کانادا کمتر است.

همچنین جهت اطلاع از مدت زمان صدور ویزای استارتاپ، می‌توانید از طریق مراجعه به لینک اداره مهاجرت کانادا، و طی کردن مراحل نوشته شده، مدت زمان تخمینی پروسه ویزای استارتاپ کانادا را بدانید.


دریافت مشاوره تخصصی قطعا می تواند در موفقیت طرح تجاری شما تاثیر گذار باشد.

شروع کن

اجازه کار برای مهاجرت از طریق استارتاپ به کانادا

Work Permit for Start-Up Visa همان اجازه کار کوتاه مدت محسوب می‌شود. پس از دریافت این مجوز افراد می‌توانند به عنوان کارآفرین برای توسعه طرح و کسب و کار خود در کانادا مشغول به کار شوند. این مجوز یک سال اعتبار دارد و به افرادی که برای اقامت دائم کانادا اقدام کرده‌اند، این امکان داده می‌شود در طول بررسی درخواست خود کسب و کارشان را راه اندازی کنند. اغلب پروسه بررسی درخواست در فاصله یک سال به طول می‌انجامد. در مواردی می‌توان مجوز را تمدید نمود. 

شرایط ویزای استارتاپ کانادا برای گرفتن اجازه کار:

  • اخذ Letter of Support (نامه ساپورت)
  • ارائه Commitment Certificate (گواهینامه تعهد)
  • سکونت در استانی به جز کبک
  • تمکن مالی، تامین هزینه و داشتن سرمایه کافی در طول مدت ۵۲ هفته
  • پرداخت هزینه توافق کارفرما

برخی هزینه‌های اجازه کار:

هزینه‌های اجازه کار
مبلغ به دلار کانادا
هزینه توافق کارفرما
۲۳۰
هزینه کارفرما
۲,۰۷۵
(شامل ۵۰۰ دلار کانادا اجازه اقامت دائم و ۱,۵۷۵ دلار کانادا بررسی پرونده)
اجازه کار برای متقاضی
۱,۳۲۵
جازه کار برای همسر متقاضی
۲۲۵
اجازه کار برای فرزند متقاضی
۱۰۰
Biometrics (انگشت نگاری)
۸۵ دلار کانادا (به ازای دو نفر: ۱۷۰)

هزینه‌های ویزای استارتاپ کانادا

دولت کانادا برای بررسی پرونده و ارائه ویزای استارتاپ هزینه‌هایی را دریافت میکند.

اطلاعات دقیق در این مورد را با مراجعه به وب سایت رسمی اداره مهاجرت کانادا می توانید ببینید. 

هزینه مهاجرت به کانادا از طریق استارتاپ شامل موارد ذیل می شود :

  1. هزینه های شرکت های حمایتی مورد تایید اداره مهاجرت
  2. هزینه دولتی رسیدگی به پرونده های ویزای استارت آپ استارتاپ کانادا
  3. هزینه دولتی درخواست اقامت دائم از طریق ویزای استارت آپ استارتاپ کانادا
  4. هزینه بررسی پرونده در اداره مهاجرت Processing Fees
  5. هزینه اقامت دائم Permanent Residence Fee
  6. هزینه بیومتریک ویزا
  7. هزینه‌های فرعی مانند گواهی های پزشکی و عدم سوء پیشینه

در جدول زیر اطلاعاتی به صورت جزئی بیان شده است. دقت داشته باشید که ویزای استارت آپ کانادا جزو ویزاهای بیزینسی تقسیم بندی می‌شود و در مورد هزینه‌های این نوع ویزا باید بخش مهاجرت از طریق بیزینس را بررسی کنید.

محل هزینه
هزینه (دلار کانادا)
بررسی پرونده
۱,۶۲۵
حق اقامت دائم
۵۱۵
هزینه بررسی پرونده همسر و اقامت دائم
۱,۳۶۵
برای هر فرزند
۲۳۰
ورک پرمیت کانادا برای هر نفر
۱۵۵
Biometrics (انگشت نگاری) برای یک نفر
۸۵
Biometrics (انگشت نگاری) خانواده
۱۷۰
Biometrics (انگشت نگاری) گروه سه نفره یا بیشتر
۲۵۵


  اعضای کلیدی و غیر کلیدی در راه اندازی استارتاپ در کانادا 

اعضای اصلی یا اعضای کلیدی Essential Applicants ، در واقع اعضایی هستند که پیش برد برنامه استارتاپ بدون آنها غیرممکن است. در پرونده استارتاپ اگر افراد اصلی و کلیدی پروژه تایید نشوند، پرونده افراد غیر اصلی نیز تایید نخواهند شد.

اعضای غیر اصلی Non-essential Applicants  اعضایی هستند که نقش شان به انداره افراد اصلی مهم نیست. در واقع پروژه بدون این افراد هم می‌تواند ادامه داشته باشد و نبودن اعضای غیر اصلی نمی‌تواند لطمه زیادی به روند اجرای پروژه بزند.

به صورت کلی اگر افرد اصلی یا وابستگان آن‌ها تایید نشوند، تایید یا عدم تایید افراد غیر اصلی بی‌تاثیر خواهد بود.


  شباهت و تفاوت ویزای کارآفرینی و ویزای استارتاپ چیست؟

مهاجرت استارتاپ در کانادا بیشترین شباهت را با روش مهاجرت از طریق کارآفرینی دارد. برای هر دو روش مهاجرتی متقاضیان باید برنامه‌ای قوی و متمایز ارائه داده، سابقه کاری قوی و مرتبط به برنامه ارائه شده، داشته باشند. علاوه بر شباهت، تفاوت‌هایی برای این دو روش باید در نظر گرفت.

تفاوت ویزای کارآفرینی و ویزای استارتاپ چیست؟

شرایط ویزای استارتاپ
تفاوت ها
در ابتدا اقامت موقت
(۱ تا ۲ ساله)
اقامت دائم کشور کانادا از همان ابتدا
اقامت
بدون نیاز به ارائه ایده‌ای جدید
نیاز به ارائه ایده‌ای جدید و خلاقانه
ایده و طرح ارائه شده
احتمال شکست ایده‌ کم
(در صورتی که ایده قبلا در کشور کانادا اجرا شده باشد)
احتمال شکست ایده‌ زیاد
احتمال شکست
علاوه بر ارائه تمکن مالی، نیاز به داشتن مبلغی برای سرمایه گذاری
ارائه تمکن مالی بدون نیاز به ارائه مبلغی برای سرمایه گذاری
سرمایه اولیه
در یک سال ۹ تا ۱۰ ماه
در ۵ سال اخیر ۳ سال
حضور در کانادا
CLB5
(در صورت داشتن سطح بالاتر امتیاز بیشتری دریافت می‌شود؛ در برخی استان‌های کانادا CLB4 هم مورد تایید است)
CLB5
مدرک زبان
تجربه کاری، مدرک تحصیلی بالا، سن مناسب
مدرک و تجربه کاری مرتبط با برنامه ارائه شده
دیگر شرایط عمومی

مراحل اقدام برای ویزای استارتاپ

جلسه مشاوره

در یک یا چند جلسه مشاوره با مشاور رسمی مهاجرت کانادا و مشاورین کسب و کار ما، با تمامی زوایای پروژه‌های استارتاپی در کانادا و ویزای استارتاپ آشنا می‌شوید

ایده استارتاپی

یک ایده استارتاپی واقعی با توجه به پیشینه حرفه‌ای، تحصیلی و تحقیقاتی شما انتخاب و امکان‌سنجی می‌گردد. این ایده باید در فضای کسب و کار آمریکای شمالی تعریف شود و تحقیقات اولیه بازار روی طرح انجام می‌شود.

تشکیل تیم

یک تیم استارتاپی از 2 تا 5 نفر افرادی که پیشینه‌ی آنها با موضوع ایده استارتاپی همخوانی داشته باشد و قصد همکاری واقعی در پروژه را داشته باشند تشکیل می‌گردد. این افراد باید پیشینه مکمل یکدیگر راداشته باشند تا بتواند در پروسه کاری خود در کانادا موفق باشند.

بیزنس پلن

بیزنس پلن یا برنامه کسب و کار پروژه استارتاپی توسط تیم تحقیق و توسعه‌ نوشته می‌شود. تیم تحقیق و توسعه‌ با سالها تجربه در زمینه استارتاپ‌های کانادایی و آمریکایی از پیشتازان عرصه استارتاپ در آمریکای شمالی هستند که بیزنس پلن و پیچ دِک استارتاپ شما را با همکاری شما و با در نظر گرفتن جزئیات طرح آماده می‌کنند.

نامه حمایتی

تیم تحقیق و توسعه به شما کمک میکند تا با ارسال بیزنس پلن و پیچ دِک تأیید شده به سازمان‌های مورد تأیید، و دفاع از پروژه، نامه حمایتی (Letter of Support) استارتاپ را در سریع‌ترین حالت ممکن دریافت کنید.

تهیه مدارک ویزا

با دریافت نامه حمایتی، حال نوبت به اقدام برای ویزای استارتاپ می‌رسد. در این مرحله شما باید تمامی مدارک مورد نیاز برای اقدام ویزا برای خود و خانواده را آماده کنید. از جمله مهم‌ترین این مدارک نمره زبان حداقل CLB5 برای اعضای تیم استارتاپی می‎‌باشد.

اقدام ویزای استارتاپ

در مرحله اقدام برای ویزای استارتاپ، می‌توان برای ویزای کار نفرات اصلی (Essential Members) تیم استارتاپی اقدام کرد. اقدام برای ویزای کار باید با توجه به سیاست‌های از قبل تعیین‌شده تیم باشد، چرا که اقدام برای ویزای کار مزایا و معایب خاص خودش را دارد.

ورود به کانادا

بعد از تأیید ویزای استارتاپ، شما به همراه خانواده خود می‌توانید با ویزای اقامت دائم (PR) وارد کانادا شوید و طرح استارتاپی خود را شروع کنید.

اگر شما یک کارآفرین با یک ایده کسب و کار نوآورانه هستید، ما به شما کمک می‌کنیم از طریق برنامه ویزای استارتاپ به اقامت دائم کانادا برسید!

شروع کن

  اقامت کانادا از طریق استارتاپ

افرادی که قصد گرفتن ویزای استارتاپ را دارند، می‌دانند شرایط و قوانین ویزای استارتاپ چیست. برای اخذ اقامت دائم کانادا شرایط خاصی وجود ندارد، همان شرایط و قوانین دریافت ویزا برای گرفتن اقامت صدق می‌کند. این روش از سریع‌ترین روش‌های سرمایه‌گذاری برای گرفتن اقامت دائم کانادا محسوب می‌شود. متقاضیان می‌توانند در کوتاه‌ترین زمان برای خود و خانواده‌شان اقامت کانادا را بگیرند. همچنین در صورتی که متقاضی در ۵ سال اخیر زندگی خود حداقل ۳ سال آن را در کشور کانادا سکونت داشته باشد، می‌تواند برای اخذ شهروندی و پاسپورت کانادا اقدام نماید. 

ویزای همراه برای همسر و فرزند متقاضی

  • در صورتی که افراد قصد مهاجرت از طریق استارتاپ به کانادا و درخواست اجازه کار را دارند، می‌توانند برای افراد وابسته خود (همسر و فرزند) را تحت شرایطی همراه خود کنند. 
  • در صورتی که همسر متقاضی قصد اشتغال در کشور کانادا را دارد، متقاضی می‌تواند برای دریافت اجازه کار باز (Open Work Permit) اقدام کند.
  • در صورتی که فرزند متقاضی قصد تحصیل در کشور کانادا را دارد، متقاضی می‌تواند برای دریافت اجازه تحصیل (Study Permit) اقدام نماید. متقاضی برای فرزند زیر سن تحصیل باید ویزای Visitor یا eTA دریافت کند.


 ظرفیت ویزای کانادا از طریق استارتاپ

ظرفیت ویزای استارتاپ و خوداشتغالی کانادا محدود است و با گذشت زمان، تعداد پرونده‌هایی که این کشور قادر به بررسی است، کاهش یافته است. برای نمونه، در سال ۲۰۱۲ بیش از ۲۷۵۰ پرونده بررسی نمی‌شد، اما در سال ۲۰۲۰ تعداد پرونده‌های قابل بررسی در این دو برنامه به ۲۰۰۰ رسید و در سال ۲۰۲۱ حتی به نصف کاهش یافت و به ۱۰۰۰ پرونده رسید.

این امر نشان می‌دهد که کشور کانادا شرایط ویزای استارتاپ و خوداشتغالی خود را سخت‌تر کرده و با سخت‌گیری بیشتری پرونده‌ها را بررسی می‌کند. این موضوع برای متقاضیان این ویزاها چالش برانگیز است و برای افزایش شانس خود در دریافت ویزا، باید از ایده‌های خلاقانه و نو استفاده کنند، برنامه‌هایی منظم، خوب و فکر شده داشته باشند.

علاوه بر این، متقاضیان برای افزایش شانس خود باید با وکیل حاذق و قابل اعتماد در زمینه ویزای استارتاپ مشورت کنند. یک مشاور مجرب می‌تواند به درک بهتر فرایندکمک کند، اشتباهات احتمالی را از بین ببرند و بتوانند با اطمینان بیشتری در فرآیند پیش بروند.


 مدارک لازم برای اخذ ویزای استارتاپ کانادا

در  زیر لیست مدارک مورد نیاز برای ویزای استارت آپ کانادا به دو بخش مدارک عمومی و مدارک مربوط به طرح استارتاپ تقسیم شده است.

مدارک عمومی

  • شناسنامه
  • پاسپورت با اعتبار مناسب
  • مدارک شناسایی به صورت ترجمه رسمی
  • گواهی ازدواج (در صورت وجود)
  • گواهی عدم سوء پیشینه
  • گواهی سلامت پزشکی
  • گواهی مدرک زبان
  • مدرک تحصیلی و ریزنمرات
  • ارزشیابی مدرک تحصیلی

مدارک مربوط به طرح تجاری

  • بیزینس پلن
  • مدارک تحقیقات بازار 
  • نامه ساپورت
  • رزومه کامل متقاضی و گروه
  • گواهی تمکن مالی
  • اسناد املاک و مستغلات
  • گواهی کسب و کار و مدیریتی

استارت آپ‌های موفق کانادا

10 استارتاپ موفق در کانادا

در کانادا استارتاپ‌های زیادی وجود دارند که بسیار موفق شده و اکنون در سطح جهانی مشغول فعالیت هستند و خدمات گسترده ایی را به مشتریان و مصرف کنندگان ارائه می دهند.

در زیر با 10 استارتاپ برتر کانادا آشنا می شویم:

سوالات متداول